Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Sociologie

Sociologie

  • Cursus op HBO niveau.
  • Begeleiding door vakdocenten.
  • In 2 maanden een officieel diploma.
  • Studeer in uw eigen tempo.
  • 15 dagen gratis op proef.

Alles Over

Sociologie

Samen zijn wij de maatschappij. Waar psychologie kijkt maar het individu, is sociologie voornamelijk gericht op de groep, de gemeenschap, de samenleving en de maatschappij. Daarin spelen sociologische kernbegrippen als cultuur, context en socialisatie een belangrijke rol. In de cursus Sociologie leert u sociologische kernbegrippen en verklaringen. U leert hoe een multiculturele samenleving functioneert en hoe u hierop in kunt spelen.

Sociologie is de studie van hoe mensen met elkaar leven. In een veelzijdige samenleving waarin allerhande spanningsvelden zichtbaar worden, tracht de sociologie oplossingen aan te dragen voor het welbevinden van mensen als groep. Thema's als de maatschappelijke en sociaal culturele context worden dan ook uitgebreid besproken binnen de cursus Sociologie. U raakt vertrouwd met sociologische kernbegrippen en verklaringen en kunt deze vervolgens toepassen in de praktijk.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze compacte module van twee maanden is uitermate geschikt voor personen die geboeid zijn door de gebeurtenissen in de maatschappij en zich verder willen verdiepen in de huidige multiculturele samenleving. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar.

Studieprogramma

Sociologie

In deze cursus krijgt u een eerste inleiding in de sociologie. U raakt vertrouwd met sociologische kernbegrippen en verklaringen. De maatschappelijke en sociaal culturele context kan hierbij niet ontbreken.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Inleiding in de sociologie
U leert dat het gedrag van de mens niet losstaat van de maatschappelijke en sociaal culturele context. De samenleving en de maatschappij kunnen dan ook niet los worden gezien. Groepen hebben namelijk invloed op het gedrag van de samenleving.

- Het socialisatieproces
De manier waarop de waarden, normen en omgangsvormen worden overgedragen, is een belangrijk onderwerp in dit onderdeel. Hoe worden mensen opgenomen in een groep, en welke begrippen zijn hierbij van belang?

- Macht
Macht is een sleutelbegrip voor allerhande sociologische thema's zoals sociale ongelijkheid, emancipatie, discriminatie, ontevredenheid en de toenemende individualisering en globalisering in onze multiculturele samenleving. Deze onderwerpen zullen dan ook worden bespoken in dit onderdeel.

In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende elementen van de sociologie eenvoudig en snel onder de knie. Verbeter uw kennis over de samenleving en de maatschappij en start vandaag nog met deze nuttige cursus!

OFFICIEEL DIPLOMA

Als u het examen succesvol afrondt ontvangt u van ons het officiële diploma Sociologie van de NHA

Digitale examens: Elke dag en dicht bij huis
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent. Inclusief een gratis oefenexamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal examen (in uw regio) à € 125,-. U kunt op iedere werkdag examen afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct examen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het examengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het examen!

100% examengarantie

Mocht u onverhoopt niet slagen voor een examen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke NHA docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

Vooropleiding
Voor de cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw cursus beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!

Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. U hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. U hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als u het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan ziet u dat u elk jaar vele honderden euro's bespaart.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Sociologie €898 €449
of 6 x €82.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.