De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

HBO E-business

 • Kort studieprogramma op HBO niveau.
 • Onderdeel van HBO-bachelor Bedrijfskunde.
 • In 2 maanden een officieel diploma.
 • Direct contact met studiegenoten.
 • Studeer in je eigen tempo.

Alles over

HBO E-business

Goederen en diensten op internet samenstellen en verkopen: E-business is een relatief nieuw vakgebied waar je in de bedrijfskunde op vrijwel alle gebieden mee te maken krijgt. Denk aan marketingcommunicatie, logistiek en klantenservice. Belangrijkste vraag is: hoe laat je alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten? Dat leer je in de opleiding E-business.

Online een reis boeken of een nieuwe telefoon bestellen: voor menigeen is online zakendoen de gewoonste zaak van de wereld. Alleen gebeurt er achter de schermen heel veel. Van e-commerce tot aanvullende bedrijfsprocessen om efficiënt producten en diensten bij de klant te krijgen.


Bedrijfsprocessen inrichten

De cursus HBO E-business gaat dieper in op de wijze hoe je met internettechnologie bedrijfsprocessen effectiever en efficiënter inricht. Uitgangspunt daarbij is het maximaliseren van klantwaarde. Oftewel: je zorgt ervoor dat klanten optimaal bediend worden. Als het goed is merkt de klant weinig tot niets van alle inspanningen die je verricht om de e-business te optimaliseren.


In de cursus HBO E-business ga je aan de slag met de onderwijsmodule E-business uit de NVAO geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Bedrijfskunde.


Ervaren vakdocent

Haal meer uit de cursus door samen te studeren met andere (aspirant) online commerciële experts die de cursus volgen en leer van een ervaren, praktijkgerichte docent. Stuur je huiswerk in naar de docent en je krijgt snel feedback. Uiteraard kun je aan de vakdocent vragen stellen en kun je direct aan de slag met antwoorden.

Verder studeren

Als je dit korte HBO-programma succesvol afrondt en je wilt verder met e-business, dan kun je vrijstelling krijgen voor de gelijknamige module uit de erkende HBO-bacheloropleiding Bedrijfskunde. Op deze manier is de korte cursus E-business ideaal voor startende e-business managers die een opleiding willen volgen of voor managers die het deelgebied willen toevoegen aan hun takenpakket.


Volg de cursus E-business en leer hoe je volgens de meest recente inzichten en richtlijnen een goede E-business manager wordt. 

Studieprogramma

HBO E-business

Alle facetten van e-business

In de praktijkgerichte cursus E-business besteed je aandacht aan de verschillende bedrijfsprocessen die met behulp van internet en softwareoplossingen leiden tot e-business oplossingen in een organisatie.
Na de introductie e-business komen uiteenlopende onderwerpen aan bod zoals:

 • nieuwe businessmodellen
 • klantenwerving
 • klantbeheer
 • inkoop
 • logistiek
 • managementinformatie en planning van e-business


Alle onderwerpen zijn toegespitst op werken in een dynamische IT-omgeving.

Inhoud van de cursus

In twee maanden tijd leer je tijdens de korte HBO cursus E-business wat er nodig is om e-business bedrijfsmatig in te zetten en processen op elkaar af te stemmen.

Diploma

HBO E-business

Als je het tentamen succesvol afrondt ontvang je het officiële diploma HBO-Module E-business van de NHA.

Digitale tentamens: Elke dag en dicht bij huis

De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent. Inclusief een gratis oefententamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal deeltentamen (in uw regio) à € 75,-. Je kunt op iedere werkdag tentamen afleggen bij een testcentrum in jouw regio. Jouw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct tentamen afleggen als jij er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het tentamengeld betaal je bij de NHA pas bij aanmelding voor het tentamen!


100% examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor een tentamen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA je gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar jouw eigen privédocent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die je graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!


Studieleiding:

Jouw persoonlijke docent.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus HBO E-business bij een gemiddeld studietempo. Je mag je eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's.


Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.


Je kunt op elk moment starten

Het hele jaar door, op elk gewenst moment kun je bij ons met jouw opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kun je direct van start.


Leerboeken

Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor de cursus HBO E-business geldt geen vooropleidingseis.


Vervolgopleiding:

Als je deze cursus hebt afgerond, kun je toegang aanvragen tot de HBO-bacheloropleiding Bedrijfskunde van de NHA. Je kunt dan tevens op basis van de behaalde resultaten vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige module uit de HBO-bacheloropleiding Bedrijfskunde.

LESGELD

Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
HBO E-business €744 €372
of 4 x €98.00
of 2 x €201.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij je belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van je belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt je werkgever mee?
Aarzel niet om jouw werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in jouw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met jouw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.