De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Cursus Papiaments

  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Helder lesmateriaal.
  • Incl. mediaplayer + digitale geluidsbestanden.
  • Leer eenvoudig Papiaments.
  • Unieke leermethode.

ALGEMEEN

Levend Papiaments
De Antillen: een prachtige eilandengroep in het Caribisch gebied met een eigen cultuur en een eigen taal! Het Papiaments is de taal van de Nederlandse Antillen en Aruba en wordt door vrijwel iedereen op de eilanden gesproken en verstaan. Een prachtige taal waarin de rijke historie van deze prachtige eilanden is terug te horen. In de taal zijn namelijk invloeden te horen van talloze andere talen: Spaans, Nederlands, Frans, Portugees en meer! Deze taalkundige smeltkroes maakt de taal zo interessant en leuk om te leren!

Het Papiaments is sinds 1985 niet alleen de omgangstaal in alle lagen van de bevolking, maar ook de taal die - naast het Nederlands - in woord en geschrift op bestuursniveau en in het onderwijs wordt gebruikt.

De taal van het stukje Nederland in de tropen!
Als u op vakantie gaat naar één van de prachtige zonovergoten eilanden en het dagelijkse Antilliaanse leven wilt ontdekken, is het handig als u zich bij de locale bevolking verstaanbaar kunt maken. Natuurlijk wonen er ook veel mensen van Antilliaanse afkomst in Nederland en is het ontzettend leuk om met deze mensen in hun eigen taal te kunnen praten! Met behulp van deze duidelijk opgezette cursus zult u snel in staat zijn om alledaagse gesprekken in het Papiaments te voeren!

Unieke stap-voor-stap methode met duidelijke oefeningen
Dit fantastische, uitgebreide cursus-pakket is zeer helder opgezet en is de eerste en enige op spreekvaardigheid gerichte cursus Papiaments. U leert de taal vloeiend spreken door middel van duidelijke spreekvaardigheidsoefeningen en zult al snel in staat zijn om gesprekken in het Papiaments te voeren.

Verder wordt ook aandacht besteed aan de grammatica en bevat de cursus een uitgebreide woordenlijst met alle woorden die in de behandelde dialogen aan bod komen. De bijgeleverde geluidsbestanden bevatten praktische dialogen, gevarieerd oefenmateriaal en zelfs een aantal interviews met Antillianen van de Benedenwindse eilanden.

In deze populaire cursus zijn alle belangrijke aspecten verwerkt van het Papiaments en het Antilliaanse leven waarvoor taalgebruik essentieel is. De herkenbare teksten, toepasselijke foto's en leuke illustraties laten u op een speelse manier kennismaken met verschillende aspecten van het Papiaments en de Antilliaanse cultuur.

Inclusief mediaplayer + digitale geluidsbestanden
De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vindt u digitaal terug in uw online leeromgeving: NHA studentenplaza. U kunt deze geluidsbestanden afspelen op uw computer of tablet of kopiëren naar uw smartphone of mediaplayer. Tevens kunt u met de mediaplayer uw eigen uitspraak opnemen en terugluisteren of laten beoordelen!

Kortom, een geweldige cursus waaraan u veel plezier zult beleven!

PROGRAMMA

De cursus bestaat uit 20 lessen. Deze lessen staan in het cursusboek Dosplak i boka (zegswijze voor "Laat mij ook eens wat zeggen"). Verder wordt er bij deze cursus gebruikgemaakt van een hulpboek en geluidsbestanden.

In de studiewijzer vindt u een overzicht van alle studieactiviteiten die u bij een bepaalde les moet verrichten.

In het hulpboek vindt u de volgende hoofdstukken:

* spelling en uitspraak;
* woordenlijst;
* grammatica;
* teksten van de geluidsbestanden
* vertaling van de oefeningen van het basisboek

Alle lessen in het casusboek kennen eenzelfde opbouw. De lessen beginnen met een gesprek dat u vaak als geluidsbestand kunt beluisteren, of met een tekst met interessante informatie over de geschiedenis en culturele aspecten van de Benedenwindse eilanden. In de lessen vindt u ook de volgende zaken:

* "Praktika": opdrachten die u kunt maken bij een les.
* "Paga Tinu": grammaticale regels van het Papiaments;
* "Palabra nobo": grammaticale regels van het Papiaments;
* "Trampa's": grammaticale valkuilen.

OFFICIEEL DIPLOMA

U kunt examen doen voor het Officiële instituuts-diploma.
Dat is natuurlijk niet verplicht.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle taalcursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Papiaments in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's.
En starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van uw deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Cursusleiding:
Dhr. E. Gilhuys

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

12 maanden bij een gemiddeld studietempo.
Liever sneller of langzamer? U bepaalt zelf uw eigen tempo.
U kunt elke dag van het jaar starten met deze cursus.

Studietijd:
Per les moet u rekenen op 3 tot 5 uur.

Leerboeken:
De cursus Papiaments bestaat uit een zeer uitgebreid cursusboek met veel praktische oefeningen en overzichtelijke woordenlijsten. Verder ontvangt u een extra boek met spreekvaardigheids-oefeningen en bijbehorende cd's.

Ringband:
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur een e-mail.

VOOROPLEIDING

Voor de cursus Papiamento is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat u weinig of geen kennis van de vreemde taal heeft als u aan deze cursus begint.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Papiaments voor beginners €398 €199
of 12 x €18.50
of 4 x €54.00
€358 €179
of 12 x €16.50
of 4 x €47.00

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.