De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

MBO-opleiding ICT-beheerder

  • Erkende MBO opleiding niveau 4.
  • Thuisstudie bij MBO college NHA.
  • Studeer in je eigen tempo.
  • Begeleiding door onze vakdocenten.
  • Je kunt Iedere dag van het jaar starten.

ALLES OVER

MBO-OPLEIDING ICT-BEHEERDEREen computer vrijhouden van virussen, voorkomen dat een computer trager wordt. Dat en meer doet een ICT-beheerder. Die werkt aan continuïteit. De beheerder zorgt ervoor dat ICT optimaal functioneert.

Computernetwerken van een organisatie beheren is een kerntaak. Van beveiliging tot onderhoud. De beheerder installeert software, onderhoudt de servers, bouwt websites en ontwerpt systemen. Een ICT-beheerder werk daarbij niet alleen met hardware, maar juist ook met mensen. Hij adviseert, coacht, beantwoordt vragen en geeft leiding. "Als je gegevenssoftware kiest, moet je eerst weten waarvoor mensen het gebruiken."

Een oud-student vertelt. "Ik werk nu bij een bank. We selecteren software en installeren die. We leren medewerkers veilig met computers omgaan. Sommige medewerkers moet je echt basic dingen uitleggen. Dat je niet op hyperlinks in lege mailtjes klikt, bijvoorbeeld. En we sporen bedreigingen op."
- 43 procent van de studenten heeft voor het einde van de studie een baan
- 50 procent van de studenten vindt binnen drie maanden na afstuderen een betaalde baan
- 5 procent studeert verder

STUDIEPROGRAMMA

MBO-OPLEIDING ICT-BEHEERDER

De opleiding ICT-Beheerder combineert theoretisch en praktisch onderwijs. Je start deze opleiding met loopbaankennis. Na de opstart werk je met de volgende kerntaken:

Kerntaak 1: Ontwerpen van informatiesystemen
Kerntaak 2: Implementeren van informatiesystemen
Kerntaak 3: Beheren van informatiesystemen
Kerntaak 4: Organiseren van een servicedesk

Hiervoor krijg je de volgende kennis thematisch aangereikt:

Periode 1 (8 of 10 maanden).
- Netwerken en server.
- Office.
- Software en hardware.
- Windows Workstation.
- Programmeren.
- Databases.
- Linux.
- Cisco.
- Onderhouden en uitbreiden bestaande netwerken.
- Security.

Periode 2 (8 of 10 maanden).
- Cloud technologie.
- Servicedesk.
- Ontwikkelen van een informatiesysteem.
- Implementeren projectmanagement.
- Powershell.
- Virtualisatie.
- Mobile devices.
- Sharepoint.
- ITIL.
- Exchange.
- Het opzetten en beheren van een email-omgeving.
- Keuzedelen: Kies uit Ondernemend gedrag, Inspelen op Innovaties en Duurzaamheid in het beroep. - Burgerschap.

Periode 3 (8 of 10 maanden).
- BPV (stage).
- Nederlands.
- Engels.
- Rekenen.

Wijzigingen in het studieprogramma voorbehouden. De lessen krijg je in vier delen toegezonden.

Voor de vereiste vaardigheden en kennis die je nodig hebt bij het uitvoeren van kerntaken en werkprocessen, bestudeer je theoretische lesonderdelen en maak je beroepsgerichte opdrachten. Ook bouw je een portfolio op.

ERKEND DIPLOMA

MBO-OPLEIDING ICT-BEHEERDER

Crebocode: 25189

Het diploma dat je via de NHA behaalt is landelijk erkend en heeft precies dezelfde waarde als het diploma dat je via dagonderwijs kunt behalen. De MBO-opleidingen die de NHA verzorgt vallen onder de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB) en zijn derhalve erkend door de minister van onderwijs, cultuur en wetenschap. Je bent hierdoor altijd verzekerd van goede kwaliteit, de nieuwste normen en een optimale begeleiding.

