Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

Hondentrimmen

 • Uniek in Nederland!
 • Praktijkgerichte cursus
 • Studeren voor een afwisselende baan
 • Persoonlijke begeleiding via internet
 • Studeer in uw eigen tempo

ALGEMEEN

In veel gezinnen is een hond niet alleen een gezelschapsdier maar ook een volwaardig gezinslid. En daar zorgen we natuurlijk graag goed voor. Dat houdt vaak het volgende in; goed voer, voldoende te drinken en op zijn tijd zelfs een knip- en verzorgingsbehandeling (hondentrimmen). Dat lijkt vreemd, want in de wilde natuur wordt een hond toch ook niet gewassen en geknipt. Maar vreemd is het zeker niet. Gedomesticeerde honden komen in de natuur niet voor omdat ze zijn gefokt met bepaalde vachten die onderhoud nodig hebben. Daarmee wordt de noodzaak van een hondentrimbehandeling direct duidelijk.

Bovendien dient een trimbehandeling meer doelen dan enkel de verzorging van het uiterlijk van een hond. Gedurende een hondentrimbehandeling wordt ieder deeltje van de hond gevoeld en gezien. Werkt u graag met honden in een asiel, een hondenpension of bent u gewoon zeer begaan met uw eigen hond? Kies dan voor deze unieke en praktijkgerichte cursus Hondentrimmen.

PROGRAMMA

Tijdens de cursus Hondentrimmen leert u een knip- en verzorgingsbehandeling voor honden te combineren met een grondige checkup van de gezondheid van deze prachtige dieren. We leren u naast het toepassen van trimtechnieken en het gebruik van trimmaterialen, hoe u een hondenvacht klitvrij maakt zodat huidirritatie en daarmee bewegingsproblemen worden voorkomen. Maar ook nagels knippen, oren reinigen, schoonmaken van de ogen, verwijderen van teken en vlooien en het controleren van de tanden maken onderdeel uit van een bezoek aan een hondentrimmer. Mocht er na de trimbehandeling reden zijn tot zorgen over de gezondheid van de hond, dan kunt u als hondentrimmer een verwijzing naar de dierenarts adviseren.

Deze cursus leert u op een praktijkgerichte wijze de technieken en de vakkennis van het hondentrimmen. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie van de hond en rassenkennis;
 • Kenmerken en verzorging van huid en vacht;
 • Herkennen van veelvoorkomende ziekten en aandoeningen;
 • Eerste hulp verlenen in een trimsalon;
 • Toepassen van trimtechnieken en -materialen;
 • Kammen en borstelen;
 • Netjes en hygiënisch werken in een trimsalon;
 • Herkennen van en adequaat omgaan met lichaamstaal en gedrag van honden;
 • Andere dieren in de trimsalon.


Aan het einde van deze cursus Hondentrimmen weet u hoe een hond goed verzorgd en fit de trimsalon verlaat. Van een ervaren hondentrimster leert u de kennis en vaardigheden om een uitstekende hondentrimbehandeling uit te voeren. U leert de technieken en mogelijkheden om honden te modelleren, een goede verzorging te bieden en te ontdoen van onhebbelijkheden. Tenslotte leren wij u op welke aspecten te letten om indien nodig tijdig door te verwijzen naar een dierenarts.
Na 6 maanden beheerst u de kennis om aan de slag te kunnen in een trimsalon, en weet u hoe u ervoor zorgt dat een hond zich goed gedraagt op de trimtafel.

Wanneer u niet alleen het vak Hondentrimmen wilt leren, maar ook zelfstandig uw eigen trimsalon wilt beginnen, dan adviseren we u te kiezen voor de

cursus Eigen Hondentrimsalon Starten.

U leert naast de inhoudelijke kennis van het hondentrimmen, ook de vaardigheden om succesvol een eigen onderneming te starten. 

 

OFFICIEEL DIPLOMA

U kunt examen doen voor het officiële instituutsdiploma Hondentrimmen.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de erkenning door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (O,C &W) heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA erkend op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding erkend op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Hondentrimmen in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. P. van Donkelaar 

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus Hondentrimmen volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
6 maanden bij een gemiddeld studietempo. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Hondentrimmen heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus Hondentrimmen heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Hondentrimmen €778 €389
of 6 x €70.50
of 4 x €102.50
€648 €324
of 6 x €58.50
of 4 x €85.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.