Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Personal Trainer

  • Uw eigen privé-vakdocent.
  • Uw eigen ondernemerscoach.
  • Behaal tevens het Fit!vak A branchediploma.
  • Inclusief 3 praktijkdagen!
  • Leer om succesvol klanten te werven.

ALGEMEEN

Helpt u uw omgeving graag op weg om zo snel en zo gezond mogelijk in vorm te komen? Dan is deze cursus ongetwijfeld perfect voor u! In de NHA cursus Personal Trainer leert u alles over inspanningsfysiologie, anatomie, trainingsleer en voeding en sport. Als Personal Trainer zorgt u voor een duurzame conditie en weet u precies wat de relatie is tussen lichaam en voeding. Deze cursus biedt u heel  nieuwe inzichten die u meteen in de praktijk kunt toepassen.

Als u deze populaire NHA-cursushebt afgerond, bent u in staat om als Personal Trainer uw klanten van A tot Z te begeleiden naar de perfecte balans tussen lichaam en voeding. U zorgt ervoor dat ze blijven volhouden en daardoor hun doel snel bereiken. Ongeacht of u een eigen praktijk gaat openen of aan de slag gaat bij sport-, welness- of fitnesscentra; u zult merken dat uw agenda snel uitpuilt met mensen die hunkeren naar uw professionele begeleiding. Iedereen die (weer) in topvorm wil raken is bij u aan het juiste adres!

PROGRAMMA

De cursus Personal Trainer bestaat uit 3 modules die personal training telkens vanuit een ander perspectief benaderen.

Fitnesstrainer A Branchediploma
In deze module leert u alles wat nodig is om op de fitnessvloer het beste uit mensen naar boven te halen. In 12 lessen behandelen we de basis van het geven van een effectieve fitnesstraining. Naast de kennis van trainingsapparatuur verdiept u zich in de anatomie van het lichaam en de werking van spieren maar ook klantbegeleiding. Want een goede personal trainer zorgt niet alleen voor een duurzame conditie voor de klant, maar ook voor een duurzame klantrelatie!

3 praktijkdagen
Naast theoriegedeelte bevat deze opleiding voor het branchediploma drie praktijkdagen. Tijdens deze praktijkdagen komt u in contact met medestudenten en brengt u, onder deskundige begeleiding van onze vakdocent, het geleerde in de praktijk. De praktijkdagen worden op een professionele locatie, centraal in Nederland verzorgd.

Voedingsleer
In de tweede module leert u  in 36 lessen welke factoren van invloed zijn op de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam is opgebouwd. U leert onder andere meer over voedingsstoffen en levensmiddelen, het opstellen van een behandelplan en het geven voedingsadviezen . Aan het einde van deze module weet u precies wat de relatie is tussen lichaam en voeding.

Eigen coachingspraktijk starten
In 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij een eigen zaak starten en runnen, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan. Maar ook wanneer u geen eigen zaak wilt starten, zijn dit onderwerpen die uw kennis, inzicht en visie met betrekking tot het ondernemen vergroten.

DIPLOMA

Diploma en examen:
U kunt voor het onderdeel Voedingsleer meerdere malen per jaar examen doen voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Voor het onderdeel Fitnesstrainer A kan het complete examen worden afgelegd bij Fitvak voor het branche erkende Fit!Vak diploma.

Heeft u uw Fit!Vak diploma Fitnesstrainer A behaald? Dan mag u zich aanmelden bij het op Nederlandse en Europese normen gebaseerde Register Fitnessprofessionals (FITNED.nl). Hierdoor zien consumenten en fitnesscentra dat u over de juiste competenties en kwalificaties beschikt om het beroep van gekwalificeerde trainer in de fitnessbranche veilig en effectief te kunnen uitoefenen.

Heeft u beide diploma's:

  • Fit!vak Fitness Trainer-A
  • Voedingsleer

behaald en  het huiswerk van alle lessen van Eigen zaak starten met gemiddeld een voldoende cijfer afgerond, dan kunt u het NHA diploma Personal Trainer aanvragen.

Getuigschrift:
Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al het huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Samen met uw docent werkt u naar uw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van uw kant kunt u met een gerust hart de uitreiking van uw diploma tegemoet zien.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Personal Trainer in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur: 
12 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! U bepaalt uw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hooby's. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie. 

Vooropleiding:
Voor de cursus Personal Trainer is geen speciale vooropleiding nodig. 

Leerboeken:
Voor de cursus Personal Trainer heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld. 

Ringband:
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren. 

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

DOCENT

Persoonlijke begeleiding via internet door uw privé-docent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
NHA vakdocent

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opzetten van uw zaak, kunt u bij uw gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opzetten van een eigen zaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen met betrekking tot de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van uw bedrijf.

Ook kunt u een door uzelf opgesteld ondernemersplan naar uw coach ter beoordeling insturen. Al onze coaches zijn mensen met ruime ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of mensen die gewerkt hebben voor banken of KvK en gespecialiseerd zijn in het begeleiden van startende ondernemers. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Personal Trainer €1398 €699
of 12 x €63.00
of 4 x €183.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belastingschaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.