De mening van...
Mening van cursisten
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Arbeids- en Organisatiepsychologie

Arbeids- en organisatiepsychologie

  • Cursus op HBO niveau.
  • Begeleiding door vakdocenten.
  • In 2 maanden een officieel diploma.
  • 15 dagen gratis op proef.
  • Studeer in uw eigen tempo.

Alles Over

Arbeid- en Organisatiepsychologie

Overal waar mensen werkzaam zijn, zijn er allerhande psychologische processen die zich afspelen. Deze processen kunnen zowel individueel als tijdens een interactie tussen werknemers onderling plaatsvinden. Men kan hierbij denken aan concepten als zelfsturende teams, leiderschap en bevlogenheid. In de cursus Arbeid- en organisatiepsychologie staat de psychologie van de mens in de context van arbeid en organisatie centraal.

De winstgevendheid van een organisatie hangt deels af van hoe het bedrijf zijn mensen kan motiveren en beïnvloeden. Het menselijke gedrag binnen werksituaties en organisaties is dan ook een belangrijk onderdeel van de cursus Arbeid- en organisatiepsychologie. U bestudeert het gedrag van mensen in hun werkomgeving en leert hoe u personen kunt managen, belonen en motiveren.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze cursus van twee maanden is uitermate geschikt voor iedereen die werkende mensen en de beïnvloeding van de organisatie beter wil begrijpen. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar.

Studieprogramma

Arbeid- en organisatiepsychologie

In de cursus Arbeid- en organisatiepsychologie staat het gedrag van de mens in organisaties centraal. Op welke wijze kunt u meer halen uit uw werknemers, de personen in uw team, of de gehele organisatie? Dit leren wij u.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Psychologie van de mens
In dit onderdeel staat de psychologie van de mens in de context van arbeid en organisatie centraal. Hoe kan het gedrag van mensen in organisaties beïnvloed worden? Hoe speelt u in op de ontwikkelingen binnen een afdeling?

- Psychologische achtergrond van het functioneren van mensen
U leert waarom mensen op een bepaalde wijze functioneren en hoe u hier invloed op uit kunt oefenen. Wat vinden werknemers bijvoorbeeld belangrijk binnen een organisatie, en waar zien zij nog verbeteringspunten?

- Motivatie en beloning
We behandelen hoe u mensen kunt motiveren in hun werk. Beloning is hierbij een essentieel onderdeel. Ook bespreken we de verschillende vormen van werk, de verschillende factoren die een rol spelen bij stress en welzijn op het werk en de vormen van leiderschap.

In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende elementen van psychologische processen binnen een organisatie eenvoudig en snel onder de knie. Verbeter uw kennis over psychologie van de mens in de context van arbeid en organisatie en start vandaag nog met deze nuttige cursus!

Officieel Diploma

Arbeid- en organisatiepsychologie

Als u het examen succesvol afrondt ontvangt u van ons het officiële diploma Arbeid- en organisatiepsychologie van de NHA.

Digitale Examens: Elke dag en dicht bij huis
De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent. Inclusief een gratis oefenexamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal examen (in uw regio) à € 125,-. U kunt op iedere werkdag examen afleggen bij een testcentrum in uw regio. Uw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct examen afleggen als u er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het examengeld betaalt u bij de NHA pas bij aanmelding voor het examen!

100% examengarantie

Mocht u onverhoopt niet slagen voor een examen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA u gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke NHA docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van deze cursus bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw cursus beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.


Vooropleiding
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Arbeids- en organisatiepsychologie €970 €485
of 6 x €89.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.