Schoolverklaring
Een officiële schoolverklaring kun je voor 19 euro aanvragen, wanneer je de opleiding voortijdig stopt. In deze verklaring worden de behaalde examens vermeld.

Digitale examens: elke dag en dicht bij huis
Beroepsgericht en volledig conform het nieuwste kwalificatiedossier: tijdens deze opleiding leer je alle vereiste praktische vaardigheden. Dit houdt in dat je meer flexibiliteit en meer afwisseling binnen de opleiding krijgt. Tijdens de opleiding zijn er 6 beroepsgerichte en 7 algemeen vormende examens. Het examengeld bedraagt € 75 per examen. De meeste examens kun je dagelijks digitaal op een locatie bij jou in de buurt afleggen. Dit bespaart reistijd en je kunt direct examen doen als je de lesstof afgerond hebt.

Cum Laude
Bij NHA kun je cum laude afstuderen. De woorden 'cum laude' betekenen 'met lof'. Indien je voor alle getoetste onderdelen uit het toets- en examenplan van jouw opleiding een 8 of hoger scoort ontvang je jouw diploma met de aantekening 'cum laude'.

Je kunt dan op jouw curriculum Vitae vermelden dat je cum laude geslaagd bent. Dit heeft niet alleen een meerwaarde bij toekomstige sollicitatie, maar ook bij inschrijving voor studies waarvoor extra instroomeisen gelden.


Wijzigingen in examens voorbehouden. Het examengeld betaal je bij de NHA pas bij aanmelding voor het betreffende examen!

ZO STUDEER JE

Studeer in je eigen tempo
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met je hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent en onze studieloopbaanbegeleider sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar je eigen privédocent. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is je steun en toeverlaat die je optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studiebegeleiding:
Dhr. J. Wernet,
Dhr. W. Salentijn,
Dhr. E. Bulters.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

30 maanden bij een normaal studietempo. Je kunt ook kiezen voor een versneld tempo. De opleiding duurt dan 24 maanden. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Opleidingstraject
3e leerweg.

Leerboeken
Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houd je overzicht en bespaar je geld. Je dient te beschikken over een computer met internet.

Ringband
Bij de lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om je lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30 67 000 of stuur ons een e-mail.

 

STAGE/PRAKTIJK

Contactdag incl. workshops.
Tijdens de opleiding bezoek je een contactdag op een centrale plaats in Nederland. Deze contactdag is bij het cursusgeld inbegrepen. Tijdens de contactdag krijg je handige studietips en maak je kennis met medestudenten en studieloopbaanbegeleiders van NHA.

Beroepspraktijkvorming (stage).
Tijdens de stage (BPV) pas je het geleerde toe in de praktijk. De stage duurt 840 uur.

Onder begeleiding van de praktijk- of werkbegeleider voer je opdrachten uit die gekoppeld zijn aan werkprocessen en kerntaken. Ook werk je aan jouw portfolio.

Sluit jouw huidige baan aan op de opleiding?
Dan kun je de verplichte stage meestal bij jouw werkgever volgen. De stageplaats moet wel goedgekeurd zijn door het landelijk kenniscentrum SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Is de stageplaats nog niet goedgekeurd?
Werkgevers kunnen eenvoudig goedkeuring aanvragen. De stage sluit je af met een praktijkexamen (€ 125,-) op de stageplek.

Heb je geen baan die aansluit op de opleiding?
Zoek dan in de loop van de studie een erkend leerbedrijf. Bedrijven werken graag mee. Kun je geen stageplaats vinden? Dan kan NHA je ondersteunen.

In overleg met het bedrijf of instelling kun je de stage flexibel inrichten. Enkele dagen per week of de hele week? Je bepaalt het zelf. Wil je geen stage lopen? Kies dan voor de MBO-basisopleiding of Kort MBO zonder stage.

