Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

Gezondheidspsychologie

Gezondheidspsychologie

  • Cursus op HBO niveau.
  • Begeleiding door vakdocenten.
  • In 2 maanden een officieel diploma.
  • Studeer in uw eigen tempo.

Alles Over

Gezondheidspsychologie

Gezondheid drukt een grote stempel op ons welbevinden. Waar artsen zich voornamelijk bezighouden met ziekte en het bestrijden daarvan, houdt de gezondheidspsychologie zich vooral bezig met het welbevinden van de mens. In de cursus Gezondheidspsychologie leert u welke psychologische aspecten met gezondheid en ziekte te maken hebben. Iedereen lijkt namelijk wel te weten hoe je gezond moet leven, maar hoe pas je dat toe? Hier kunt u een helpende hand bieden.

Binnen de gezondheidspsychologie bekijkt u hoe mensen hun gezondheid of ziekte beleven. Men weet dat regelmatig bewegen en niet roken gezond is, maar lang niet iedereen houdt zich hieraan. Dit terwijl iedereen weet dat gezondheid belangrijk is. De cursus Gezondheidspsychologie leert u bewust te maken van de verschillende aspecten die te maken hebben met gezondheid en ziekte. Wilt u weten hoe u anderen kunt leren hoe ze gezond door het leven kunnen gaan? Dan is deze cursus u op het lijf geschreven!

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze cursus van twee maanden is uitermate geschikt voor personen die geïnteresseerd zijn in gezondheid en ziekte en hoe de psychologie kan bijdragen aan het welbevinden van de mens. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar.

STUDIEPROGRAMMA

Sociologie

In de cursus Gezondheidspsychologie staat de gezondheid centraal. Wanneer mensen lekker in hun vel zitten en zich mentaal goed voelen, zal dit een positieve invloed hebben op de gezondheid. Door het gedrag van personen te observeren en hier op een effectieve wijze op in te spelen, kunt u personen om u heen helpen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Psychologische factoren
In dit deel leert u onder andere welke (bio)psychologische factoren een rol spelen in het (on)gezonde gedrag dat mensen vertonen.

- Stress, gezondheid en ziekte
U krijgt inzicht in het verband tussen stress, gezondheid en ziekte. U leert hoe divers mensen reageren op pijn hebben en ziek zijn, zowel binnen als buiten de behandelingssituatie.

- Beïnvloeding van mensen
Voorkomen is beter dan genezen! Een belangrijke vraag is daarom hoe wij mensen kunnen beïnvloeden zich toch gezond te gedragen. Ook leert u hoe u een goed preventiebeleid samenstelt. Aan het eind van de module weet u als geen ander hoe de psychologie bij kan dragen aan het welbevinden van de mens!

In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende elementen van gezondheidspsychologie eenvoudig en snel onder de knie. Verbeter uw kennis over de psychologische aspecten van gezondheid en ziekte en start vandaag nog met deze nuttige cursus!

OFFICIEEL DIPLOMA

Gezondheidspsychologie

Als u het examen succesvol afrondt ontvangt u van ons het officiële diploma Gezondheidspsychologie van de NHA.

Digitale examens: Elke dag en dicht bij huis
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent. Inclusief een gratis oefenexamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal examen (in uw regio) à € 125,-. U kunt op iedere werkdag examen afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct examen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het examengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het examen!

100% examengarantie

Mocht u onverhoopt niet slagen voor een examen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke NHA docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

Vooropleiding
Voor de cursus heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw cursus beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Gezondheidspsychologie €970 €485
of 6 x €89.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.