Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Gedistilleerdbrevet

  • Cursus voor het SDEN3 Gedistilleerdbrevet.
  • Ideaal voor in de horeca of het slijtersvak.
  • Word een echte gedistilleerdkenner.
  • Studeer thuis in uw eigen tempo.
  • Maak van uw hobby uw werk!

ALGEMEEN

Achter iedere fles gedistilleerd gaat een boeiende en verrassende wereld schuil. Een sensatie van smaak, een specifieke productiemethode, een nieuw productiegebied of zelfs een compleet nieuw ingrediënt. Werkt u in een slijterij, restaurant of wilt u gaan werken met gedistilleerd? Kunt u ook zo genieten van een heerlijke Schotse whisky, Hollandse jenever of Russische Wodka? Dan bent u waarschijnlijk ook benieuwd naar het verhaal achter het etiket. Met de cursus Gedistilleerdbrevet (SDEN3) begeleiden we u stap voor stap naar de status van een echte gedistilleerd kenner.

U bekwaamt zich in o.a.:

  • De kenmerken van grondstoffen voor gedistilleerde dranken,
  • Het distillatieproces van verschillende dranken,
  • Gezondheid en verantwoord alcoholgebruik,
  • Europese wet- en regelgeving omtrent gedistilleerd,
  • Het geven van goed verkoopadvies voor gedistilleerd.


De inhoud van deze cursus is volledig afgestemd op de exameneisen SDEN3 Gedistilleerdbrevet; ideaal voor u als horecaondernemer, -medewerker of slijterijvakspecialist!

PROGRAMMA

U start de cursus met het bestuderen van de geschiedenis van gedistilleerd en de basisgrondstoffen voor distillaat. Zo leert u bijvoorbeeld dat wij als Nederlanders in het verleden door onze vele verkennings- en handelsreizen de kunst van het distilleren naar diverse landen en gebieden hebben gebracht. Ook krijgt u alle achtergrondinformatie over het distillatieproces.

Vervolgens gaat u verder met het proeven van gedistilleerd. Hoe proeven we? Waar letten we op bij de kleur, geur en smaak? En vooral: herkent u de basisgrondstoffen in het distillaat? Ook niet onbelangrijk is de theorie achter alcohol en gezondheid. Wat is goed voor ons en wat gebeurt er als we te veel alcohol nuttigen? Nu kunt u dieper ingaan op de fascinerende processen rondom distillaten en beginnen we met de gedistilleerde dranken gemaakt uit granen. Denk daarbij aan jenever, gin, wodka en natuurlijk whisky. Belangrijk hierbij zijn ook de (inter)nationale producenten die door de geschiedenis heen vorm hebben gegeven aan deze producten.

Na granen leert u over de gedistilleerde dranken die uit vruchten zoals druiven, appels en peren zijn gemaakt. Rum is hiervan het grootste voorbeeld, ontstaan als bijproduct uit de suikerindustrie. Ook uit planten wordt alcohol gedistilleerd. Het meest bekende voorbeeld hiervan is tequila. Daarnaast komen ook anijsdranken, cocktails, likeuren en bitters aan bod. De cursus sluit af met de complete Europese wetgeving rondom gedistilleerd.

Kortom, een zeer boeiende cursus, die u als specialist niet mag missen!

DIPLOMA

U kunt meerdere keren per jaar examen doen voor het officieel erkende diploma SDEN3 van de wijnacademie. Het examen bestaat uit een schriftelijk onderdeel en een praktijkdeel. Aanmelden kan tot 1 maand voor het examen bij:

Secretariaat Wijnacademie
Postbus 124
3100 AC Schiedam
(010) 426 75 60

Getuigschrift
Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de cursus Gedistilleerdbrevet in deelzendingen thuis waardoor u telkens weer geprikkeld wordt om lekker met uw cursus bezig te zijn. In uw eigen tempo. Hieronder vindt u onder cursusduur de gemiddelde studieduur, maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

Studieleiding
Mevr. M. van de Veen.

STUDIEDUUR

Studieduur
4 maanden bij een gemiddeld tempo van 3-4 lessen per maand. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Gedistilleerdbrevet is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken
Voor de cursus Gedistilleerdbrevet heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Gedistilleerdbrevet €394 €197
of 4 x €52.00
€328 €164
of 4 x €43.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.