Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

Inleiding Psychologie

Inleiding Psychologie

  • Cursus op HBO niveau.
  • Begeleiding door vakdocenten.
  • In 2 maanden een officieel diploma.
  • Studeer in uw eigen tempo.

Alles Over

Inleiding in de Psychologie

Iedereen wordt dagelijks geconfronteerd met menselijk gedrag. De mens is nu eenmaal een sociaal wezen en onderlinge communicatie is van belang om goed te blijven functioneren. Interactie kan vanaf een veilige afstand gebeuren, of zeer dichtbij. De cursus Inleiding Psychologie leert u hoe u anderen beter kunt begrijpen. Dit kan weer leiden tot betere onderlinge communicatie. Haal nu uw voordeel uit de psychologie en start met deze boeiende cursus!

In de psychologie bestuderen we hoe de psyche van de mens in elkaar steekt. Waarom reageert de mens bijvoorbeeld op een bepaalde wijze? Hoe denkt en voelt de mens zich? Het gedrag van de mens staat centraal in deze cursus. Iedereen heeft een andere persoonlijkheid en zal dus ander gedrag vertonen. Helpt u mensen graag op weg en wilt u meer weten over het doen en laten van de mens? De cursus Inleiding Psychologie geeft u psychologische kennis en leert u hoe u psychologische inzichten toe kunt passen.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze cursus van twee maanden is uitermate geschikt voor personen die zich verder willen verdiepen in de mens en zijn gedrag. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar.

Studieprogramma

Inleiding in de Psychologie

De cursus Inleiding Psychologie geeft u een degelijke achtergrond van de psychologie. U raakt vertrouwd met kernconcepten van de psychologie, de klassieke studies en recente ontwikkelingen van de psychologie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Inleiding in de psychologie

In dit onderdeel leert u de belangrijkste concepten van de psychologie. We staan stil bij de ontwikkelingen van de psychologie door de jaren heen. In het bijzonder zullen we aandacht besteden aan de recente ontwikkelingen in dit vakgebied.

- Persoonlijkheid en gedragspatronen
Belangrijke onderwerpen binnen de psychologie zijn leren, geheugen, intelligentie, emotie en motivatie. Ook wordt de vorming van de persoonlijkheid en van gedragspatronen uitgediept.

- Psychische stoornissen
Ten slotte leert u wat voor psychische stoornissen er zijn. De mogelijke therapieën die daarbij passen bespreken we hierbij. Aan het eind van dit onderdeel kunt u de belangrijkste thema's van de psychologie met elkaar verbinden en kunt u inspelen op het gedrag van de mens.

In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende elementen van de psychologie eenvoudig en snel onder de knie. Verbeter uw kennis over de psyche van de mens en start vandaag nog met deze nuttige cursus!

OFFICIEEL DIPLOMA

Inleiding in de Psychologie

Als u het examen succesvol afrondt ontvangt u van ons het officiële diploma Inleiding Psychologie van de NHA.

Digitale examens: Elke dag en dicht bij huis
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent. Inclusief een gratis oefenexamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal examen (in uw regio) à € 125,-. U kunt op iedere werkdag examen afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct examen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het examengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het examen!

100% examengarantie

Mocht u onverhoopt niet slagen voor een examen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus Inleiding in de Psychologie bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

Vooropleiding
Voor de cursus heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw cursus beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Inleiding Psychologie €970 €485
of 6 x €89.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.