De mening van...
mening van cursisten
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 603 klanten

HBO-module Groepsdynamica

HBO Groepsdynamica

  • Cursus op HBO niveau.
  • Begeleiding door vakdocenten.
  • In 2 maanden een officieel diploma.
  • Behaal 4 HBO studiepunten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

Alles Over

HBO Groepsdynamica

Iedereen maakt deel uit van verschillende groepen. Soms kiezen we er zelf voor om lid te worden van een groep, soms ontstaan zij spontaan en soms worden we toegewezen aan een groep. Denk hier bijvoorbeeld aan het werken in teams of een groep vrijwilligers die samen besluiten zich voor een goed doel in te zetten. In de HBO cursus Groepsdynamica leert u welke mechanismen een rol spelen bij het vormen van een groep.

Wat zorgt ervoor dat bepaalde groepen ontstaan, bij elkaar blijven of uit elkaar vallen? In de groepsdynamica gaat het vooral om het begrijpen hoe mensen elkaar beïnvloeden en hoe groepen op hun beurt mensen weer beïnvloeden. De cursus Groepsdynamica gaat hier verder op in. U leert wat een groep eigenlijk is en op welke wijze macht een belangrijk onderdeel is bij het ontstaan van groepen.

Voor wie is deze HBO cursus bestemd?
Deze cursus van twee maanden is uitermate geschikt voor mensen die hun kennis en inzicht in het verschijnsel van goed functionerende groepen aanzienlijk willen vergroten en verdiepen. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar.

Studieprogramma

HBO Groepsdynamica

Inzicht en kennis in groepsgedrag is essentieel om goed te functioneren. Samenwerking is hierbij van belang. De cursus Groepsdynamica bespreekt de relaties binnen groepen, alsook het begrip van de onderlinge contacten tussen de groepen. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Mechanismen van een groep
U start met het kijken naar wat een groep eigenlijk is. U leert welke mechanismen er spelen om groepen te doen vormen, en ook hoe groepen een geheel blijven, of weer uit elkaar gaan.

- Leiderschap
Het thema macht speelt bij groepsvorming een belangrijke rol. Daarbij ontkomt u niet aan onderwerpen als typen leiderschap en voorwaarden voor effectieve besluitvorming.

- Samenwerking
Onderwerpen als creativiteit, diversiteit en belangenconflicten worden verhelderd. U leert meer over effectieve samenwerking en over hoe u dit op een efficiënte wijze toe kunt passen. Aan het eind van de cursus weet u hoe goed functionerende groepen werken en op welke wijze u hierop in kunt spelen.

In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende elementen van groepsdynamica eenvoudig en snel onder de knie. Verbeter uw kennis over de dynamiek van een groep en start vandaag nog met deze nuttige HBO cursus!

OFFICIEEL DIPLOMA

HBO Groepsdynamica

Als u dit tentamen succesvol afrondt ontvangt u van ons het officiële diploma HBO-Module Groepsdynamica van de NHA.

Digitale tentamens: Elke dag en dicht bij huis
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent. Inclusief een gratis oefententamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal deeltentamen (in uw regio) à € 75,-. U kunt op iedere werkdag tentamen afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct tentamen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het tentamengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het tentamen!

100% examengarantie

Mocht u onverhoopt niet slagen voor een tentamen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke NHA docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

 

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van deze HBO cursus Groepsdynamica bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw cursus beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!

Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor deze HBO cursus geldt geen vooropleidingseis.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
HBO Groepsdynamica €898 €449
of 6 x €82.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.