Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Bierbrevet

  • Cursus voor officiële SDEN3 bierbrevet.
  • Ideaal als u werkt in de horeca.
  • Ideaal voor elke fijnproever.
  • Studeer thuis in uw eigen tempo.
  • Maak van uw hobby uw werk!

ALGEMEEN

Bent u een liefhebber van bier en wilt u hier meer kennis over opdoen? Volg dan deze SDEN3 cursus en haal uw bierbrevet! In deze cursus wordt u meegenomen op een wereldreis van diverse bieren. Waar komt dat ene getapte biertje vandaan? Hoe is de smaak tot stand gekomen van uw heerlijk speciaal biertje? Hier ligt een fascinerende geschiedenis achter!

De cursus SDEN3 Bierbrevet is zeer professioneel opgezet. Stap voor stap begeleiden we u in uw weg naar bierkenner. Bij feestjes en andere gelegenheden zult u gerespecteerd worden om en leven in de brouwerij brengen met uw kennis van bieren. Naast het proeven van bieren bent u snel in staat om ook de afkomst van de smaak te kunnen duiden. U krijgt de smaak snel te pakken.

U gaat een reis over de wereld maken, die begint met de geschiedenis van- en de grondstoffen voor het maken van bier. Na deze cursus mag u uzelf een echte bierkenner noemen. Wist u dat er steeds meer bier geschonken wordt in restaurants in plaats van een bijpassend wijntje? U zult als horecamedewerker met uw kennis snel uit een ander vaatje tappen!

Voor wie is deze cursus geschikt?
- U bent werkzaam binnen de horeca en wilt uw klanten van goed bieradvies voorzien.
- U wilt een bierproeverij organiseren.
- U wilt een bijpassend speciaal bier voor een gezellig familiediner kopen of een bierpakket schenken.

PROGRAMMA

In de eerste les kijken we naar de geschiedenis van bier en naar de basis voor een indeling in grondstoffen. In de volgende les krijgt u alle informatie over het brouwproces, waarna u gaat leren proeven. Natuurlijk kijken we ook naar het effect van alcohol op de gezondheid en naar verantwoord alcoholgebruik.

Een reis door de wereld van bier.
Als eerste kijken we naar Nederland. Natuurlijk kijken we ook naar de bekendste biersoorten en merken en naar de geschiedenis van bedrijven zoals Heineken, Amstel en Bavaria. Na Nederland komen we eerst uit in België. Wie kent niet de Belgische trappisten of abdijbieren? Na Duitsland steken we het kanaal over om ons te verdiepen in de bieren en pubcultuur van Groot-Brittannië. De reis binnen Europa eindigt met landen als Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken en niet te vergeten Tsjechië. Dit land is bekend door het ontstaan van de eerste ondergistende bieren in de stad Pilsen. In de les daarna zien we dat ook uit andere delen van de wereld mooie bieren komen.

Wat zijn de invloeden van de Europese wetgeving op de producent? Op deze vraag krijgt u ook een antwoord tijdens deze cursus. Wanneer u werkzaam bent in bijvoorbeeld een slijterij of horecagelegenheid, is de ontvangst, opslag en verkoop van bier zeer belangrijk. Wij reiken u hiervoor de nodige kennis aan. In België werkt men in veel restaurants al langer met bier-spijscombinaties, in Nederland is dit ook in opkomst. Wij laten u zien hoe u dit het best kunt aanpakken en wat de do's en don'ts zijn op dit gebied.

Wat natuurlijk in deze cursus niet mag ontbreken, is zelf bier brouwen.
Ook hebben wij een les opgenomen met oefenopgaven en het proeven van bier om u voor te bereiden op het mogelijke examen bij de Wijnacademie. Naast de veertig multiplechoicevragen mag u ook twee bieren proeven en beoordelen!

ERKEND DIPLOMA

Diploma of Getuigschrift:
U kunt meerdere keren per jaar examen doen voor het officieel erkende diploma SDEN3 Bierbrevet van de wijnacademie in Maarn (Utrecht).

Het examen bestaat uit een schriftelijk onderdeel en een praktijkdeel. Aanmelden kan tot 1 maand voor het examen bij:
Secretariaat Wijnacademie,
Postbus 124,
3100 AC Schiedam
Tel: (010) 426 75 60

Getuigschrift:
Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Bierbrevet in een keer thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr M. van de Veen

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
3 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Bierbrevet is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken
Voor de cursus Bierbrevet heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Bierbrevet €394 €197
of 4 x €52.00
of 3 x €71.00
€328 €164
of 4 x €43.50
of 3 x €59.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.