De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

MBO-opleiding Netwerk- en Mediabeheerder

  • Erkende MBO opleiding niveau 4.
  • Thuisstudie bij MBO college NHA.
  • Studeer in je eigen tempo.
  • Begeleiding door onze vakdocenten.
  • Je kunt iedere dag van het jaar starten.

ALLES OVER

MBO-OPLEIDING NETWERK- EN MEDIABEHEERDER

Een netwerkbeheerder luistert naar de wensen van mensen op de werkvloer. Dit beschrijft de beheerder in een programma van eisen. Dit document is de basis van een (netwerk)ontwerp en netwerkbeheer.

Hoe beschikken medewerkers binnen een organisatie over alle benodigde informatie? De netwerkbeheerder stemt de ICT af op deze vraag en legt alles vast in een technisch ontwerp.

Digitale snelweg.
De taken van de netwerkbeheerder variëren van:
- ontwerpen tot opzetten, beheren, onderhouden en beveiligen van netwerken
- documenten, e-mail en webverkeer: het netwerk is de digitale snelweg

De netwerkbeheerder zorgt ervoor dat alles vloeiend verloopt. Zodat de medewerkers er geen omkijken naar hebben. Netwerken moeten betrouwbaar zijn. Daarvoor zorgt de netwerkbeheerder. Kennis van techniek, software en hardware is een vereiste om netwerken stabiel, snel en veilig te laten werken.

STUDIEPROGRAMMA

MBO-OPLEIDING NETWERK- EN MEDIABEHEERDER

De opleiding ICT Netwerk- en mediabeheerder combineert theoretisch en praktisch onderwijs. Je start deze opleiding met loopbaankennis. Na de opstart werk je met de volgende kerntaken:

Kerntaak 1: Ontwikkelen van (onderdelen van) informatiesystemen
Kerntaak 2: Implementeren van (onderdelen van) informatiesystemen
Kerntaak 3: Beheren van (onderdelen van) informatiesystemen

Hiervoor krijg je de volgende kennis thematisch aangereikt:

Periode 1 (8 of 10 maanden).
- Netwerken en server.
- Office.
- Software en hardware.
- Windows Workstation.
- Programmeren.
- Databases.
- Linux.
- Cisco.
- Beroepscases.

Periode 2 (8 of 10 maanden).
- Servicedesk.
- Ontwikkelen van een informatiesysteem.
- Implementeren projectmanagement.
- Powershell.
- Server.
- Beroepscases.
- Virtualisatie (Security en Beroepscases).
- Keuzedelen: Kies uit Ondernemend gedrag, Inspelen op Innovaties en Duurzaamheid in het beroep.
- Burgerschap.

Periode 3 (8 of 10 maanden).
- BPV (stage).
- Nederlands.
- Engels.
- Rekenen.

Wijzigingen in het studieprogramma voorbehouden. De lessen krijg je in vier delen toegezonden.

Voor de vereiste vaardigheden en kennis die je nodig hebt bij het uitvoeren van kerntaken en werkprocessen, bestudeer je theoretische lesonderdelen en maak je beroepsgerichte opdrachten. Ook bouw je een portfolio op.

ERKEND DIPLOMA

MBO-OPLEIDING NETWERK- EN MEDIABEHEERDER

Crebocode: 25191

Het diploma dat je via de NHA behaalt, is landelijk erkend en heeft precies dezelfde waarde als het diploma dat je via dagonderwijs kunt behalen.

De MBO-opleidingen die de NHA verzorgt, vallen onder de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) en zijn derhalve erkend door de minister van onderwijs, cultuur en wetenschap. Je bent hierdoor altijd verzekerd van goede kwaliteit, de nieuwste normen en een optimale begeleiding. Het landelijk erkend MBO diploma Netwerk- en mediabeheerder (WEB) krijg je als je alle onderdelen met succes hebt afgerond en het praktijkgedeelte met voldoende resultaat hebt afgesloten

Schoolverklaring
Een officiële schoolverklaring kun je voor 19 euro aanvragen, wanneer je de opleiding voortijdig stopt. In deze verklaring worden de behaalde examens vermeld.

