De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Dierenartsassistent

  • Zeer praktijkgerichte cursus.
  • Studeer voor een afwisselende baan.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Net als mensen worden dieren wel eens ziek. Ook zij hebben dan medische zorg nodig. Heeft u een hart voor dieren? Wilt u dieren professionele zorg bieden wanneer ze dat nodig hebben? Dankzij de cursus Dierenartsassistent kunt u dieren helpen en hun eigenaars adviseren over de verzorging, voeding en medicatie van hun dier. 

Als dierenartsassistent bent u de rechterhand van de dierenarts. U ondersteunt hem of haar bij alle dagelijkse werkzaamheden. Omdat u met verschillende diersoorten werkt en assisteert bij verschillende medische handelingen is een werkdag nooit hetzelfde! 

Uw dagindeling
In de ochtend bereidt u alles voor om de eerste mensen en dieren te ontvangen op het spreekuur. Tijdens het spreekuur helpt u in de behandelkamer, maar bent u ook verantwoordelijk voor administratieve taken. U neemt telefoontjes aan, plant afspraken in, rekent behandelingen af en pakt medicijnen in. In de behandelkamer weegt u dieren, geeft ze medicijnen en houdt ze vast zodat de dierenarts onderzoek kan doen. 
Na het inloopspreekuur beginnen de afspraken. Hier worden ook dieren geopereerd. Bij operaties doet u het voorbereidende werk en zorgt u voor bijvoorbeeld röntgenfoto's en bloed- en urineonderzoek. Tijdens de operatie voorziet u de dieren van een goede verzorging. Aansluitend kan de praktijk worden opgeruimd en bent u weer klaar voor een boeiende nieuwe dag!

Haalt u voldoening uit het verzorgen van dieren én het geruststellen van hun eigenaars, dan kunt u het verschil maken als dierenartsassistent!

PROGRAMMA

U leert in deze praktijkgerichte cursus onder andere:

Hoe dierenlichamen werken
Waar zit het hart bij een hond? Hoe werkt het spijsverteringsstelsel van een konijn of paard? Hoe ziet het skelet van een kat eruit?  

Zieke dieren herkennen
Het herkennen van zieke dieren is een belangrijk onderdeel van de cursus. Zoals mensen soms kribbig zijn bij pijn, zo kunnen dieren bij ziekte ook geïrriteerd zijn, of zelfs agressief worden. De cursus behandelt daarom uitgebreid ziekteleer, waarin onder andere bacteriën, virussen, schimmels en parasieten worden toegelicht. Ook leert u over de instrumenten die gebruikt worden voor het behandelen van zieke dieren en de wijze waarop u verschillende dieren moet vasthouden. 

Onderzoekstechnieken toepassen
Technieken zoals bloed afnemen, urineonderzoek en röntgenfotografie worden helder in beeld gebracht waardoor deze kunnen worden toegepast in de praktijk. 

Veilig en hygiënisch werken
Omdat de dierenartsassistent dagelijks met bacteriën in aanraking komt, is het goed omgaan met gesteriliseerde instrumenten en apparaten in de laboratoriumruimte erg belangrijk. 

Medicijnen en voeding kennen
Het beheren van de interne apotheek is vaak ook een van de taken van de dierenartsassistent. U leert hoe u veilig omgaat met medicijnen, welke medicijnwetgeving geldt en hoe u de voorraad goed moet beheren. Bovendien verneemt u alles over voeding voor de verschillende diersoorten. 

Met de eigenaars van de dieren omgaan
Een dierenartsassistent werkt niet alleen met dieren, maar ook met hun baasjes. U bent vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten die u om advies zullen vragen. Ook leert u hoe u klanten telefonisch te woord staat, hoe u omgaat met boze klanten en hoe u slecht nieuws brengt wanneer dit nodig is. 

OFFICIEEL DIPLOMA

U kunt examen doen voor het officiële instituutsdiploma Dierenartsassistent.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de cursus Dierenartsassistent in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Dhr. R. van Roemburg

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus Dierenartsassistent volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
12 maanden bij een gemiddeld studietempo. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor deze cursus Dierenartsassistent heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus Dierenartsassistent heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stur ons een e-mail

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Dierenartsassistent €768 €384
of 12 x €35.00
of 4 x €101.00
€658 €329
of 12 x €30.00
of 4 x €86.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.