Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

Mening HBO studenten

 

A. Janssen uit Rotterdam, Bedrijfskunde

Mening HBO student NHA "Een HBO-opleiding volgen als zelfstudie? Daar had ik eerlijk gezegd nooit aan gedacht. Totdat ik voor mijn baan het fiat kreeg om de Hbo-opleiding Bedrijfskunde te gaan volgen. Het eerste wat ik deed was zoeken via google op internet. Via de zoekopdracht "Bedrijfskunde thuis" kwam ik bij de NHA terecht. Inmiddels ben ik gestart en het werkt perfect! Ik kan lekker thuis op mijn gemak studeren en bepaal zelf waar en wanneer ik studeer. En dat met een Hbo-opleiding! Ook het niveau en de docenten zijn van een hoog niveau. Nu ervoor zorgen dat ik de studie ga afronden!"

Ga naar de HBO bachelor-opleiding Bedrijfskunde


P. Eisinga uit Nieuw-Lekkerland, Bedrijfskunde

P. Eisinga, Bedrijfskunde'Ik volg de opleiding Hbo Bedrijfskunde omdat het een allround opleiding is waarmee je mensen aanstuurt die zich hebben gespecialiseerd in bijvoorbeeld bedrijfseconomie. Die spin-in-het-web-functie spreekt mij erg aan. Voor mij is dit de eerste keer dat ik een thuisstudie volg en ik moet toegeven; het bevalt me prima!
Via Studentenplaza stuur ik mijn huiswerk en vragen in en deze worden vervolgens weer snel beantwoord. Verder is de stof die wordt behandeld erg leerzaam. Ik ben nu bezig met het eerste blok, dus de rest moet zich nog allemaal uitwijzen. Maar het begin is gemaakt en daar ben ik erg positief over!'
Ga naar de HBO bachelor-opleiding Bedrijfskunde


A. Keeldar-Keller uit Nootdorp, Psychosociaal Counselor (OPC)

A. Keeldar-Keller, Psychosociaal Counselor (OPC) 'Omdat ik mijzelf meer wilde verdiepen in de psyche van de mens en in de toekomst een eigen praktijk wil oprichten, ben ik met de opleiding Psychosociaal Counselor begonnen. Ik rond nu de module praktische psychologie af, waarbij veel leerzame en interessante psychologische facetten werden behandeld.
De lesstof is erg duidelijk en overzichtelijk en de begeleiding van de docenten is zeer goed. Ze zijn erg betrokken bij hun studenten en mijn ervaring is dat huiswerk snel is nagekeken. Ik volg deze cursus dan ook met heel veel plezier!'
Ga naar de SNRO HBO-opleiding Psychosociaal Counselor


Y. Vereijken uit Helmond, Psychosociaal Counselor (OPC)

'Ik volg de opleiding tot psychosociaal counselor. Deze opleiding ben ik gaan volgen om mijn werk als vertrouwenspersoon nog beter te kunnen doen. Het is een superinteressante opleiding; best pittig, maar heel goed te doen naast je werk en gezin. Je wordt goed begeleid en de studiedagen zijn ook heel leerzaam. Mijn tweede leerjaar is bijna klaar en ik verheug me al op het derde en laatste leerjaar.'
Ga naar de SNRO HBO-opleiding Psychosociaal Counselor


A. Smeets uit Haarlem, Psychosociaal Counselor (OPC)

'Mijn eerste jaar OPC heb ik bijna afgerond en het enthousiasme waarmee ik ben begonnen is zeker niet afgenomen. De interesse voor juist deze opleiding kwam bij mij voort uit het gevoel dat ik de kennis die ik al had wilde uitbreiden. En uiteindelijk ook graag wilde bevestigen met een diploma waar ik in de maatschappij verder mee zou kunnen.
De lesstof van de module praktische psychologie is onderhoudend, eenvoudig leesbaar en heel interessant. Zo ook de begeleiding ervan.

Tijdens de module persoonlijke psychologie is het de bedoeling dat je bij jezelf de diepte in duikt en ook daar word je in begeleid door je persoonlijke mentor. Al je jezelf hier inzet, kun je een mooie reis door je eigen gedrag en inzichten beleven.
De module klinische psychologie is iets anders van structuur. De lesstof is wat moeilijker, maar daar staat tegenover dat het wel heel erg interessant is.
Je studiebelasting richt je zelf in en dat vind ik het fijne van thuis studeren. Mocht je door onverwachte omstandigheden je opleiding even op een lager pitje moeten zetten, dan kan dat ook en dat geeft wel een vrij gevoel. Contact met medestudenten is zeker mogelijk als je daar zelf je best voor doet op de gezellige studiedagen of via Studentenplaza.'
Ga naar de SNRO HBO-opleiding Psychosociaal Counselor

 

JVDO, Psyshosociaal Counselor (OPC)

"Wat de opleiding OPC via Psychodidact/NHA al voor mijn loopbaan heeft betekend?

Ik ben inmiddels 3e jaars OPC student en heb in maart dit jaar een baan aanvaard als HR Professional bij een specialistisch softwarebedrijf van >100 mw.

Ik werkte daarvoor 10 jaar in de commerciƫle uitzendbranche als senior manager en wilde graag de overstap maken naar een baan die meer aansloot bij mijn opleiding tot Psychosociaal Counselor.

Dit sprak zich rond binnen mijn netwerk en heeft ertoe geleid dat ik benaderd en uiteindelijk ook aangenomen ben, waarbij het feit dat ik deze opleiding volg een belangrijk onderdeel is geweest van deze positieve besluitvorming.

Ik houd mij nu al ruim een half jaar als HR Professional bezig met onder meer het begeleiden van langdurig zieken, coach medewerkers op de werkvloer, bied begeleiding bij meer persoonlijke problematieken en fungeer als vertrouwenspersoon.

Helemaal blij dus!"

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.