Examen
Deze nieuwe MBO-opleiding is beroepsgericht opgezet. Wij helpen jou om de vereiste praktische vaardigheden te leren die nodig zijn binnen dit vakgebied. Dit betekent meer flexibiliteit en meer afwisseling binnen de opleiding.

Digitale examens: elke dag en dicht bij huis
Je legt tijdens de opleiding 6 beroepsgerichte en 7 algemeen vormende examens af. Het examengeld bedraagt € 75,- per examen. De meeste examens kun je dagelijks digitaal afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond.

Cum Laude
Bij NHA kun je cum laude afstuderen. De woorden 'cum laude' betekenen 'met lof'. Indien je voor alle getoetste onderdelen uit het toets- en examenplan van jouw opleiding een 8 of hoger scoort ontvang je jouw diploma met de aantekening 'cum laude'.

Je kunt dan op jouw curriculum Vitae vermelden dat je cum laude geslaagd bent. Dit heeft niet alleen een meerwaarde bij toekomstige sollicitatie, maar ook bij inschrijving voor studies waarvoor extra instroomeisen gelden.


Wijzigingen in examens voorbehouden. Het examengeld betaal je bij de NHA pas bij aanmelding voor het betreffende examen!

 

ZO STUDEER JE

Studeer in je eigen tempo
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met je hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent en een studieloopbaan-begeleider sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar je eigen privédocent of studieloopbaan-begeleider. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij zijn je steun en toeverlaat die je optimaal begeleiden.

Studiebegeleiding
Dhr. J. Wernet,
Dhr. W. Salentijn,
Dhr. E. Bulters.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons Studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

 

STUDIEDUUR

Studieduur
30 maanden bij een normaal studietempo. Je kunt ook kiezen voor een versneld tempo. De opleiding duurt dan 24 maanden. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Opleidingstraject
3e leerweg.

Leerboeken
Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houd je overzicht en bespaar je geld. Je dient te beschikken over een computer met internet.

Ringband
Bij de lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om je lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

STAGE/PRAKTIJK

Contactdag incl. workshops.
Tijdens de opleiding bezoek je een contactdag op een centrale plaats in Nederland. Deze contactdag is bij het cursusgeld inbegrepen. Tijdens de contactdag krijg je handige studietips en maak je kennis met medestudenten en studieloopbaanbegeleiders van NHA.

Beroepspraktijkvorming (stage).
Tijdens de stage (BPV) pas je het geleerde toe in de praktijk. De stage duurt 840 uur. Onder begeleiding van de praktijk- of werkbegeleider voer je opdrachten uit die gekoppeld zijn aan werkprocessen en kerntaken. Ook werk je aan jouw portfolio.

Sluit jouw huidige baan aan op de opleiding?
Dan kun je de verplichte stage meestal bij jouw werkgever volgen. De stageplaats moet wel goedgekeurd zijn door het landelijk kenniscentrum SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Is de stageplaats nog niet goedgekeurd?
Werkgevers kunnen eenvoudig goedkeuring aanvragen. De stage sluit je af met een praktijkexamen (€ 125,-) op de stageplek.

Heb je geen baan die aansluit op de opleiding?
Zoek dan in de loop van de studie een erkend leerbedrijf. Bedrijven werken graag mee. Kun je geen stageplaats vinden? Dan kan NHA je ondersteunen. In overleg met het bedrijf of instelling kun je de stage flexibel inrichten. Enkele dagen per week of de hele week? Je bepaalt het zelf.

Wil je geen stage lopen?
Kies dan voor de MBO-basisopleiding of Kort MBO zonder stage.

VOOROPLEIDING

Voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van een VMBO diploma theoretisch gemengd of kader beroepsgerichte leerweg. Of een LBO diploma met minimaal 3 vakken op C niveau waaronder Nederlands. Of een overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO. Of een diploma van minimaal vergelijkbaar niveau. Of een MBO diploma op niveau 3 of het NHA diploma van de bijbehorende MBO-basisopleiding of Kort MBO.

