Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

financial assistant aan het werk

Financial Assistant (BKB en BKC)

 • Eén cursus, 3 officieel erkende diploma's!
 • Twee onderdelen: BKB en BKC..
 • Studeer in jouw eigen tempo.
 • Begeleiding door onze vakdocent.
 • Iedere dag van het jaar starten

ALGEMEEN

Volg de cursus Financial Assistant (BKB en BKC) en verdien 3 officieel erkende diploma's


Een administratieve afdeling van een dynamisch bedrijf is een afwisselende en uitdagende werkplek. Om op deze afdeling goed te functioneren, moet je beschikken over zeer brede financiële kennis. Tijdens de cursus Financial Assistant leer je alles wat nodig is om je werk optimaal uit te voeren.

De tijd van stoffige boeken en handmatig rekenwerk? Die ligt inmiddels ver achter ons. Een moderne administratieve afdeling staat bol van dynamiek en is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces.

Combinatiecursus

De cursus Financial Assistant is een combinatie van de cursussen Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie. Je doet kennis op van boekhoudkundige handelingen, processen en rekenmethoden.

Wil je hogerop komen op financieel/administratief gebied? Dan is de cursus Financial Assistant de perfecte eerste stap.

De cursus bestaat uit 2 onderdelen:

1. Basiskennis Boekhouden (BKB)
2. Basiskennis Calculatie (BKC)

De lesstof van beide onderdelen is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Associatie voor Examinering. De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland.

Je kunt beide onderdelen afsluiten met een examen voor een officieel erkend diploma. De 2 diploma's samen (BKB en BKC) geven recht op het officieel erkende diploma Financial Assistant.

Uiteindelijk behaal je zo 3 diploma's met 1 opleiding.

Doorstromen naar Praktijkdiploma Boekhouden?

De kennis van boekhouden en administratieve processen nog verder vergroten? Volg de cursus Praktijkdiploma Boekhouden.

PROGRAMMA

De cursus Financial Assistant bestaat uit 2 onderdelen: Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC). De lesstof van beide onderdelen is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Associatie voor Examinering.

1. Basiskennis Boekhouden

 • Inventaris
 • Journaalposten
 • Kolommenbalans
 • Grootboeken
 • Mutatielijsten
 • Administratie van duurzame productiemiddelen, enz.

2. Basiskennis Calculatie

 • Goederenhandel
 • Kostprijsberekeningen
 • Statistiek
 • Presenteren en rapporteren
 • Handel
 • Verzekeringen
 • Kredietverlening
 • Wetskennis, enz.

Je kunt beide onderdelen afsluiten met een examen voor een officieel erkend diploma. De 2 diploma's samen (BKB en BKC) geven recht op het officieel erkende diploma Financial Assistant. Uiteindelijk behaal je dus 3 diploma's met 1 cursus.

Je ziet het: deze fantastische cursus Financial Assistant biedt enorm veel mogelijkheden voor mensen met aspiraties op financieel-administratief gebied.

OFFICIEEL ERKEND DIPLOMA

Je kunt doorlopend officieel examen doen (op een examenlocatie bij jou in de buurt). Je kunt je voor de examens aanmelden bij:

Associatie voor Examinering.
Postbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon 033-4612159
Internet: www.associatie.nl

Wij leiden jou dus op voor het ERKENDE DIPLOMA.

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEER JE

Studeer in jouw eigen tempo

Je ontvangt de cursus Financial Assistant in één zending thuis. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Als je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou graag begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding

Dhr. Jetten.
Dhr. Sandig.
Dhr. S. Rost.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

8 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. JE kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Studietijd

Per les moet je rekenen op 4 tot 6 uur.

Vooropleiding

Voor deze cursus Financial Assistant heb je geen speciale vooropleiding nodig.

Leerboeken

Voor deze cursus Financial Assistant heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

Ringband

Bij de lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

Lesgeld

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Financial Assistant (BKB en BKC) €378 €189
of 12 x €17.50
of 4 x €49.00
€318 €159
of 12 x €15.00
of 4 x €42.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.