De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

cursus Pools leren

Cursus Pools

  • Voor beginners of gevorderden.
  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Helder lesmateriaal
  • Incl. mediaplayer + digitale geluidsbestanden.
  • Leer eenvoudig Pools.

Eenvoudig Pools leren

Polen heeft één van de snelstgroeiende economieën van Oost-Europa en is hard op weg om uit te groeien tot een nieuwe economische macht binnen de EU. Veel bedrijven trekken richting Polen en ook het toeristische verkeer begint Polen te ontdekken. Polen heeft namelijk ook als vakantieland veel te bieden met prachtige oude steden als Kraków, Gdansk en Wroc?aw, adembenemende natuurgebieden en het machtige Tatra-gebergte. Verder wonen en werken er in Nederland ook veel Poolse mensen die het fantastisch vinden om hier een gesprek te kunnen voeren in hun moedertaal!

Pools leren makkelijker dan u denkt

Het Pools is een Slavische taal en is verwant aan het Tsjechisch en Slowaaks. De taal wordt geschreven in het Latijnse alfabet met een aantal voor de Poolse taal specifieke tekens. Verder kent het Pools een aantal naamvallen en een kenmerkende zinsbouw. Stap-voor-stap maken we u wegwijs in het alfabet, het gebruik van de werkwoorden en de naamvallen.

Tevens wordt uw woordenschat voortdurend uitgebreid en uw spreekvaardigheid constant verbeterd, zodat u al snel uw eerste gesprekken in het Pools kunt voeren. Polen heeft altijd open gestaan voor culturele invloeden van buitenaf. Vandaar dat een aantal Poolse woorden bekend klinkt, omdat ze van Duitse, Franse of Latijnse oorsprong zijn. Het herkennen van deze overeenkomsten maakt het leren van de taal nog leuker!

Veel boeiende onderwerpen

In deze boeiende cursus worden alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen maar ook herkenbare situaties die u in Polen tegenkomt, komen aan bod.

Inclusief mediaplayer + digitale geluidsbestanden
De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vindt u digitaal terug in uw online leeromgeving: NHA studentenplaza. U kunt deze geluidsbestanden afspelen op uw computer of tablet of kopiëren naar uw smartphone of mediaplayer. Tevens kunt u met de mediaplayer uw eigen uitspraak opnemen en terugluisteren of laten beoordelen!

De cursus Levend Pools levert een prima beheersing op van de alledaagse Poolse taal. Al vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. De cursus Pools verhoogt niet alleen uw vakantievreugde maar kan ook zakelijk van pas komen.

STUDIEPROGRAMMA POOLS LEREN

Cursus Pools voor beginners

Tijdens de cursus Pools voor beginners komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

* Het voeren van gesprekken:
          -Goedendag
          -Hoe gaat het
          -Afscheid nemen
* De familie
* Grammatica
* Eten en drinken
* Tijden (hoe laat is het?)
* In de winkel
* In het restaurant
* Het weer
* De dokter/apotheek/EHBO

Cursus Pools voor gevorderden

U heeft de cursus Pools voor beginners afgerond of uw basiskennis Pools is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. De NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Pools voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Tijdens de cursus Pools voor gevorderden komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

* Het openbaar vervoer
* De vakantie
* De dokter/apotheek/EHBO
* Het gezin
* Uitgaan
* Grammatica
* Feestdagen
* Solliciteren
* Werken in het buitenland
* Sporten
* Cultuur

Cursus Pools voor beginners + gevorderden: combi

Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

OFFICIEEL DIPLOMA POOLS

U kunt examen Pools doen voor het Officiële instituuts-diploma.
Dat is natuurlijk niet verplicht.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle taalcursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Pools leren in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.
En starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding:

Mevr. D. Lungu

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand voor zowel de cursus beginners, als gevorderden.
15 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand indien u kiest voor de mogelijkheid: beginners + gevorderden (combi).
Liever sneller of langzamer? U bepaalt zelf uw eigen tempo.
U kunt elke dag van het jaar starten met deze cursus.

Studietijd:

Per les moet u rekenen op 3 tot 5 uur.

Leerboeken:

Voor deze cursus Pools heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband:

Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 077-30.67.000 of stuur een e-mail.

VOOROPLEIDING

Beginners:

Voor de cursus Pools leren, is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat u weinig of geen kennis van de vreemde taal heeft als u aan deze cursus begint.

Gevorderden:

Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Pools voor beginners €398 €199
of 12 x €18.50
of 4 x €54.00
€358 €179
of 12 x €16.50
of 4 x €47.00
Pools voor gevorderden €398 €199
of 12 x €18.50
of 4 x €54.00
€358 €179
of 12 x €16.50
of 4 x €47.00
Pools voor beginners + gevorderden €558 €279
of 15 x €20.50
of 4 x €73.00
€498 €249
of 15 x €18.50
of 4 x €65.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.