De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

ECDL Europees Computer Rijbewijs

  • Europese standaard op computergebied
  • Het ECDL bestaat uit 7 modules
  • Behaal het erkend diploma
  • Persoonlijke begeleiding via internet
  • Studeer in uw eigen tempo

ALGEMEEN

Het Europees Computer Rijbewijs (European Computer Driving Licence) is op dit moment de Europese standaard op computergebied. Dit officieel erkende ECDL diploma geeft aan dat u de basis van het pc-gebruik onder de knie heeft.

Vaak is het moeilijk aan te geven of men beschikt over de basisvaardigheden van het PC-gebruik. Het Europees Computer Rijbewijs is de oplossing. Dit certificaat stelt een standaard voor iedereen die een computer gebruikt, beroepsmatig of privé. Het bevestigt uw bekwaamheid en maakt uw vaardigheid met de computer kenbaar. Het Europees Computerrijbewijs is voor veel werkgevers het ultieme bewijs van pc-bekwaamheid!

De naam Europees Computerrijbewijs is niet toevallig gekozen. Met een rijbewijs toon je aan dat je met een auto kunt omgaan en het computerrijbewijs geeft aan dat u uitstekend met een pc overweg kunt. Haal nu dit diploma met deze heldere, makkelijk te volgen NHA-cursus waarin alle know-how van de gespecialiseerde NHA op het gebied van informatica-onderwijs is verwerkt.

PROGRAMMA

Het Europees Computerrijbewijs bestaat uit 7 modules:

1. Computer Essentials
U leert o.a. omgaan met het besturingssysteem Windows, gegevens opslaan, geheugen, het gebruik van programmatuur, de mogelijkheden van informatienetwerken enz.

2. Tekstverwerking
In deze module leert u de vele mogelijkheden van het tekstverwerkingsprogramma Word.

3. Spreadsheets
Een spreadsheet is een programma dat eenvoudig en razendsnel bepaalde rekenkundige bewerkingen kan uitvoeren. U leert omgaan met het spreadsheetprogramma Excel.

4. Databases gebruiken
Het beheren van gegevensbestanden. Na het afronden van deze module kunt u omgaan met het programma Access.

5. Presentaties
Met behulp van het programma PowerPoint kunt u schitterende presentaties maken. Alle mogelijkheden komen aan de orde in deze module.

6. Online essentials
De vele mogelijkheden van het Internet en het gebruik van e-mail leert u in deze module.

7. Digi-veiligheid
De basis van veilig dagelijks computergebruik. Gegevens juist beheren en zorg dragen voor een veilige netwerkverbinding staan centraal in deze module.

Kortom, een afwisselende, goed opgezette cursus voor een veelgevraagd diploma waarmee u aantoont dat u uitstekend met een PC kunt omgaan!

OFFICIEEL ERKEND DIPLOMA

De officiële ECDL-examens worden doorlopend afgenomen. Het examen bestaat uit 7 delen. U kunt zich aanmelden bij één van de vele ECDL-testcentra in Nederland. Verdere info vindt u in het cursuspakket.

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de cursus ECDL compleet in één zending thuis. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Dhr. Woutersen.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
9 maanden bij een gemiddeld tempo van 5 á 6 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 3 tot 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus ECDL is geen specifieke vooropleiding vereist. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Leerboeken
Voor de cursus ECDL heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
ECDL Europees Computer Rijbewijs Win 7/ Off 2007 €372 €186
of 9 x €22.50
of 4 x €49.00
€328 €164
of 9 x €20.00
of 4 x €43.50
ECDL Europees Computerrijbewijs Windows 7/ Office 2010 €372 €186
of 9 x €22.50
of 4 x €49.00
€328 €164
of 9 x €20.00
of 4 x €43.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.