Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Basisopleiding Management Assistent / Directiesecretaresse

Basisopleiding Management Assistent / Directiesecretaresse
Gratis proefles
Inschrijven
10x
49,50
of ineens
€898,00 €449,00
ALGEMEEN

Snel aan de slag? Volg de basisopleiding voor toekomstige directiesecretaresses en management assistenten

Wat doet een management assistent eigenlijk? Contacten onderhouden met de pers, stakeholders informeren en het management assisteren. Daarnaast beslis je ook mee over de aankoop van bijvoorbeeld nieuwe vergadertafels en bureaus.

Als directiesecretaresse of management assistent ben je de rechterhand van de manager. Je bent een vliegende keep en een Pietje Precies ineen. Een alleskunner.

Van alle markten thuis

Hoe houd je alles onder controle? Waarop screen je e-mails en filter je telefoontjes? En wat regel je voor een conferentie?

Hoe de werkweek van een management assistent of directiesecretaresse eruit ziet, ontdek je in de Basisopleiding Management Assistent / Directiesecretaresse.

Assertief zijn

In de opleiding krijg je ook een goed beeld van hoe je met specifieke situaties omgaat.

Enkele belangrijke vragen zijn:

 • Hoe voer je complex agendabeheer?
 • Hoe ga je om met mensen die erop staan de directeur te spreken?
 • Hoe verzorg je ‘corporate informatie’?

Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Management Assistent / Directiesecretaresse en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

Hoe ga je verder?

Met de Basisopleiding Management Assistent / Directiesecretaresse ben je voorbereid op een veelbelovende carrière als rots in de branding van – en voor - het management.

Modernste online leermethode

Via onze digitale leeromgeving kun je altijd en overal bij je lesmateriaal, oefeningen en opdrachten. Je hebt te allen tijde inzicht in de voortgang en resultaten. Het enige dat je nodig hebt, is een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon waarmee je toegang hebt tot internet. De combinatie van interactief lesmateriaal en instructievideo’s, leidt tot een optimaal werk- en leerrendement.

PROGRAMMA

Studieprogramma Management Assistent / Directiesecretaresse

In deze Basisopleiding Management Assistent / Directiesecretaresse komen de volgende onderdelen aan bod:

 • administratie;
 • zakelijke communicatie;
 • time management;
 • financieel beheer en relatiebeheer.

De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.

DIPLOMA

Diploma Management Assistent / Directiesecretaresse

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met 1 examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Schoolverklaring

Een officiële schoolverklaring kun je voor € 19,- aanvragen, wanneer je de opleiding voortijdig stopt. In deze verklaring worden de behaalde examens vermeld.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Basisopleiding Management Assistent / Directie Secretaresse
10x €49,50 of ineens €898,00 €449,00
Inschrijven
Met vakdocent
10x 49,50
of ineens €898,00 €449,00
Inschrijven

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Wij helpen je graag!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!