De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Nederlandse Gebarentaal

  • Direct starten, in eigen tempo
  • binnen 8 maanden kunt u communiceren met dove mensen
  • Toepasbaar in privé en in uw werk
  • Uniek in Nederland als thuisstudie
  • 15 dagen op proef
  • Scherp geprijsd : 549, betaal in termijnen mogelijk

ALGEMEEN

Wilt u graag gebarentaal leren? Omdat u iemand kent die gebaren gebruikt in het dagelijks leven of omdat u gebaren nodig hebt voor uw beroep of privé? Dan is deze NHA cursus Nederlandse Gebarentaal echt iets voor u! Ook horende mensen leren steeds meer de gebarentaal om beter met dove mensen te kunnen communiceren. Met deze unieke NHA cursus Nederlandse Gebarentaal leert u de moedertaal van de meeste dove mensen in Nederland.

Communicatie is niet altijd vanzelfsprekend. Wanneer men spreekt, kan een ander u verstaan. Tenminste, daar gaan de meeste mensen vanuit. Doofheid of slechthorendheid is echter aan de buitenkant niet te zien. Wanneer iemand geen gehoorapparaten draagt, weet u niet dat er een slechthorend of doof persoon voor u staat. Totdat deze persoon dat aangeeft met een gebaar.

De cursus Gebarentaal is bedoeld voor iedereen die meer van deze taal te weten wil komen. Bijvoorbeeld omdat u in uw werkveld doven en slechthorende tegen komt als docent, verpleegkundige, maatschappelijk werker etc. of omdat u in uw privéomgeving dove of slechthorende familieleden, vrienden, kennissen of collega's heeft. Zou het niet fantastisch zijn als u met hen kunt communiceren in hun eigen taal?

In Nederland is de Nederlandse Gebarentaal (NGT) gestandaardiseerd. Dat wil zeggen dat voor elk begrip een gebaar is vastgelegd. Met deze cursus kunt u de Nederlandse gebarentaal leren in uw eigen tempo. In de cursus staan ongeveer 2000 gebaren en 300 volledige zinnen! Naast de gebaren leert u onder andere ook over de dovencultuur, grammatica en doofblindheid. Tijdens de cursus Gebarentaal wordt u begeleid door een HBO-gediplomeerde docent Nederlandse Gebarentaal. Als u de volledige cursus hebt gevolgd, kunt u een gesprek over uiteenlopende onderwerpen in Nederlandse gebarentaal voeren.

Bovendien ontvangt u bij deze cursus 2 unieke instructiefilms met daarop instructiefilms. Tijdens de cursus ziet u al afbeeldingen van veel gebaren. Op deze instructiefilms kunt u alle gebaren zien, uitgevoerd door een docent. Ook altijd handig als naslagwerk. Dit maakt deze cursus extra compleet en werkelijk uniek!PROGRAMMA

De cursus behandelt de vaardigheden en kennis die u nodig heeft om aan de slag te gaan. U hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Na afloop van de cursus bent u op de hoogte van de belangrijkste gebarenkennis en bijbehorende theorie. U leert onder andere over:

- Wat is dovencultuur?
- Verschillende aspecten uit de grammatica van de Nederlandse Gebarentaal
- Communicatie tips
- Taalontwikkeling
- Doofblindheid
- Gesprekken voeren in gebarentaal

Naast theorie leert u aan de hand van beeldfragmenten elke les nieuwe gebaren. Deze zijn onderverdeeld in onder andere de volgende thema's:

- Begroetingen
- Het weer
- Familie
- Eten en drinken
- Verschillende werkwoorden
- Gevoelens en mimiek
- Tellen tot miljoenen
- Verkeer en de weg wijzen
- Kleding
- Kleuren
- In en rond het huis
- Boodschappen doen
- Op school
- En nog heel veel meer!

Na het volgen van deze cursus beschikt u over de benodigde basiskennis en -vaardigheden om een gesprek te kunnen voeren in gebarentaal.

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het officiële instituutsdiploma. Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Nederlandse Gebarentaal in één zending thuis. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!!

Persoonlijke begeleiding via het internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. P. van Es.
Dhr. J. Vermeulen

Direct contact met andere cursisten
Alle cursisten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met andere cursisten die ook de cursus Nederlandse Gebarentaal volgen. U kunt dan samen aan de cursus werken, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt de cursus extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
8 maanden bij een lestempo van 4 lessen per maand. De cursus Nederlandse Gebarentaal bestaat uit 32 lessen. U kunt elke dag van het jaar starten met deze beroepscursus.

Studietijd:
Per les moet u rekenen op 8 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Nederlandse Gebarentaal heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor deze cursus Nederlandse Gebarentaal heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-3067000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Nederlandse Gebarentaal €998 €499
of 8 x €67.50
of 4 x €131.00
n.v.t. n.v.t.
  begeleiding via internet mogelijk  

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.