De mening van...
HBO Studenten
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

Geestelijke Gezondheid

HBO-basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid

  • Opleiding op HBO-niveau (30 ECTS).
  • Geen vooropleidingseis.
  • Begeleiding door eigen vakdocent.
  • Contact met medestudenten via plaza.

Alles Over

HBO-basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid

Mensen beter begrijpen? Volg de HBO-basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid.

Toegepaste psychologie is een breed vakgebied. Zeer breed zelfs. Geestelijke gezondheid is een belangrijk onderdeel binnen de toegepaste psychologie. In deze basisopleiding leer je wat er nodig is op het gebied van Toegepaste Psychologie voor mensen die geestelijke gezondheidszorg nodig hebben.

De HBO-basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid doet een greep uit diverse thema's en geeft je een indruk van het vakgebied.

Je krijgt bijvoorbeeld inzage in het vakgebied van:
• Coaches
• Counselors
• Trainers
• Toegepaste psychologen die werken in het veld van de maatschappelijke psychologie of de (geestelijke) gezondheidszorg.

Een breed veld waarin je psychologische kennis omzet in concreet handelen.

Psychologie is belangrijk in het dagelijks leven, dat zal iedereen beamen. Maar waarom willen wij mensen en wat zij doen begrijpen? Inzicht is zelden een doel op zich, maar het is een goede stap richting het beïnvloeden van mensen om zich anders te gedragen.

Mensen zijn sociale wezens en kennis over dit onderwerp kan helpen anderen beter te begrijpen. Beter begrip zorgt voor betere onderlinge interactie. In de psychologie bestuderen wij hoe de psyche van de mens in elkaar steekt en waarom mensen doen wat zij doen.

Geestelijke gezondheidszorg
De focus van de basisopleiding ligt op een bepaald gebied binnen de toegepaste psychologie: de geestelijke gezondheidszorg. Kort samengevat komt aan bod alles wat mensen wel en niet beweegt op geestelijk gebied. Dit kan resulteren in functioneringsproblemen.

Je begint met een inleiding over het hele vakgebied. De klassieke studies en de recente ontwikkelingen passeren de revue. Daarna volgt een module waarin je leert over de verschillende visies over de mens en het menselijk gedrag.

Cognitieve psychologie

Je raakt stapsgewijs vertrouwd met de kernconcepten van de cognitieve psychologie. Dit is de basis om breder te kijken naar oorzaken en redenenen waarom mensen kampen met hun geestelijke gezondheid.

Het allerbelangrijkste voor werken in de geestelijke gezondheid? Begrijpen hoe een diagnose tot stand komt. Daarom volg je een module waarin je het diagnostische proces van begin tot eind ontrafelt.

Psychodiagnostiek

Om de basisopleiding succesvol af te ronden ga je aan de slag met een themaopdracht. Je leert hierbij meer over psychodiagnostiek en past zelf het diagnostische proces toe op een casus. Concreet pas je dus ook psychologische kennis toe met een tastbaar product als resultaat: een psychodiagnostisch rapport.

Officieel Diploma

De HBO-basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid is een onderdeel uit de HBO bachelor Toegepaste Psychologie. Na de basisopleiding verder studeren? Je krijgt vrijstelling voor deze onderdelen binnen de HBO-bacheloropleiding Toegepaste Psychologie.

Studieprogramma

HBO-basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid
Voor de HBO-basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid hebben we een gedoseerd studieprogramma ontwikkeld, waarmee je het beste resultaat kunt behalen. Onderstaand vindt je dit studieprogramma:

Onderdeel Studiepunten
Persoonlijke leerweg 3
Inleiding Psychologie 5
Psychologische Stromingen 5
Schriftelijke communicatie 3
Cognitieve Psychologie 5
Psychodiagnostiek 4
Themaopdracht psychodiagnostiek 2
Reflectie 3
Totaal 30

Officieel Diploma

HBO-BASISOPLEIDING TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE MET GEESTELIJKE GEZONDHEID

Als je de tentamens succesvol afrondt, ontvang je twee certificaten die samen recht geven op het officiële diploma HBO-basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid.
Tentamenlocaties
Elke dag tentamen afleggen op 19 locaties in Nederland
Deze basisopleiding bestaat uit twee onderwijseenheden (met gratis oefententamens) die beiden worden afgesloten met een tentamen à € 110,-. Je kunt op iedere werkdag tentamen afleggen op 19 locaties in Nederland. Je bepaalt dus zelf waar en wanneer jij een NHA-tentamen wilt maken op een locatie bij jou in de buurt.

100% examengarantie
Mocht je onverhoopt niet slagen voor een tentamen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA jou gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEER JE

Studeer in jouw eigen tempo

Je ontvangt de basisopleiding in twee zendingen thuis. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privé-docent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die je graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:

Jouw persoonlijke docent.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

6 maanden bedraagt de studieduur van de HBO-basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid bij een gemiddeld studietempo. Je mag jouw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

Je kunt op elk moment starten

Het hele jaar door, op elk gewenst moment kun je bij ons met jouw opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kun je direct van start.

Leerboeken

Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!

Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor deze HBO-basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid geldt geen vooropleidingseis.

LESGELD

Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
HBO-basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid €1758 €879
of 12 x €79.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van jouw belasting-schaal) van je studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt je werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in jouw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met jouw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.