De mening van...
Mening van cursisten
Bel met onze studieadviseurs
HBO-module Orthopedagogiek

HBO Orthopedagogiek

  • Direct starten, in eigen tempo
  • Na voltooiing vrijstelling voor Bachelor HBO Toegepaste Psychologie
  • Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Verrijking van CV in welzijn en pedagogie
  • Gespecialiseerde persoonlijke docenten
  • 15 dagen op proef
  • Scherp geprijsd, betaal in termijnen mogelijk

Alles Over

HBO Orthopedagogiek

Tegenwoordig horen we termen als ADHD, autisme en oppositioneel opstandige gedragsstoornissen steeds vaker voorbij komen. Opvoedingsproblemen spelen hierbij een belangrijke rol. Een goede begeleiding van kinderen met problemen is hierbij van belang. In de HBO cursus Orthopedagogiek houdt u zich bezig met de opvoeding van kinderen die een bepaalde stoornis, beperking of handicap hebben. U leert hoe u kinderen op pedagogisch vlak kunt helpen.

Beperkingen kunnen in veel verschillende vormen en maten voorkomen. Zo zijn er bijvoorbeeld beperkingen op zintuiglijk, motorisch, cognitief of emotioneel gebied. Een combinatie hiervan is ook mogelijk. In de HBO cursus Orthopedagogiek leert u hoe opvoeders begeleid en ondersteund kunnen worden bij de problematische opvoedingssituaties waarin hun kinderen zich bevinden. U vergaart eenvoudig kennis over de gedragsstoornissen van het kind.

Voor wie is deze HBO cursus bestemd?
Deze cursus van twee maanden is uitermate geschikt voor mensen die meer willen weten over problematische opvoedingssituaties. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar. Deze cursus maakt deel uit van de HBO-bachelor opleiding Toegepaste Psychologie. Na het succesvol afronden van deze module kunt u vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige module (5 studiepunten) wanneer u zich aanmeldt voor de HBO-bachelor opleiding.

Studieprogramma

HBO Orthopedagogiek

De HBO cursus Orthopedagogiek staat stil bij kinderen waarbij het opvoedingsproces minder vanzelfsprekend gaat dan bij kinderen zonder een beperking. U leert hoe u kinderen met functioneringsproblemen kunt begeleiden.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Opvoeding
In dit onderdeel leert u wat er in zijn algemeenheid kan worden verstaan onder opvoeden. Ook behandelen we welke opvoedingsmiddelen er zijn.

- Hulpverleningsmodellen
U maakt kennis met enkele hulpverleningsmodellen en het diagnostisch proces binnen het orthopedagogisch werkveld. Verder is er aandacht voor bepaalde leerproblemen en gedragsontwikkeling- en opvoedingsproblemen.

Ondersteuning van het kind
U krijgt suggesties aangereikt voor het opvoeden en begeleiden van kinderen met functioneringsproblemen. We belichten enkele voorzieningen en instanties die opvoeders kunnen begeleiden en ondersteunen bij de opvoeding van het kind.

In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende elementen van leerproblemen, gedragsontwikkeling- en opvoedingsproblemen eenvoudig en snel onder de knie. Verbeter uw kennis over de opvoeding van kinderen met een bepaalde stoornis, beperking of handicap en start vandaag nog met deze nuttige HBO cursus!

OFFICIEEL DIPLOMA

Als u het tentamen succesvol afrondt ontvangt u van ons het officiële diploma HBO-Module Orthopedagogiek van de NHA..

Digitale tentamens: Elke dag en dicht bij huis
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent. Inclusief een gratis oefententamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal deeltentamen (in uw regio) à € 75,-. U kunt op iedere werkdag tentamen afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct tentamen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het tentamengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het tentamen!

100% examengarantie

Mocht u onverhoopt niet slagen voor een tentamen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke NHA docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van deze HBO cursus Orthopedagogiek bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw cursus beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!

Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor deze HBO cursus geldt geen vooropleidingseis.

Vervolgopleiding:
Als u deze cursus heeft afgerond, kunt u toegang aanvragen tot de HBO-bacheloropleiding Toegepaste Psychologie van de NHA. U kunt dan tevens op basis van de behaalde resultaten vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige module uit de HBO-bacheloropleiding Toegepaste Psychologie.

LESGELD

Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
HBO Orthopedagogiek €504
of 6 x €91.00
n.v.t. n.v.t.
  begeleiding via internet mogelijk  

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.