Voldoe je niet aan de genoemde vooropleidingseis en ben je 18 jaar of ouder?
dan kun je op basis van de 18+ regeling deelnemen aan de digitale 18+ toets van de NHA. Je kunt deze optie aanvinken op het inschrijfformulier of telefonisch aanvragen. Middels deze toets kun je alsnog aantonen over het juiste niveau te beschikken. De toets kost 75 euro en kun je op een locatie in jouw buurt afleggen. Als je daarna binnen 2 weken van start gaat met de MBO-opleiding krijg je de 75 euro als korting op het lesgeld terug. Heb je de MBO-basisopleiding of het Kort MBO gevolgd en succesvol afgerond dan word je middels dezelfde 18+ regeling (zonder toets) toegelaten tot de opleiding.

ANDERE OPLEIDINGEN:

MBO-basisopleiding - zonder stage
Ben je niet in de gelegenheid om stage te lopen? Of wil je eerst middels een korte opleiding kennis maken met dit vakgebied? Kies dan voor de MBO-basisopleiding Netwerk- en Mediabeheerder. Deze opleiding is minder uitgebreid en kent geen vooropleidingseis. Je studeert dan in 10 maanden voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Wanneer je de MBO-basisopleiding succesvol hebt afgerond en alsnog het MBO-diploma wilt behalen, dan kun je middels de MBO-doorstroomopleiding alsnog het MBO-diploma behalen in 20 maanden.

Kort MBO - zonder stage
Ben je niet in de gelegenheid om stage te lopen? Maar wil je wel alle beroepsgerichte vakken van de MBO-opleiding doorlopen? Kies dan voor deze uitgebreide opleiding zonder vooropleidingseis en zonder stage: Kort MBO Netwerk- en mediabeheerder. Je studeert dan in 20 maanden voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Wanneer je het Kort MBO succesvol hebt afgerond en alsnog het MBO-diploma wilt behalen, dan kun je middels het MBO-afrondtraject alsnog het MBO-diploma behalen in 10 maanden.

MBO-opleiding MBO-basisopleiding Kort MBO
Erkend MBO-diploma Officieel NHA Instituutsdiploma Officieel NHA-Instituutsdiploma
Wel vooropleidingseis Geen vooropleidingseis Geen vooropleidingseis
Verplichte stage Geen stage Geen stage

Complete opleiding van 3 periodes

1 periode 2 periodes
Contactdag incl. workshops Geen contactdag Contactdag incl. workshops
Begeleiding door docenten en studieloopbaanbegeleider Begeleiding door docenten Begeleiding door docenten en studieloopbaanbegeleider
Doorstroom naar HBO-opleiding mogelijk voor niveau 4 Doorstroom naar MBO-opleiding mogelijk met MBO-doorstroomopleiding Doorstroom naar MBO-opleiding mogelijk middels MBO-afrondtraject

VRIJSTELLINGEN

Vrijstellingen op basis van diploma's
Indien je in aanmerking denkt te komen voor vrijstellingen op basis van eerder behaalde diploma's, dan kun je een kopie van je diploma's en of certificaten met een cijferlijst meesturen met het inschrijfformulier. Deze aanvraag wordt gratis beoordeeld.

Vrijstellingen op basis van werkervaring
Denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen op basis van werkervaring, dan kun je hier een verzoek voor indienen. De werkervaring dient binnen een relevante, gelijkwaardige functie te zijn opgedaan. Je krijgt dan een vragenformulier toegezonden en zult de benodigde bewijsvoering moeten leveren. Dit onderzoek kost 150 euro.

Na beoordeling door de examencommissie ontvang je schriftelijk bericht of je vrijstellingen krijgt toegekend. Met vrijstellingen kun je de opleiding sneller afronden.

LESGELD

Ineens Maandelijkse termijn bij een standaard studietempo Maandelijkse termijn bij een versneld studietempo
MBO-opleiding Netwerk- en Mediabeheerder €4318 €2159
of 30 x €79.50
of 24 x €99.00


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van jouw belasting-schaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt jouw werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.