De mening van...
mening cursisten
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Basisopleiding Arbeids- en Organisatiepsychologie

Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie

  • Opleiding op HBO-niveau.
  • Geen vooropleidingseis.
  • Begeleiding door vakdocent.
  • Contact met medestudenten via plaza.

Alles Over

Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie

Doorgrond organisaties: volg de opleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie

Toegepaste psychologie is een breed vakgebied. Zeer breed zelfs. Arbeids- en Organisatiepsychologie is een belangrijk onderdeel binnen de toegepaste psychologie. In deze opleiding op HBO-niveau leer je wat er nodig is op het gebied van toegepaste psychologie om medewerkers tijdens hun ontwikkeling te ondersteunen.

Juist omdat organisaties steeds meer globaal opereren en multicultureel zijn samengesteld, besteed je tijdens de basisopleiding aandacht aan intercultureel management. Multicultureel werken biedt kansen op het gebied van diversiteit en uitdagingen in de arbeidspsychologie.

Hoe groepen ontstaan en hoe de leden van een groep met elkaar omgaan is eveneens een belangrijk kennisveld in de arbeidspsychologie. Steeds vaker is samenwerken in teams een vereiste voor zowel persoonlijk succes als winstgevendheid (en daarmee ook het bestaansrecht van een organisatie).

De opleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie doet een greep uit diverse thema's en geeft je een indruk van het vakgebied.

Je krijgt bijvoorbeeld inzage in het vakgebied van:
• Coaches
• Counselors
• Trainers
• Toegepaste psychologen die werken in organisatieverband.

Een breed veld waarin je psychologische kennis omzet in concreet handelen.

Psychologie is belangrijk in het dagelijks leven, dat zal iedereen beamen. Maar waarom willen wij mensen en wat zij doen begrijpen? En hoe verhoudt dat zich tot organisaties? Inzicht is zelden een doel op zich, maar het is een goede stap richting het beïnvloeden van mensen om zich anders te gedragen.

Mensen - en werknemers in het bijzonder -  zijn ingewikkelde wezens en psychologische kennis over mensen (arbeidskrachten) kan helpen anderen beter te begrijpen. Beter begrip zorgt voor betere onderlinge interactie. In de psychologie bestuderen wij hoe de psyche van de mens in elkaar steekt en waarom mensen doen wat zij doen. Dat geldt uiteraard ook voor mensen op de werkvloer met- of zonder hiërarchie.

Psychologie van een organisatie

De focus van de opleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie ligt op een bepaald gebied binnen de toegepaste psychologie: de wijze waarop mensen werken en zich ontwikkelen. Kort samengevat komt aan bod alles wat medewerkers wel en niet beweegt. Dit kan soms resulteren in functioneringsproblemen.

Je begint met een inleiding over het hele vakgebied. De klassieke studies en de recente ontwikkelingen passeren de revue. Daarna volgt een module waarin je leert over de verschillende visies over de mens en het menselijk gedrag.

Cognitieve psychologie

Je raakt stapsgewijs vertrouwd met de kernconcepten van de cognitieve psychologie. Dit is de basis om breder te kijken naar oorzaken en redenen waarom mensen kampen met geestelijke gezondheidsproblemen en praktische uitdagingen.

Om de opleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie succesvol af te ronden ga je aan de slag met een themaopdracht. Je leert hierbij meer over psychodiagnostiek en past zelf het diagnostische proces toe op een casus. Concreet pas je dus ook psychologische kennis toe met een tastbaar product als resultaat: een psychodiagnostisch rapport.

Studieprogramma

Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie

Voor de opleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie hebben we een gedoseerd studieprogramma ontwikkeld, waarmee je het beste resultaat kunt behalen. Onderstaand vind je dit studieprogramma:

Onderdeel
Inleiding Psychologie
Arbeids- en Organisatiepsychologie
Schriftelijke Communicatie
Groepsdynamica
Intercultureel Management
Themaopdracht zelfsturende teams

OFFICIEEL DIPLOMA

Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie

Als je de examens succesvol afrondt, ontvang je twee certificaten die samen recht geven op het officiële diploma Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie van de NHA.

TentamenlocatiesElke dag examen afleggen op 19 locaties in Nederland
Deze opleiding bestaat uit twee onderdelen (met gratis oefenexamens) die beide worden afgesloten met een examen à € 75,- per examen. Je kunt op iedere werkdag examen afleggen op 19 locaties in Nederland. Je bepaalt dus zelf waar en wanneer jij een NHA-examen wilt maken op een locatie bij jou in de buurt.

100% examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor een examen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA jou gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEER JE

Studeer in jouw eigen tempo

Je ontvangt de opleiding in twee zendingen thuis. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privé-docent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die je graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:

Jouw persoonlijke docent.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

6 maanden bedraagt de studieduur van de opleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie bij een gemiddeld studietempo. Je mag jouw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

Vooropleiding
Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Je kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kun je bij ons met jouw opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kun je direct van start.

Leerboeken
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie €1758 €879
of 12 x €81.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij je belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt jouw werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in jouw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met jouw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.