Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

onderzoeksvaardigheden

Onderzoeksvaardigheden

  • Kort studieprogramma op HBO niveau.
  • Begeleiding door vakdocenten.
  • In 2 maanden een officieel diploma.
  • Studeer in uw eigen tempo.
  • 15 dagen gratis op proef.

Alles Over

Onderzoeksvaardigheden

In het huidige bedrijfsleven is onderzoek van levensbelang om tot innovatie van producten, diensten en processen te komen. Door het correct verzamelen van gegevens zijn bedrijven in staat om in te spelen op veranderingen in het zakelijke klimaat. De cursus Onderzoeksvaardigheden is uitermate geschikt als u meer kennis over het onderzoekend vermogen, het gebruik van methoden en technieken wilt vergaren. U leert de benodigde gegevens op een juiste manier te verwerven.

Onderzoeksvaardigheden zijn cruciaal om binnen een organisatie probleemoplossend te werk te kunnen gaan. Onderzoekers of werknemers, van wie onderzoek onderdeel uitmaakt van de functie, zijn dan ook steeds meer gewild. Door tijdens de cursus een concreet praktijkonderzoek uit te voeren, leert u de juiste onderzoeksvaardigheden. Door het formuleren van de juiste onderzoeksvragen kunt u zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek uitvoeren en weet u op welke wijze u conclusies trekt. U leert reflecteren op de onderzoeken die u uitvoert, door verschillende methoden en technieken toe te passen.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze cursus van twee maanden is uitermate geschikt voor personen die hun voordeel uit onderzoek willen halen. De kennis die u opdoet is universeel toepasbaar, in zowel de profit- als non-profitsector.

Studieprogramma

Onderzoeksvaardigheden

Binnen de cursus zijn onderwijs, onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid geïntegreerd. Een goede onderzoeker beschikt over voldoende vakmanschap om voorliggende problemen op waarde te beoordelen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

- Basiskennis van het onderzoek
In dit onderdeel krijgt u informatie over de functie, aanleiding en het belang van onderzoek. De doelstelling, vraagstelling, validiteit, betrouwbaarheid en afbakening van een onderzoek worden behandeld.

- Verzamelen en analyse van gegevens
U leert hoe u kwalitatief en kwantitatief onderzoek kunt analyseren. De geleerde vaardigheden past u toe middels een praktijkgericht onderzoek. U trekt de benodigde conclusies uit onderzoeken, waarna u concrete vervolgacties formuleert.

In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende onderzoeksvaardigheden snel onder de knie. Verbeter uw onderzoekend vermogen en start vandaag nog met deze nuttige cursus!

Officieel Diploma

Onderzoeksvaardigheden


De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent. De cursus wordt afgesloten door een opdracht. Deze opdracht stuurt u in via NHA studentenplaza op het voor uw gewenste moment en wordt nagekeken door een van onze docenten.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privé-docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding:
Uw persoonlijke docent.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van de cursus Onderzoeksvaardigheden bij een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw opleiding beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.


Vooropleiding
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist.

Leerboeken:
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Lesgeld inclusief studiekosten!

Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. U hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. U hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Onderzoeksvaardigheden €744 €372
of 4 x €102.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belastingschaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt uw werkgever mee?
Aarzel niet om uw werkgever te vragen om u bij uw studie financieel te steunen. Uw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die u volgt. U ontplooit uzelf en gaat uw talenten beter benutten. Bovendien doet u alles in uw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met uw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.