Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Dierenverzorging

  • Alle populaire dieren komen aan bod.
  • Ontwikkeld voor beroep en voor hobby.
  • Begeleiding door ervaren vakdocent.
  • Contact met medecursisten via plaza.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Huisdieren spelen in het leven van veel mensen een belangrijke rol. Mensen voelen zich prettiger met een huisdier om zich heen. Maar vaak ontbreekt het aan kennis: waarom begint een kat te spinnen? Mag mijn hond met de pot mee eten? Is een ronde kom wel goed voor mijn goudvis? Hoe bouw ik een band op met mijn huisdier?

Alle populaire dieren komen in deze boeiende cursus Dierenverzorging aan bod. De cursus is bestemd voor huisdierbezitters, voor mensen die overwegen een huisdier te kopen én voor mensen die beroepsmatig met dieren bezig (willen) zijn.

Zowel hobbymatig als beroepsmatig zult u profijt hebben van alles wat u leert. Honden, katten, paarden, konijnen, cavia´s, vogels, schildpadden, schapen, kippen, vissen enzovoort, aan al deze dieren wordt uitgebreid aandacht besteed. Hierdoor krijgt u een brede kennis en dit maakt de cursus Dierenverzorging extra afwisselend.

PROGRAMMA

Gedrag en leefomgeving
U leert hierin veel over het gedrag, de bouw en de herkomst van gezelschapsdieren en over allerlei diersoorten en rassen. Met deze kennis kunt u er voor zorgen dat dieren zich prettig voelen. Ook leert u de lichaamstaal verstaan, waardoor u dieren beter gaat begrijpen.

Huisvesting
Er is veel keuze op het gebied van huisvesting. Waar moet u bij aanschaf op letten? Is alles wel goed hygiënisch schoon te houden? Hoeveel dieren mogen erin? Hoe richt u een hok, kooi, mand enzovoort het beste in? Dit zijn slechts enkele van de vele boeiende onderwerpen die hierin worden behandeld.

Gezondheidszorg
Ruime aandacht voor de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Door een verzorgingsplan te maken worden er geen belangrijke zaken vergeten. Maar hoe herkent u nu of een dier ziek is? Allerlei ziekten, ziekteoorzaken en ziektepreventie komen aan bod. Met deze kennis kunt u zieke dieren optimaal verzorgen.

Regels en wetgeving
Regels en wetgeving rondom dieren en de organisaties die zich met dieren bezig houden worden behandeld. Wanneer u komt te werken bij een dierentuin, kinderboerderij, asiel, dierenbescherming, dierenwinkel, enzovoort is deze kennis belangrijk. Maar ook in privésituaties is het goed om te weten hoe uw huisdieren optimaal verzorgd kunnen worden. Fantastische cursus voor werk en hobby!

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het NHA-instituutsdiploma.

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Dierenverzorging in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. Pouwels.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 4 tot 6 uur.

Vooropleiding
Voor deze cursus Dierenverzorging heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus Dierenverzorging heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stur ons een e-mail

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Dierenverzorging €394 €197
of 12 x €18.00
of 4 x €52.00
€306 €153
of 12 x €14.00
of 4 x €40.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.