Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Grafisch Vormgever

  • Creëer uw eigen communicatiemiddelen
  • Gratis software: direct aan de slag
  • Persoonlijke begeleiding via internet
  • Direct contact met studiegenoten
  • Studeer in uw eigen tempo

ALGEMEEN

Bent u creatief en ook nog eens visueel onderlegd? Bedenk dan hoe leuk het zouzijn als ù nou eens diegene bent die al die mooie billboards, die aansprekende advertenties of die verbluffende folders maakt.

Een vormgever is verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van een idee. Een idee dat vaak ontstaat bij een klant die bijvoorbeeld een commerciele boodschap wil uitdragen. Uw inzicht, creativiteit en kennis van de juiste tools maken het mogelijk om de boodschap zo effectief en zo ludiek mogelijk over te brengen.Met deze cursus Grafisch Vormgever helpen wij u van iedere boodschap een succes te maken!

Met de cursus Grafisch Vormgever biedt de NHA u de kans om uw vaardigheden als digitaal vormgever te ontwikkelen. Na afronding van deze cursus kunt u lezen en schrijven met de meest gangbare en toonaangevende DTP-softwarepakketten. Zowel hobbymatig als professioneel zult u veel aan deze cursus hebben. Voor iedereen die overweegt om als Grafisch Vormgever aan de slag te gaan, is deze cursus de oplossing!

PROGRAMMA

Voor iedereen die overweegt om als Grafisch Vormgever aan de slag te gaan, is deze cursus de oplossing! U hoeft namelijk geen dure software aan te schaffen, want wij leren u werken met gratis
softwarepakketten die dezelfde functionaliteiten kennen als de dure Photoshop-, Indesign- en Illustratorpakketten.

Studieprogramma
U begint écht bij het begin: stapsgewijs leren we u met de verschillende programma's te werken die een grafisch vormgever behoort te beheersen. De cursus Grafisch Vormgever bestaat uit 3 modules, te weten:

  • Gimp/Photoshop: een bitmapgeoriënteerd beeldbewerkingsprogramma. U leert technieken als retoucheren, componeren en construeren, waarmee beelden worden geoptimaliseerd. Bekende tekenprogramma's die ook volgens deze techniek werken zijn bijvoorbeeld Adobe Photoshop, Corel Photopaint en PaintShop Pro. We leren de digitale gereedschappen te gebruiken die Gimp u biedt om foto's te corrigeren, of zelf afbeeldingen te creëren.
  • Inkscape/Illustrator: Een vectorgeorienteerd tekenprogramma. U leert zelf voorwerpen en
    objecten te tekenen met behulp van basisvormen en beziercurven. Bekende tekenprogramma's die ook volgens deze techniek werken zijn bijvoorbeeld Adobe Illustrator en CorelDraw.
  • Scribus/Indesign: een desktop publishing (DTP) pakket. Wij leren u om brochures, pagina's en advertenties op te maken met foto's, illustraties en teksten. U doet dit door elementen te positioneren op een pagina en deze te smeden tot een geheel. Een bekend DTP pakket in de grafische wereld is bijvoorbeeld Adobe Indesign of Ragtime.

Deze modules samen leiden u op tot grafisch vormgever. Aan het einde van de opleiding die in totaal 12 maanden duurt, kunt u zelf foto's bewerken, elementen tekenen en deze opmaken tot een brochure of advertentie.

Wat kunt u aan het einde van deze cursus?
De ene cursist zal meer creatief talent hebben dan de andere. Toch is voor deze cursus de mate van talent niet van belang. Wij leren u een gedegen kennis van de technieken fotobewerking, digitaal tekenen en opmaak. Zo kunt u zelfstandig nog meer mogelijkheden gaan ontdekken. De lesstof begint bij het begin maar voor wie al wat basiskennis heeft, is er ook voldoende uitdaging in het verder ontwikkelen van uw technieken.

OFFICIEEL GETUIGSCHRIFT

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Grafisch Vormgever in 1 keer thuis. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie goed te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Dhr. W. Hanssen
Mevr. K. Dirkx

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 3 tot 4 uur.

Vooropleiding
Voor het volgen van de cursus Grafisch Vormgever heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Grafisch Vormgever heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u gratis een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Grafisch Vormgever €768 €384
of 12 x €35.00
of 4 x €101.00
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.