Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Directie-assistent(e)  

50% korting + gratis tablet
Directie-assistent(e)
Gratis proefles
Inschrijven
16x
29,00
of ineens
€856,00 €428,00
ALGEMEEN

Binnen een jaar aan de slag als volleerd directie-assistent(e)

Doet een directie-assistent(e) hetzelfde als een directiesecretaresse of managementassistent? Wat zijn de verschillen? Geef je als directie-assistent(e) zelf ook leiding?

Op al je vragen krijg je antwoord in de beroepsopleiding Directie-assistent(e). Na de opleiding ben je klaargestoomd voor de functie van rechterhand van het management.

Switchen in je job

Wat zijn straks je taken en verantwoordelijkheden? Hoe ondersteun je directieleden? Wat moet je daarvoor kunnen? En weten?

Een directie-assistent schakelt voortdurend en kan goed multitasken:

 • van afhandelen van telefoontjes met het buitenland tot het ontvangen van relaties;
 • van afspraken inplannen tot het voeren van sollicitatiegesprekken;
 • van notuleren tot de pers te woord staan.

Je vertegenwoordigt je bedrijf

De pers te woord staan? Ja. In veel gevallen treed je op als representatief aanspreekpunt van het bedrijf. Je vertegenwoordigt de directie.

Belangrijk is dat je inhoudelijk goed op de hoogte bent van wat er speelt en discreet bent. En dat je de do’s en don’ts kent als het gaat om contact met een journalist.  

Het werk van een assistent van de directie is breed. Je bent van alle markten thuis.

In de opleiding is er veel aandacht voor:

 • timemanagement;
 • personeelsbeleid;
 • leidinggeven;
 • bedrijfseconomie;
 • secretariële vaardigheden.

Meer doen in minder tijd

Als goede directie-assistent ben je doortastend. Je verzet bergen. In korte tijd. Hoe je dat doet, ontdek je in de opleiding tot Directie-assistent(e).

Hoe je het hoofd koel houdt op drukke momenten? Ook dat komt aan bod.

Je studeert in eigen tempo en krijgt begeleiding via internet van een privédocent.

De opleiding rond je in anderhalf jaar tijd af, maar als je haast hebt, kan het ook sneller.

Bereid je goed voor

Solliciteren voor directie-assistent? Met de beroepsopleiding Directie-assistent(e) heb je alvast meerdere streepjes voor.

PROGRAMMA

Studieprogramma Directie-assistent(e)

Gezien de grote variatie en verantwoordelijkheid in een toekomstige functie als directie-assistent(e) is een vakkenpakket nodig dat deze lading dekt. Een directie-assistent(e) is slechts waardevol als hij of zij breed is opgeleid. Wij lichten de vakken voor je toe:

Secretariële vaardigheden

Deze lessen behandelen vaardigheden, die je moet beheersen, zoals het soepel laten verlopen van afspraken, telefoonafhandelingen, het aannemen van boodschappen en vooral het goed organiseren van je verschillende werkzaamheden.

Leidinggeven

De boeiende lessen behandelen o.a. communicatie, leiderschapsstijlen, gesprekstechnieken, geven van instructies, plannen, motiveren, controleren, delegeren en omgaan met conflicten.

Personeelsbeleid

Werving en selectie, personeelsplanning, functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek.

Timemanagement

Door je tijd optimaal te gebruiken, zul je in staat zijn veel problemen op te lossen, stress te verminderen en zo een nieuwe verantwoorde levensstijl te ontwikkelen. In deze lessenleer je doelen te bereiken: tijd hebben voor essentiële en creatieve bezigheden en voor leidinggevende taken.

Bedrijfseconomie

Deze nuttige lessen geven je een goed inzicht in de hoofdzaken van dit belangrijke werkgebied.

Notuleren

In enkele lessen leer je hoe je een goed verslag van een bespreking of een vergadering op papier zet.

Telefonische spreekvaardigheid

In deze lessen leer je hoe je op een plezierige en juiste manier aan de telefoon moet spreken.

Keuzevakken

Naast de vaste vakken zijn er twee keuzevakken. Je kunt kiezen tussen Steno en PR & Voorlichting. Als je beide vakken wilt volgen, dan kan dat ook.

Steno

Een nuttig keuzevak in deze cursus. Iemand spreekt en gelijktijdig noteer je in steno hetgeen gesproken wordt. Een dicteer-oefening is bij de cursus inbegrepen.

PR en voorlichting

Interne en externe communicatie van een organisatie zijn heel belangrijk. Als directieassistent(e) krijg je daar mee te maken. Je treedt dan op als vertegenwoordiger van het bedrijf.

DIPLOMA

Diploma Directie-assistent(e)

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

Directie-assistent(e) met Steno

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Directie-assistent(e) met PR & Voorlichting

11 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Directie-assistent(e) met Steno en PR & Voorlichting

16 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Directie-assistent(e) met steno pr en voorlichting
meest gekozen Met hulp
16x 33,00
of ineens €966,00 €483,00
Inschrijven
Zonder hulp
16x 29,00
of ineens €856,00 €428,00
Inschrijven
Directie-assistent(e) met steno
Met hulp
16x 28,50
of ineens €834,00 €417,00
Inschrijven
Zonder hulp
16x 25,50
of ineens €746,00 €373,00
Inschrijven
Directie-assistent(e) met pr en voorlichting
Met hulp
15x 30,50
of ineens €834,00 €417,00
Inschrijven
Zonder hulp
15x 27,00
of ineens €746,00 €373,00
Inschrijven

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Wij helpen je graag!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!