De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

HBO Chainmanagement

  • Kort studieprogramma op HBO niveau.
  • Onderdeel van HBO-bachelor Bedrijfskunde.
  • In 2 maanden een officieel diploma.
  • Scoor 4 EC studiepunten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALLES OVER

HBO CHAIN MANAGEMENT

Chain management, het optimaliseren van de integrale keten, wordt door steeds meer bedrijven ontdekt en toegepast. Organisaties realiseren zich dat het verbeteren van de eigen processen zinvol is. Het systematisch realiseren van kwaliteits- en performanceverbetering is hierbij cruciaal. De HBO cursus Chain Management verschaft u kennis, inzicht en toepassingsmogelijkheden die nodig zijn om een succesvolle supply-chain-managementstrategie uit te voeren en te ontwikkelen.

Supply Chain Management richt zich op het afstemmen en samenwerken van partners. Het uiteindelijke doel hiervan is een optimaal resultaat voor de klant te behalen. Door voortdurend op zoek te gaan naar verbetering van de dagelijkse uitvoering en besturing van de logistiek binnen uw bedrijf, krijgt u inzicht in de bedrijfseconomische processen binnen uw organisatie. U leert door gestructureerd plannen, organiseren, leiden en beheren hoe u tot een systematische kwaliteits- en prestatieverbetering komt.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze cursus van twee maanden is uitermate geschikt voor personen die op zoek zijn naar verbetering van de dagelijkse uitvoering en besturing van bedrijven. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar, in zowel de profit- als non-profitsector. Deze cursus maakt deel uit van de door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkende HBO-bachelor opleiding Bedrijfskunde. Na het succesvol afronden van deze module kunt u vrijstelling krijgen voor de gelijknamige module uit de HBO-bachelor Bedrijfskunde.

STUDIEPROGRAMMA

HBO CHAINMANAGEMENT

Om succesvol te zijn als bedrijf, is het belangrijk om te blijven optimaliseren. In de cursus Chain Management krijgt u bouwstenen aangereikt die noodzakelijk zijn voor het ontwikkelen en implementeren van het zogenaamde end-to-end supply-chain-systeem.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Merchandising
In dit onderdeel behandelen we de ontwikkeling van een end-to-end chain-management-strategie. Ook leert u hoe de chainstroom moet worden gepland en gemanaged.
- Logistiek
U leert hoe de noodzakelijke chain infrastructuur gecreëerd moet worden. Door middel van planning en controle leert u hoe u kosteneffectief werkt.
- Informatietechnologie
In dit deel behandelen we hoe de samenwerking tussen partners in het netwerk werkt.

Aan het eind van deze cursus kunt u de drie bovengenoemde delen met elkaar verbinden en kunt u inspelen op veranderingen in het bedrijf.

In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende elementen van de productielogistiek snel onder de knie. Verbeter uw analyserend vermogen en start vandaag nog met deze nuttige HBO cursus!

OFFICIEEL DIPLOMA

HBO CHAIN MANAGEMENT

Als u het tentamen succesvol afrondt ontvangt u het officiële diploma HBO-Module Chain Management van de NHA.

Digitale tentamens: Elke dag en dicht bij huis
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent. Inclusief een gratis oefententamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal deeltentamen (in uw regio) à € 75,-. U kunt op iedere werkdag tentamen afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct tentamen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het tentamengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het tentamen!

100% examengarantie

Mocht u onverhoopt niet slagen voor een tentamen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus HBO Chain Management bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw opleiding beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

Leerboeken
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor de cursus HBO Chain Management geldt geen vooropleidingseis.

Vervolgopleiding:
Als u deze cursus heeft afgerond, kunt u toegang aanvragen tot de HBO-bacheloropleiding Bedrijfskunde van de NHA. U kunt dan tevens op basis van de behaalde resultaten vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige module uit de HBO-bacheloropleiding Bedrijfskunde.


 

LESGELD

Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
HBO Chainmanagement €698 €349
of 4 x €96.00
of 2 x €192.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belastingschaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.