De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Inkoopmanager

 • Kort studieprogramma op HBO niveau
 • Begeleiding door vakdocenten.
 • In 2 maanden een officieel diploma
 • Direct contact met studiegenoten
 • Studeer in je eigen tempo

Alles over

Inkoopmanager

Producten en diensten inkopen vereist inzichten en vaardigheden die de kwaliteit ten goede komen en tegelijkertijd inkoopkosten verlagen. In dit spanningsveld begeeft zich de inkoopmanager. Tijdens de cursus Inkoopmanager op HBO-niveau leer je wat er allemaal komt kijken bij inkoop en welke rol er voor je is weggelegd als manager.

De cursus Inkoopmanager is allesbehalve 'een inkoopcursus'. Integendeel. Het is meer een verkorte opleiding voor inkopers.
De cursus is volledig gericht op modern inkoopmanagement als een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Daarbij staat het inkoop- en leveranciersmanagement volledig in dienst van producten en waarden die belangrijk zijn voor een organisatie. Transacties en waarden gaan immers hand in hand bij inkoopmanagement en zijn een belangrijk onderdeel van de inkoopstrategie.


Inkoopmanager anticipeert

Inkopen is mensenwerk. Relaties komen soms onder druk te staan als prijs, levertijden en leveringsvoorwaarden de boventoon voeren. Maar er is meer. Een inkoopmanager weet zorgvuldig om te gaan met mogelijke spanningen tussen inkopende en verkopende partijen. Anticiperen is het sleutelwoord.


Ervaren vakdocent

Haal meer uit de cursus door samen te studeren met andere (aspirant) inkopers die de cursus volgen en leer van een ervaren, praktijkgerichte docent. Stuur je huiswerk in naar de docent en je krijgt snel feedback. Uiteraard kun je aan de vakdocent vragen stellen en kun je direct aan de slag met antwoorden. Leren bij inkoopmanagement is een kwestie van veel doen.


Op deze manier is de korte cursus Inkoopmanager ideaal voor zowel managers die inkoop in hun portefeuille erbij hebben of erbij krijgen. En het is een goede start als je overweegt om inkoopmanager te worden.

Volg de cursus Inkoopmanager en leer hoe je volgens de meest recente inzichten en richtlijnen een goede inkoopmanager wordt.

Studieprogramma

Inkoopmanager

Inhoud van de cursus

In twee maanden tijd leer je tijdens de korte cursus Inkoopmanager de inkoopfunctie beschrijven en kun je de relaties met andere functionele gebieden aangeven. Het inkoop- en leveranciersmanagement moet volledig in dienst staan van het leveren van producten en waarden die belangrijk zijn voor de klanten van het bedrijf.


In de cursus komen uiteenlopende onderwerpen aan bod:

 • Duurzaam inkopen
 • Supply chain management
 • E-procurement
 • Inkoopplanning en inkoopprofessionalisering
 • Relatiemanagement en leveranciersmanagement
 • Transactiemanagement 
 • Offreren, selecteren, onderhandelen en contracteren

Na deze cursus kun je een inkoopplan opstellen en implementeren. Je stelt weloverwogen een break-even analyse op voor een make-or-buy beslissing. Hoe vraag je een juiste offerte aan en tegen welke problemen kun je aanlopen tijdens offreren en selecteren? Op welke manier onderhandel je en wat is een goede strategie en tactiek? Aan het eind van de cursus heb je antwoord op deze vragen en weet je hoe je dit toe kunt passen in de praktijk.


Je beheerst de tactiek en de strategie van onderhandelen en je weet meer over gedragsregels en ethiek. Daarbij ga je ook aan de slag met de portfoliobenadering van Kraljic en komen ontwerpen van robuuste supply chains aan bod.


Je leert in twee maanden wat er nodig is om professioneel in te kunnen kopen!

Diploma

Inkoopmanager

Als je het examen succesvol afrondt ontvang je het officiële diploma Inkoopmanager van de NHA.


Digitale examens: Elke dag en dicht bij huis

De cursus is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent. Inclusief een gratis oefenexamen. De cursus wordt afgesloten met een digitaal examen (in jouw regio) à € 125,-. Je kunt op iedere werkdag examen afleggen bij een testcentrum in jouw regio. Jouw voordeel: geen examenstress, geen lange reistijd en niet lang wachten op een examendatum, maar direct examen afleggen als je er klaar voor bent. Ook is de uitslag dan extra snel bekend. Het examengeld betaal je bij de NHA pas bij aanmelding voor het examen!


100% examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor een examen, dan bieden wij examengarantie en leidt de NHA je gratis op voor het herexamen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt de huiswerkopgaven en opdrachten, voorzien van eventuele vragen, via internet naar je eigen privédocent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die je graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!


Studieleiding:

Jouw persoonlijke docent.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

2 maanden bedraagt de studieduur van de cursus Inkoopmanagement bij een gemiddeld studietempo. Je mag je eigen tempo bepalen. Zo is deze studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's.


Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, perfecte service en een ontspannen studie door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktische lesmateriaal.

Vooropleiding
Voor de cursus heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.


Je kunt op elk moment starten

Het hele jaar door, op elk gewenst moment kun je bij ons met jouw opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kun je direct van start.


Leerboeken:

Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde leerboeken, lesstof, toegang tot NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

 

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Inkoopmanager €744 €372
of 4 x €102.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij je belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van je belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt je werkgever mee?
Aarzel niet om jouw werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in jouw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met jouw chef of de personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.