Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Ontwikkelingspsychologie

Ontwikkelingspsychologie

  • Cursus op HBO niveau.
  • Begeleiding door vakdocenten.
  • In 3 maanden een officieel diploma.
  • Studeer in uw eigen tempo.
  • 15 dagen gratis op proef.

Alles Over

Ontwikkelingspsychologie

De ontwikkeling van kinderen en jongeren is het boeiende gebied van de ontwikkelingspsychologie. Niet alleen groeit en ontwikkelt hun lichaam, maar tezelfdertijd ook hun denken en voelen, hoe zij de wereld zien en hoe zij onderdeel worden van een groter, sociaal geheel. In de cursus Ontwikkelingspsychologie krijgt u de kennis aangereikt die van belang is voor de terreinen van ontwikkeling van het kind en de jongere.

Baby's zijn totaal afhankelijk van hun opvoeders en groeien uit tot pubers, die overal een mening over hebben. Uiteindelijk draaien ze zelfstandig mee in de samenleving als jongvolwassen mensen. In de cursusOntwikkelingspsychologie staat de ontwikkeling van kinderen en jongeren centraal. Welke punten zijn bijvoorbeeld bepalend voor de ontwikkeling van het kind? Hoe worden kinderen onafhankelijk? Dit zijn vragen waar u antwoord op krijgt. 

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze cursus van twee maanden is uitermate geschikt voor mensen die interesse hebben in de ontwikkeling van het kind. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar.

Studieprogramma

Ontwikkelingspsychologie

In de cursus Ontwikkelingspsychologie verkent u de basistheorieën van de ontwikkelingspsychologie. U leert welke invloed de directe omgeving en de naasten van kinderen en jongeren op de ontwikkeling hebben.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

De ontwikkeling van het kind
Kinderen en jongeren ontwikkelen zich allemaal op hun eigen wijze. In de loop van de jaren groeit het lichaam, maar ook hun manier van denken en voelen. In dit onderdeel leert u hoe de ontwikkeling plaats kan vinden en tegen welke problemen men kan aanlopen.

Terreinen van ontwikkeling
De drie belangrijkste terreinen van ontwikkeling komen aan de orde. Achtereenvolgens zullen wij de biologische, cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren gedurende hun eerste 18 levensjaren bespreken.

Verbinding van de theorieën
Nadat u de verschillende terreinen van ontwikkeling heeft bestudeerd, gaat u dit koppelen aan de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien. U leert op welke wijze het gezin, de school en de sociale (en virtuele) omgeving invloed hebben op de ontwikkeling. Aan het eind van deze cursus kunt u de theorieën verbinden aan de verschillende facetten die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het kind.

In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende elementen van de ontwikkelingspsychologie eenvoudig en snel onder de knie. Verbeter uw kennis over de ontwikkeling van kinderen en jongeren en start vandaag nog met deze nuttige cursus!

OFFICIEEL DIPLOMA

Ontwikkelingspsychologie

Als u het examen succesvol afrondt ontvangt u het officiele diploma Schriftelijke Communicatie van de NHA.

Digitale examens: Elke dag en dicht bij huis
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent. Inclusief een gratis oefenexamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal examen (in uw regio) à € 125,-. U kunt op iedere werkdag examen afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct examen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het examengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het examen!

100% examengarantie

Mocht u onverhoopt niet slagen voor een examen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke NHA docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

3 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw cursus beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

Vooropleiding
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!

Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. U hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. U hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als u het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan ziet u dat u elk jaar vele honderden euro's bespaart.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Ontwikkelingspsychologie €970 €485
of 6 x €89.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.