Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Gimp / Photoshop

  • Leer uw eigen foto's bewerken
  • Gratis software: direct aan de slag
  • Persoonlijke begeleiding via internet
  • Direct contact met studiegenoten
  • Studeer in uw eigen tempo

ALGEMEEN

Leer foto's bewerken met gratis software!

Heeft u dat ook? U hebt een foto die precies verbeeldt wat u wil tonen, maar de foto is van belabberde kwaliteit. Of u kunt juist geen foto vinden die uw bedoeling uitdraagt en zou het liefst enkele foto's willen combineren tot één nieuwe. Reden genoeg om aan de slag te gaan met een grafisch beeldbewerkingprogramma. Maar die zijn vaak kostbaar en moeilijk te doorgronden. Bespaar daarom nu vele euro's en frustratie door aan de slag te gaan met de laagdrempelige cursus Gimp (GNU Image Manipulatie Programma). De ideale opstap voor beginners in het bewerken van foto's.

GIMP is net als de kostbare softwareprogramma's Photoshop, Photopaint en Paint Shop een bitmapgeoriënteerd softwareprogramma voor digitale beeldbewerking. De genoemde pakketten zijn vergelijkbaar qua werkwijze, maar zeker niet in prijs. Werken met GIMP is gratis en daarom erg interessant voor mensen die niet het geld over hebben voor dure softwarepakketten.

Hoewel de mogelijkheden van Gimp wat minder uitgebreid zijn, is het een prima programma om de technieken te leren. Dit maakt een eventuele overstap naar Adobe Photoshop makkelijker. Als u professioneel aan het werk zou willen, zult u uiteindelijk overstappen naar een professioneel pakket zoals Photoshop. De bestanden die u maakt in Gimp, zijn in te lezen in Photoshop.

PROGRAMMA

Stap 1: De kennismaking
De cursus Gimp leert u de technieken van het retoucheren van foto's, het componeren van afbeeldingen en het construeren van afbeeldingen. De gratis verkrijgbaarheid vanaf meerdere bronnen voor uiteenlopende besturingssystemen zoals Microsoft Windows of Apple's Mac OS X maakt werken met GIMP uniek. Zowel beginners als gevorderden kunnen ermee uit de voeten.

Stap 2: Bitmaps
Werken met een bitmapgeoriënteerd programma zoals Gimp vereist kennis van de opbouw van bitmapafbeeldingen. Deze bestaan namelijk uit pixels (beeldpuntjes) die elk informatie bevatten over kleur en transparantie van de afbeelding. Alle pixels bij elkaar vormen een afbeelding, waarbij geldt; hoe meer pixels hoe hoger de resolutie.

Stap 3: Aan de slag
Met de cursus Gimp leert u een keur aan technieken die handig zijn, maar vooral ook van belang om de kwaliteit van afbeeldingen te optimaliseren:
- Maskers en selecties; delen van afbeeldingen bewerken, zonder de gehele afbeelding te veranderen
- Kleuren, palet en kleurdiepte
- Lagen
- Foto's monteren
- Tekenen: Het zelf toevoegen van elementen met behulp van kwasten, potloden en sprays.

Stap 4: Creatieve inleving
U leert de volledige techniek van het bijwerken of aanpassen van afbeeldingen. Maar ook de creatieve inleving bij de beoordeling van foto's komt aan bod. Naast het technisch bekijken van een foto leert u beelden te beoordelen en gevoel te krijgen voor kleuren en compositie. Het beheersen van het GIMP-pakket staat los van uw eigen creativiteit. Daarom wordt aan de hand van creatieve voorbeelden de techniek uitgelegd. Elk hoofdstuk van de cursus Gimp sluit af met een opdracht waarin u de behandelde techniek gebruikt en uw eigen creativiteit oefent.

Wat kunt u aan het einde van de cursus?
Wat we heel belangrijk vinden, is dat we u een gedegen basiskennis leren van de techniek beeldbewerking. Zo kunt u zich zelfstandig verder ontwikkelen op het gebied van beeldbewerking. Laat u op een gedegen wijze door dit gratis pakket met eindeloos veel mogelijkheden begeleiden. De cursus Gimp is een aanrader, zowel voor privégebruik als beroepsmatig (DTP)

OFFICIEEL GETUIGSCHRIFT

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus in vier keer thuis. Hierdoor bepaalt u uw eigen tempo. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen via internet naar uw eigen privé-docent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding
Dhr. W. Hanssen
Mevr. K. Dirkx

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Cursusduur
4 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Vooropleiding
Voor deze cursus heeft u geen specifieke vooropleiding nodig. Enige kennis en ervaring met de computer is wel wenselijk.

Cursus-ringbanden
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Gimp / Photoshop €438 €219
of 8 x €30.00
of 4 x €57.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.