Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Visagie branchediploma

 • Door het Kwaliteitscentrum erkend diploma.
 • inclusief 5 gratis oefendagen.
 • Inclusief materialenpakket.
 • Begeleiding door vakdocenten.
 • Fullcolour lesmateriaal.

ALGEMEEN

Middels deze praktijkgerichte opleiding gaat u van uw passie uw baan maken. U duikt in het prachtige beroep van visagist: een wereld vol kleur, make-up, creativiteit en mogelijkheden. Afwisselend, gezellig en spannend! U leert hoe u professionele make-up aanbrengt voor elke gelegenheid en elk huidtype.

Deze nieuwe vakopleiding leidt u op voor het landelijk erkende Branchediploma van het KWC (KWaliteitsCentrum Uiterlijke Verzorging), waarmee u als gediplomeerd allround visagist aan de slag kunt.

Dit diploma wordt erkend door het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging!

U kunt als visagist gaan werken in een drogisterij, parfumerie, warenhuis, schoonheidssalon of voor een cosmeticamerk. De opleiding Visagie wordt ook veel gevolgd door kappers, nagelstylisten en schoonheidsspecialisten ter uitbreiding van hun dienstenpakket.

U kunt bij een vaste werkgever aan de slag gaan. Maar u kunt zich ook als zelfstandig ondernemer inschrijven bij een bureau. Zij brengen u in contact met fotografen, modellenbureaus, theaters, filmproducenten…. Kortom, als gediplomeerd visagist gaan er vele deuren voor u open!

PROGRAMMA

Visagie branchediploma behandelt o.a. de volgende onderwerpen:

 • Materiaal: u leert met welke materialen u het beste resultaat behaalt.
 • Huidverzorging: een goed verzorgde huid draagt bij aan een mooi make-upresultaat. Wij leren u welke verzorging hoort bij welk huidtype.
 • Gezichtsanalyse: u leert verhoudingen en gezichtsvormen te herkennen, zodat u de mooie kenmerken in een gezicht kunt accentueren.
 • Kleurenleer: inzicht in de mogelijkheden en effecten van kleur is essentieel. Wij leren u dat dat.
 • Haarverzorging en -styling: voor het complete plaatje is een passende styling van het kapsel een must.
 • Styling: de juiste kleding en accessoires maken het plaatje compleet.
 • Make-up: voor brildragenden, voor de oudere huid, voor de donkere huid, voor speciale thema's, voor de catwalk, voor fotografie, voor tv- en film en voor theaterproducties.
 • Bruidsmake-up: als allround visagist leert u voor elke gelegenheid de juiste snaar te raken.
 • Modetrends en portfolio: maak foto's van uw model zonder en met make-up voor uw portfolio!

Door oefening in de praktijk ontwikkelt u uw technieken en uw eigen stijl.
U hoeft voor deze opleiding geen stage te lopen!

Gratis 5 praktijkdagen
Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding vijf praktijkdagen, waar u in contact komt met medestudenten en brengt onder begeleiding van uw vakdocente, al het geleerde in praktijk. Alle informatie over de praktijkdagen en over de materialen, die u zelf dient aan te schaffen, ontvangt u tijdens de opleiding. De praktijkdagen worden op onze professionele locatie centraal in het land verzorgd.

Na succesvolle afronding bent u gediplomeerd visagist en gaat de wereld van glitter en glamour voor u open!

Andere opleidingen:

Visagie basiscursus
Wilt u eerst middels een korte opleiding kennis maken met dit vakgebied?
Kies dan voor de Visagie basiscursus. Deze opleiding is minder uitgebreid en bevat slechts 1 praktijkdag. U studeert dan in 6 maanden voor het officiële NHA-instituutsdiploma.

Basis-vervolgcursus
Wanneer u de basiscursus met een NHA-diploma hebt afgerond en alsnog het branchediploma wilt behalen, dan kunt u inschrijven voor de Basis-vervolgcursus. Door uw voorkennis kunt u de bracheopleiding nog sneller doorlopen. Kosten: €599,- (of 6 x €109).

OFFICIEEL ERKEND DIPLOMA

Het examen (drie onderdelen) voor het landelijk erkende Visagie branchediploma wordt afgenomen door KWC (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging). Zie voor meer info: www.kwc-uv.nl.

Getuigschrift
Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus in één zending thuis. Hierdoor kunt u uw eigen studietempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van uw deskundige docent staat u er nooit alleen voor en krijgt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privé-docent sturen. Zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. R. Riverola-Drielinger.
Mevr. B. Thomassen

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 lessen per maand.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 3 tot 4 uur.

Vooropleiding
Voor de Visagie brancheopleiding heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de Visagie brancheopleiding heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld. We adviseren u om een digitale fotocamera te gebruiken. Hiermee kunt u elke gerealiseerde opdracht vastleggen in uw portfolio en laten beoordelen door uw docent.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

MATERIALENPAKKET

Gratis materialen startpakket
t.w.v. circa 100 euro

Om meteen aan de slag te kunnen, helpen we u op weg met het gratis materialen startpakket dat u ontvangt bij de cursus.

Dit pakket bevat o.a. professionele producten van het merk Make-up Studio en een luxe beautycase.

  

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Visagie branchediploma €1648 €824
of 12 x €74.50
of 4 x €216.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.