De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

HBO Intercultureel management

  • Kort studieprogramma op HBO niveau.
  • Onderdeel van HBO-bachelor Bedrijfskunde.
  • In 2 maanden een officieel diploma.
  • Scoor 5 EC studiepunten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

Alles Over

HBO Intercultureel Management

Bedrijven zijn steeds vaker internationaal actief. Intercultureel management treedt hierdoor steeds meer naar de voorgrond. Cultuur is van invloed op de managementpraktijk, maar eveneens op de gehele structuur van een organisatie. Wilt u uw kennis vergroten en uw horizon verbreden? De HBO cursus Intercultureel Management is uitermate geschikt als u meer inzicht in globalisering en culturele verschillen wilt vergaren.

Globalisering opent nieuwe markten voor Nederlandse bedrijven. Dit heeft een impact op onze samenleving. Het is daarom van belang om te weten hoe de hedendaagse wereldeconomie werkt. Internationale verantwoordelijkheid en internationale contacten liggen tegenwoordig niet alleen meer bij het managementteam, iedere werknemer in het bedrijf kan hiermee te maken krijgen. In de module leert u hoe u culturele verschillen naar waarde inschat en hoe u met deze culturele verschillen omgaat.

Voor wie is deze HBO cursus bestemd?
Deze cursus van twee maanden is uitermate geschikt voor mensen die hun internationale kennis verder willen vergroten. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar, in zowel de profit-als non-profitsector. Deze cursus maakt deel uit van de door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkende HBO-bachelor opleiding Bedrijfskunde. Na het succesvol afronden van deze module kunt u vrijstelling krijgen voor de gelijknamige module uit de HBO-bachelor Bedrijfskunde.

Studieprogramma

HBO Intercultureel Management

De internationale markt is een terugkerend aspect binnen het bedrijfsleven. Om goed te weten welke waarden een rol kunnen spelen in de interculturele bedrijfscommunicatie, is het belangrijk om de invloed van cultuur op organisaties in kaart te brengen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Het herkennen van cultuur
In dit onderdeel leert u wat een cultuur precies is en waaruit een cultuur bestaat. We behandelen hoe de verschillende culturele dimensies in kaart worden gebracht.

- Cultuur en de managementpraktijk
De elementen waaraan u een organisatiecultuur herkent komen aan bod. We bespreken de gevolgen van strategische keuzes en proceskeuzes op de cultuur van organisaties.

- Het managen van de culturele verschillen
Om de culturele verschillen op een juiste manier te managen, is zakenethiek en sociale verantwoordelijkheid van belang. Aan het eind van de module brengt u de invloed van cultuur op het bedrijfsleven eenvoudig in kaart en weet u hoe u deze het beste managed.

In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende trends en inzichten rondom intercultureel management snel onder de knie. Verbeter uw management vaardigheden en start vandaag nog met deze nuttige HBO cursus!

OFFICIEEL DIPLOMA

HBO Intercultureel Management

Als u het tentamen succesvol afrondt ontvangt u het officiële diploma HBO-Module Intercultureel Management van de NHA.

Digitale tentamens: Elke dag en dicht bij huis
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent. Inclusief een gratis oefententamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal deeltentamen (in uw regio) à € 75,-. U kunt op iedere werkdag tentamen afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct tentamen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het tentamengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het tentamen!

100% examen-garantie

Mocht u onverhoopt niet slagen voor een tentamen, dan bieden wij examen-garantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus HBO Intercultureel Management bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw opleiding beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor deze cursus HBO Intercultureel Management geldt geen vooropleidingseis.

Vervolgopleiding:
Als u deze HBO cursus heeft afgerond, kunt u toegang aanvragen tot de HBO-bacheloropleiding Bedrijfskunde van de NHA. U kunt dan tevens op basis van de behaalde resultaten vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige module uit de HBO-bacheloropleiding Bedrijfskunde.

 

LESGELD

Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
HBO Intercultureel management €744 €372
of 4 x €98.00
of 2 x €201.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belastingschaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.