Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

Bloemist

Zelfstandig Ondernemer Basis

  • Officieel erkend diploma.
  • Voor een succesvolle eigen zaak.
  • Begeleiding door vakdocent.
  • Studeer in jouw eigen tempo.
  • Conform nieuwste examen-eisen!

ALGEMEEN

Eigen zaak? Volg de cursus Zelfstandig ondernemer Basis.


Voor veel mensen is het een droom. Voor een enkeling komt de droom uit. Werken voor jezelf en een eigen zaak starten. Wil je een eigen winkel, praktijk of webshop beginnen of aan de slag als zelfstandig coach, drogist of hovenier? Kies voor een goede start en zorg ervoor dat je beschikt over grondige basiskennis van het ondernemerschap.

Succesvol ondernemen? Heel graag. Een goede voorbereiding is noodzakelijk. Denk eerst na over rechtsvormen. Wil je bijvoorbeeld een vof, bv of eenmanszaak? Welke juridische vorm kies je voor het eigen bedrijf? Onder welke noemer schrijf je het bedrijf in bij de Kamer van Koophandel?

In de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis krijg je antwoord op alle belangrijke vragen en leer je welke ondernemingsvormen er bestaan en welke vorm voor jou de beste keuze is.

Vermijd valkuilen

Ontwijk de valkuilen van ondernemerschap. Je leert met het oog van een ondernemer naar ideeën kijken. Tijdens de cursus analyseer je sterke en zwakke kanten. Ook zet je bedreigingen voor je bedrijf om in kansen.

Met marktonderzoek en het vooraf in kaart brengen van de concurrentie vergroot je de kans op succes.

Goed ondernemingsplan

De basis voor een eigen onderneming is een goed ondernemingsplan. Hiermee klop je aan bij een bank of financierder voor de financiering van jouw plannen. Na de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis licht je het ondernemingsplan toe en win je het vertrouwen van financiële instellingen.

Marketingmix

Hoe zet je papieren ideeën om in concrete uitvoering? Voor diensten en producten geldt de volgende marketingmix met de vier p's: een optimale toepassing van de vier elementen product/dienst, prijs, plaats en promotie.

Financiële administratie

Een feilloze financiële administratie is voor elk bedrijf onmisbaar.

Van kostensoorten tot liquiditeit, verlies en winst, rentabiliteit en de balans: na de cursus Zelfstandig Ondernemer Basis ben je volledig thuis in de wereld van ondernemerschap.

Aan de slag als ondernemer

De cursus Zelfstandig Ondernemer Basis levert je voldoende basiskennis van ondernemen op om in vrijwel elke branche een eigen zaak te beginnen. Met het diploma Zelfstandig Ondernemen Basis heb je alles in huis om jouw droom te verwezenlijken: een eigen succesvolle zaak.

Studieprogramma

De cursus Zelfstanding ondernemer basis bestaat uit de volgende onderdelen:

Marketing

Je leert welke ondernemingsvormen bestaan en welke het beste bij jouw situatie past. Marktanalyse en -onderzoek bieden inzicht in jouw kansen op succes. Wij leren je hoe je deze inzichten het best verkrijgt. Om je te onderscheiden in de markt is een optimale toepassing van de marketingmix essentieel: Product, Prijs, Plaats, Promotie enz. Wij leren je hoe je jouw bedrijf en jouw aanbod optimaliseert en op een slimme wijze jouw klanten werft. 

Personeel en organisatie

Als zelfstandig ondernemer kun je (op termijn) te maken krijgen met het aannemen van personeel, jouw meest waardevolle kapitaal. Dit onderdeel biedt inzicht in de arbeidsvoorwaarden, -contracten, rechten en plichten van werkgever/werknemer, eisen van de belastingdienst enz.

Administratie

Financiering, liquiditeit, rentabiliteit, kostensoorten, balans, verlies- en winstrekening, btw, belasting en bedrijfsresultaten geven inzicht in de financiële gezondheid van uw organisatie. Op overzichtelijke wijze reiken wij jou deze kennis aan, en leren we jou om te gaan met de financiële kerngetallen van jouw eigen bedrijf.

Ondernemingsplan opstellen

Hiermee begint elke onderneming! Aan welke eisen dit plan moet voldoen, leer je in dit onderdeel. Een perfect ondernemingsplan vormt het fundament van jouw eigen bedrijf en is het belangrijkste criterium voor een bank voor het verstrekken van een lening. Aan de hand van duidelijke voorbeelden leren we je jouw eigen ondernemingsplan op te stellen.

Nu met GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar je eigen zaak".


Voordelige combinatie-cursussen voor bredere kennis binnen het ondernemerschap:

Wil je, naast basiskennis over ondernemen, extra kennis opdoen over boekhouden, kies dan voor de voordelige cursus Praktijkdiploma Financieel Ondernemer (Basiskennis Ondernemer Basis + Elementair Boekhouden).

Wil je, naast basiskennis over ondernemen, extra kennis opdoen over marketing, kies dan voor de voordelige cursus Praktijkdiploma Commercieel Ondernemer (Basiskennis Ondernemer Basis + NIMA Basiskennis Marketing).

Wil je, naast basiskennis over ondernemen, extra kennis opdoen over boekhouden en marketing, kies dan voor de voordelige cursus Zelfstandig Ondernemer MKB (Basiskennis Ondernemer Basis + Elementair Boekhouden + NIMA Basiskennis Marketing).

OFFICIEEL ERKEND DIPLOMA

Doorlopend kun je, op een locatie in jouw eigen omgeving, deelnemen aan het examen voor het officieel erkende diploma. Deze cursus sluit aan op het nieuwe examen per 1 januari 2015 "Basiskennis Ondernemerschap" van de Associatie, het grootste onafhankelijke exameninstituut van Nederland.  Dit betekent dat je verzekerd bent van een waardevol en waardevast diploma.

Je kunt zich voor dit examen aanmelden bij:
Associatie voor Examinering
Postbus 642
5800 AP Amersfoort
tel. 033-4612159
Internet: www.associatie.nl

Oefenexamen

Na afronding van de cursus kun je ter voorbereiding een oefenexamen maken.

Getuigschrift

Als je liever geen examen doet, kun je het NHA getuigschrift aanvragen, als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEER JE

Studeer in jouw eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen.  Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Als je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding

Dhr. B. van de Geijn
Dhr. H. Timmermans

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld tempo van 3 lessen per maand.

Sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar! 

Studietijd

Per les moet je rekenen op 4 tot 6 uur studie. 

Vooropleiding

Voor deze cursus Zelfstandig Ondernemer Basis heb je geen specifieke vooropleiding nodig. 

Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld. 

Ringband

Bij de lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

Lesgeld

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Zelfstandig Ondernemer Basis €298 €149
of 4 x €39.50
of 3 x €54.00
€198 €99
of 4 x €26.00
of 3 x €36.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.