Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

Mindfulness

  • Leer rust in uzelf te vinden.
  • Verminder stress bij uzelf en anderen.
  • Met praktische, praktijkgerichte oefeningen.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Drukke, lange werkdagen, sociale verplichtingen, gecombineerd met de dagelijkse hoofdbrekens omtrent het onderhouden van een gezin resulteren vaak in korte nachten. Wanneer u een druk bestaan leidt, staan uw lichaam en geest vaak onder spanning en is stress een veelvoorkomend gevolg.
Een bewezen methode om de rust in uzelf te vinden en daarmee stress of emotionele last te verminderen is Mindfulness. Mindfulness betekent vrij vertaald 'achtzaamheid' en is een persoonlijk ontwikkelingsproces waarin u leert om u niet te sterk te hechten aan gedachten en gevoelens, maar met open ogen het leven te omarmen zoals dit nu is en zal komen.

Verhoog bewustwording met cursus Mindfulness
Met het toepassen van Mindfulness leert men beter bewust te zijn van zichzelf en zijn omgeving. Meer 'mindful' zijn helpt om negatief gedrag te vermijden dat relaties in het dagelijks leven in de weg staat. In deze toegankelijke cursus leggen we de relatie tussen Mindfulness en stressvermindering. Door middel van speciaal voor u ontwikkelde oefeningen helpen wij u om minder impulsief te zijn, waardoor uw relaties met familie, kennissen of collega's verbeteren.

PROGRAMMA

De cursus Mindfulness biedt vele praktische oefeningen, zoals uw ademteugen tellen en daarbij uw gedachten analyseren. U kunt deze oefeningen ook na de cursus weer  opnieuw oppakken wanneer u daar behoefte aan heeft. Deze cursus Mindfulness vindt haar basis in het bestuderen van en oefenen met de vier 'sleutels' tot bewustwording:

1. De Geestessleutel
De Geestessleutel gaat over het denken. De manier van denken is bepalend voor onze stemmingen en handelen. U gaat bij uzelf zien. Wat u helpt in uw functioneren of wat u stress geeft.

2. De Lichaamssleutel
De Lichaamssleutel gaat over ons lichaam als hulp om onszelf goed te leren kennen. Heeft u na een lange kantoordag bijvoorbeeld pijn in uw nek en rug, dan kan dit duiden op spanning. In de cursus Mindfulness leer u hoe u met deze spanning moet omgaan.

3. De Zielssleutel
De  Zielssleutel gaat over wie we persoonlijk zijn, waar we van houden, waar onze kwaliteiten liggen en wat voor ons belangrijk is in het leven.

4. De Relatiesleutel
De Relatiesleutel gaat over de kwaliteit die we met mindfulness in onze relaties kunnen brengen. U wordt zich bijvoorbeeld meer bewust van kleine gebaren of woorden waarmee u de verstandhouding met anderen kunt versterken.

Aan het einde van de cursus kunt u de vier sleutels tot bewustwording toepassen om zo beter uw gevoelens en gedachten te ordenen, waarmee u broodnodige rust vindt en deze ook uitstraalt naar anderen!

GETUIGSCHRIFT

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO LEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U volgt de cursus Mindfulness in uw eigen tempo. Hieronder bij cursusduur vindt u de gemiddelde studieduur, maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze begeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding
Mevrouw M. Lugthart

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA studenten kunnen inloggen op ons Studentenplaza. Zo komt u direct in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

CURSUSDUUR

Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 2 uur.

Vooropleiding
Voor deze cursus Mindfulness heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus Mindfulness heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30 67 000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Mindfulness €482 €241
of 6 x €43.50
of 4 x €63.50
€438 €219
of 6 x €39.50
of 4 x €57.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.