Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 679 klanten

man werkend aan excel cursus

Excel

 • Meest gebruikte spreadsheetprogramma.
 • Voor beginners en gevorderden.
 • Persoonlijke begeleiding via internet.
 • Direct contact met studiegenoten.
 • Studeer in jouw eigen tempo.

ALGEMEEN

Leer alles over het meestgebruikte spreadsheetprogramma: volg de cursus Excel.


Maak je veel berekeningen of cijferoverzichten tijdens je werk? Of heb je een hobby waarbij spreadsheets goed van pas komen? Excelleer in Excel. Bijvoorbeeld met datacrunching waarbij je grote hoeveelheden cijfermateriaal inzichtelijk maakt ('big data'). Met de cursus Excel heb je het gelijknamige programma van Microsoft snel in de vingers.

Microsoft Excel is veruit het meest gebruikte spreadsheetprogramma ter wereld. Wanneer je regelmatig met de computer werkt, ben je het veelzijdige programma vast al eens tegengekomen.

Duidelijke schermvoorbeelden

Veel werkgevers stellen aan (nieuwe) medewerkers de eis dat zij met Excel kunnen omgaan.

Deze complete cursus Excel geeft je een karrevracht aan vaardigheden. Je leert onder meer berekeningen, grafieken, diagrammen en cijferoverzichten maken. Inclusief formules en verwijzingen.

Aan de hand van duidelijke schermvoorbeelden en stap-voor-stap instructies doorloop je spelenderwijs de lesstof. De lessen zijn afgestemd op de meest recente software. Je Excel kennis is na deze zelfstudie helemaal up-to-date.

Beginner of gevorderd Excel gebruiker?

Na het volgen van de cursus Excel heeft het programma geen geheimen meer voor je. Je gaat vol vertrouwen om met data en je kunt veel werkzaamheden efficiënter verrichten. De extra uitgebreide cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Officieel diploma

Je kunt de cursus afronden met een examen voor het officiële Excel-diploma of - wanneer je de cursus volgt voor privédoeleinden - met een getuigschrift.

Zin om het gemak en de ongekende mogelijkheden van het bekendste spreadsheetprogramma te ontdekken? Start snel met de cursus Excel. Niet omdat het rijmt. Wel omdat Excel je verder helpt in je vak. Alles draait om de cijfers...

Cursusprogramma

In deze cursus worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • We starten met de basis functies en mogelijkheden.
 • Formules en (financiële) functies.
 • Modellen maken en celopmaak.
 • Rekenkundige functies.
 • Beveiliging en controle.
 • Het gebruik van Excel als database.
 • Uitkomsten van Excel-formules grafisch presenteren.
 • Geavanceerde onderwerpen, waaronder macro's.
 • Besturingselementen.
 • Koppelingen met andere programma's.
 • Veel praktische oefeningen.
 • En nog veel meer boeiende functionaliteiten.


Na afloop van deze cursus ga je de vele mogelijkheden van Excel optimaal benutten. Collega's zullen onder de indruk zijn en graag een beroep doen op jouw brede kennis.

OFFICIEEL DIPLOMA

Je kunt examen doen voor het officiële instituutsdiploma.

Een getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEER JE

Studeer in jouw eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus Excel 2007/2010, Excel 2013 of Excel 2016 in één zending thuis. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Als je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding

Dhr. H. Woutersen.
Mevr. Jansen-Beukers.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

5 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd

Per les moet je rekenen op 3 uur.

VooropleidingVoor deze cursus Excel is geen speciale vooropleiding vereist.

Leerboeken

Voor deze cursus Excel heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

Ringband

Bij de lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Excel 2007/2010 €298 €149
of 5 x €33.00
of 4 x €39.00
€238 €119
of 5 x €26.50
of 4 x €31.00
Excel 2013 €298 €149
of 5 x €33.00
of 4 x €39.00
€238 €119
of 5 x €26.50
of 4 x €31.00
Excel 2016 €298 €149
of 5 x €33.00
of 4 x €39.00
€238 €119
of 5 x €26.50
of 4 x €31.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.