De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Cateraar

  • Uw eigen privé-vakdocent.
  • Uw eigen ondernemerscoach.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Maak van uw hobby uw werk!
  • Leer om succesvol klanten te werven.

ALGEMEEN

Bent u een ster in uw eigen keuken? Zou u uw culinaire kunsten zakelijk willen gebruiken? Start dan uw eigen cateringbedrijf! Lijkt het u niet fantastisch om van thuis uit te werken? Het is een feit dat de meeste grote cateringbedrijven zijn gestart door iemand die vanuit eigen keuken voor zichzelf begon. Stelt u zich eens voor: u gaat geld verdienen met hetgene wat u goed kunt en leuk vindt: koken! U bent uw eigen baas en werkt full-time of part-time. U zult elke morgen fluitend opstaan!

Over de cursus
In deze cursus Cateraar leert u hoe u uw culinaire diensten kunt inzetten in een eigen cateringbedrijf en hoe u dit bedrijf bekend maakt bij een groter publiek. De cursus Cateraar leert u alles wat u nodig heeft: van het organiseren van uw keuken tot het werven van klanten. Alle aspecten van het cateringvak worden behandeld, van het verzorgen van gerechten voor feestjes, zakenlunches en bruiloften tot het opstarten van een broodjesservice. Dus wat uw specialiteit ook is, u vindt in deze cursus Cateraar alles wat u nodig heeft!

Een compleet pakket
De cursus Cateraar is een compleet studiepakket vol nuttige informatie, tips en oefeningen. Alles is zeer overzichtelijk weergegeven, zodat u beschikt over een prachtig permanent beschikbaar naslagwerk waaraan u ook na het afronden van uw cursus nog veel zult hebben. De cursus Cateraar is geschreven door professionele cateraars en is gebaseerd op jarenlange ervaring. Alle aspecten van de cateringmarkt worden beschreven. Als u kiest voor deze cursus Cateraar is succes verzekerd.

Uw persoonlijke cursus
Om uw voortgang te volgen, kunt u opdrachten ter correctie insturen. Deze opdrachten worden nagekeken door uw persoonlijke coach, die u tijdens de cursus zal begeleiden. Dit betekent dat uw werk wordt nagekeken in een vertrouwde, vriendelijke sfeer. U kunt onbeperkt vragen stellen aan uw coach, die u gratis en onbeperkt advies geeft over alles wat te maken heeft met catering, ook als u al met uw eigen zaak bezig bent!

Exclusieve informatie
Deze cursus Cateraar geeft u een waardevol inzicht in de catering-wereld. U zult zaken te weten komen die u nergens anders vindt:

• Welke producten/diensten zijn het meest winstgevend?
• Waar vind ik mijn klanten?
• Is mijn keuken geschikt?
• Hoeveel breng ik in rekening?
• Welk papierwerk is er nodig?
• U leert hoe u succesvol klanten werft

Voor wie is de cursus geschikt?
Iedereen die van koken houdt en die zijn eigen specialiteiten graag zou willen verkopen.

Wat leert u in onze cursus?
Als u de cursus heeft afgerond heeft u de volgende kennis:

• U heeft professionele catering-vaardigheden geleerd.
• U weet hoe u uw eigen catering-bedrijf opstart en runt.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''.

PROGRAMMA

1. Diensten: catering bij kinderfeestjes, verjaardagsfeesten, zakenlunches, bruiloften, begrafenissen, broodjes-service, aanvullende diensten, conferentiecatering.

2. Producten: o.a. biologische producten, lunchpakketten, broodjes, salades, vleeswaren etc. etc.

3. De keuken: indeling. gezondheid en hygiëne, wetgeving, veiligheid, kosten.

4. Uitvoering: keukengerei, bakken, frituren, invriezen en bewaren. Inkoop van materialen. Administratie. Afvalverwerking. Voorschriften.

5. Evenementen planning en organisatie: Briefing, kosten, transport, bestek, tafels etc.

6. Marketing: Marktonderzoek, testmarketing, positionering.

7. Promotie: advertenties, Pr, direct mail, website.

8. Verkoop: het vinden van klanten, adverteren, de klant ontmoeten, het schrijven van een voorstel, verkoop via internet.

9. Verpakking: het voeren van een merk.

10. Distributie: eigen vervoer of uitbesteden.

11. Personeel: in dienst nemen van personeel, training, productiepersoneel (koks, assistenten), chauffeurs, marketing (reclamebureau, ontwerpstudio), boekhouders etc.

12. Financiën: Kostprijsberekening, inkomsten begroten, winst, belastingen, geld lenen, ondernemingsplan.

13. Organisatie: bedrijfstype, contracten etc.

14. Eigen zaak starten: In deze 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, website promotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Ook wanneer u geen eigen zaak wilt starten, zijn dit onderwerpen die uw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

Presentatie onderscheidt de professional van de amateur. We leren u de principes van een goede presentatie. Als u ze eenmaal kent, vergeet u ze nooit meer. U ziet het: met behulp van deze unieke cursus bent u straks helemaal klaar om uw eigen cateringbedrijf op te zetten.

DIPLOMA

Aan het einde van de cursus kunt u de trotse bezitter worden van het waardevolle diploma Cateraar. U bent klaar om uw eigen zaak te starten! Het diploma hangt straks op uw eigen kantoorkamer. En dat geeft vertrouwen bij uw klanten. Familie en vrienden zullen u bewonderen om uw fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met uw docent werkt u naar uw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van uw kant kunt u met een gerust hart de uitreiking van uw diploma tegemoet zien.

Na afloop van de cursus kunt u het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kunt u voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer u de cursus heeft gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus bent u dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Cateraar in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons "studentenplaza" en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur:
9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! U bepaalt uw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukken baan en met uw hobby's. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Vooropleiding:
Voor de cursus Cateraar is geen speciale vooropleiding nodig.

Leerboeken:
Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband:
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.


DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door uw privé docent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Dhr. F. Graalman

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!

Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opzetten van uw zaak, kunt u bij uw gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opzetten van een eigen zaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen met betrekking tot de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van uw bedrijf.

Ook kunt u een door uzelf opgesteld ondernemersplan naar uw coach ter beoordeling insturen. Al onze coaches zijn mensen met ruime ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of mensen die gewerkt hebben voor banken of KvK en gespecialiseerd zijn in het begeleiden van startende ondernemers. U staat er dus nooit alleen voor!


 

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Cateraar €1098 €549
of 12 x €49.50
of 4 x €144.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belastingschaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.