De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Risico-voet

  • Het ideale vervolg op Pedicure.
  • Inclusief praktijkdagen.
  • Door Provoet erkend.
  • Cursus bestaat uit 3 modules.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Het ideale vervolg op Vakdiploma en branchediploma Pedicure!

De vraag naar pedicures die voeten van risicogroepen kunnen behandelen is groot. Steeds meer artsen sturen hun patiënten door naar een pedicure en ook zorgverzekeraars beseffen dat een goede pedicurebehandeling van groot belang is voor mensen die lijden aan bijvoorbeeld diabetes mellitus, reuma of oudere voet, verwaarloosde voet, spastische voet enz. Dankzij deze cursus onderstreept u uw professionaliteit en zal uw klantenkring snel verder groeien.

Vergoeding door verzekeraars
Het officiële examen wordt afgenomen door TCI in de regio Utrecht. TCI is als onafhankelijke exameninstantie erkend door het ministerie van onderwijs en aangewezen door de branche. Na succesvolle afronding kunt u zich registreren in het KRP (Kwaliteits Register Pedicures) van Procert (www.procert.nl) voor drie jaar. Verzekeraars hebben toegang tot het KRP en vergoeden de behandelingen alleen aan pedicures die staan ingeschreven in het KRP.

Erkend door Provoet
Bent u ingeschreven in het KRP en lid van brancheorganisatie Provoet, dan wordt uw specialisatie op hun website geregistreerd. Een pedicure die staat ingeschreven in het KRP met de aantekening Risicovoet is in staat om professionele hulp te bieden aan patiënten. U zult veel dankbare reacties ontvangen van zorgvragers, na elke verlichtende behandeling.

PROGRAMMA

Studieprogramma
De cursus bestaat uit 3 modules:

1. Voetverzorging bij diabetici
Diabetes mellitus is een aandoening aan de stofwisseling. De toename van het aantal personen met DM is enorm. De werkgelegenheid voor de pedicure groeit hierdoor. Een regelmatige pedicurebehandeling is voor personen met DM geen luxe maar van noodzakelijk belang. Artsen sturen hun patiënten dan ook steeds vaker door naar pedicures die ingeschreven staan in het KRP.

Onderwerpen: fysiologie en anatomie, kennis van DM, complicaties ontstaan door DM, behandeling voeten, screening, schoenkennis, anamnese enz.

2. Voetverzorging bij reumapatiënten
Reuma bestaat uit meer dan 100 verschillende aandoeningen. De meest voorkomende hiervan zijn reumatoide artritis, artrose en fybromyalgie. Mensen met reumatische aandoeningen kunnen problemen krijgen door complicaties aan de voeten.

Onderwerpen: weke delen reuma, systeemziekten, complicaties, gebruik van hulpmiddelen, huidaandoeningen, standafwijkingen, nagelaandoeningen enz.

3. Overige risicovoeten
Onder overige risicovoeten verstaan we de voetverzorging bij ouderen, verwaarloosde voeten en spastische voeten. Door verminderde doorbloeding heeft de ouder wordende voet haar eigen kenmerken en problemen. De spastische voet kan door meerdere ziektebeelden ontstaan.

Onderwerpen: voetproblemen bij ouderen, dementie, vaatproblemen, alzheimer, parkinson, CVA, osteoporose, MS, HMSN, orthopedische schoenen enz.

Inclusief praktijkdagen
U bestudeert de lesstof thuis in uw eigen tempo. De opdrachten, voorzien van eventuele vragen, stuurt u via onze digitale leeromgeving naar uw persoonlijke docente. Via de leeromgeving kunt u tevens in contact komen met medestudenten. Deze studenten kunt u ook ontmoeten op de gratis praktijkdagen die na afronding van de cursus plaatsvinden op een centrale plaats in Nederland. Op deze praktijkdagen (1,5) komen o.a. de onderdelen anamnese, screening en schoenkennis aan bod en wordt geoefend voor het praktijkexamen.

OFFICIEEL ERKEND BEWIJS VAN BEKWAAMHEID

De cursus wordt afgesloten met twee theorie-examens en twee praktijkexamens (proeve van bekwaamheid). Deze officiële examens worden afgenomen door de erkende exameninstantie TCI in de regio Utrecht.

Als u geslaagd bent kunt u zich registreren in het KRP (Kwaliteits Register Pedicures) van Procert. Verzekeraars hebben toegang tot het KRP en vergoeden de behandelingen alleen aan pedicures die staan ingeschreven in het KRP.

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de opleiding in één zending thuis. U kunt altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. E. van den Anker
Mevr. T. Sterk


Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
6 maanden bij een normaal studietempo. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per week moet u rekenen op ca. 4 uur.

Vooropleiding
Om deel te mogen nemen aan het examen dient u in het bezit te zijn van het Vakdiploma of Branchediploma Pedicure, afgegeven door Phylira, TCI, Capabel-Examens, KOC (EPP en SEPVO) of een vergelijkbaar door de branche erkend diploma.

Leerboeken
Voor de opleiding voetverzorging risicovoet heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Risico-voet €834 €417
of 6 x €75.50
of 4 x €109.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.