VOOROPLEIDING

Voor deze opleiding dien je in het bezit te zijn van een VMBO diploma theoretisch gemengd of kader beroepsgerichte leerweg. Of een LBO diploma met tenminste 3 vakken op C niveau waaronder Nederlands. Of een overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO. Of een diploma van minimaal vergelijkbaar niveau. Of een MBO diploma niveau 3 of 4 of het NHA diploma van de bijbehorende MBO-basisopleiding of Kort MBO.

Voldoe je niet aan de genoemde vooropleidingseis en ben je 18 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan de 18+ toets voor toelating. Deelname kost 75 euro, maar als je daarna binnen 2 weken start met de MBO-opleiding krijg je de 75 euro als korting op het lesgeld terug. Meld je aan voor de toets via het inschijfformulier of vraag de toets telefonisch aan.

ANDERE OPLEIDING:

MBO-basisopleiding (zonder stage)
Ben je niet in de gelegenheid om stage te lopen? Of wil je eerst middels een korte opleiding kennis maken met dit vakgebied? Kies dan voor de MBO-basisopleiding ICT-Beheerder. Deze opleiding is minder uitgebreid en kent geen vooropleidingseis. Je studeert dan in 10 maanden voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Wanneer je de MBO-basisopleiding succesvol hebt afgerond en alsnog het MBO-diploma wilt behalen, dan kun je middels de MBO-doorstroomopleiding alsnog het MBO-diploma behalen in 20 maanden.

Kort MBO (zonder stage)
Ben je niet in de gelegenheid om stage te lopen? Maar wil je wel alle beroepsgerichte vakken van de MBO-opleiding doorlopen? Kies dan voor deze uitgebreide opleiding zonder vooropleidingseis en zonder stage. Je studeert dan in 20 maanden voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Wanneer je het Kort MBO succesvol hebt afgerond en alsnog het MBO-diploma wilt behalen, dan kun je middels het MBO-afrondtraject alsnog het MBO-diploma behalen in 10 maanden.

MBO-opleiding MBO-basisopleiding Kort MBO
Erkend MBO-diploma Officieel NHA Instituutsdiploma Officieel NHA-Instituutsdiploma
Wel vooropleidingseis Geen vooropleidingseis Geen vooropleidingseis
Verplichte stage Geen stage Geen stage

Complete opleiding van 3 periodes

1 periode 2 periodes
Contactdag incl. workshops Geen contactdag Contactdag incl. workshops
Begeleiding door docenten en studieloopbaanbegeleider Begeleiding door docenten Begeleiding door docenten en studieloopbaanbegeleider
Doorstroom naar HBO-opleiding mogelijk voor niveau 4 Doorstroom naar MBO-opleiding mogelijk met MBO-doorstroomopleiding Doorstroom naar MBO-opleiding mogelijk middels MBO-afrondtraject

VRIJSTELLINGEN

Vrijstellingen op basis van diploma's
Indien je in aanmerking denkt te komen voor vrijstellingen op basis van eerder behaalde diploma's, dan kun je een gewaarmerkte kopie van je diploma's en of certificaten met een cijferlijst meesturen met het inschrijfformulier. Deze aanvraag wordt gratis beoordeeld.

Vrijstellingen op basis van werkervaring
Denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen op basis van werkervaring, dan kun je hier een verzoek voor indienen. De werkervaring dient binnen een relevante, gelijkwaardige functie te zijn opgedaan. Je krijgt dan een vragenformulier toegezonden en zult de benodigde bewijsvoering moeten leveren. Dit onderzoek kost 150 euro. Na beoordeling door de examencommissie ontvang je schriftelijk bericht of je vrijstellingen krijgt toegekend. Met vrijstellingen kun je de opleiding sneller afronden!

 

LESGELD

Ineens Maandelijkse termijn bij een standaard studietempo Maandelijkse termijn bij een versneld studietempo
MBO-opleiding ICT-beheerder €4300 €2150
of 30 x €79.00
of 24 x €99.00

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van jouw belasting-schaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt jouw werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.