Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Belangrijke studie-informatie


Maak uw droom waar: start uw eigen zaak!

Waarom een eigen zaak starten?

Sommigen willen meer tijd voor familie of kinderen.
Of ze zijn op zoek naar meer flexibiliteit in hun werk. Anderen willen ontsnappen aan een saaie baan, een (te) laag salaris of vervelende collega's.

Wat betekent het om ondernemer te zijn?
Ondernemers zijn risiconemers, creatieve pioniers en vastberaden personen. U moet in staat zijn om een stap verder te denken, dingen net even iets anders te benaderen. U moet risico's durven nemen. Verder moet u bereid zijn om hard te werken en dingen op te offeren.

Het vergt een flinke portie zelfdiscipline om uw eigen zaak te laten slagen. Om als ondernemer te slagen heeft u bovengenoemde kenmerken nodig of u bent bereid deze te ontwikkelen. U moet ook in staat zijn om tegenslagen te incasseren en deze te overwinnen. Het starten van een eigen zaak dient u niet te licht op te vatten. Aan de andere kant biedt het starten van een eigen zaak ook veel potentiële voordelen: eigen baas zijn, flexibele werktijden en veel vrijheid.

Bent u in staat om voor uzelf te beginnen?

1. U dient een "self starter" te zijn. Dit betekent dat u weet wat en wanneer iets moet gebeuren en wanneer iets gebeurd moet zijn.

2. U moet vastberaden zijn. U dient de motivatie te hebben om voor uzelf te werken. U dient sterk in uw schoenen te staan en ook in staat te zijn om tegenslagen te incasseren.

3. U dient te beschikken over een positieve kijk op het leven. Negatief denken kan u tegenhouden om de eerste stap te zetten. Door negatief te denken zult u het waarschijnlijk al snel opgeven. Zeg niet: "ik ben een boekhouder" maar zeg: "ik kan een ondernemer worden die een eigen zaak runt".
Vermijd mensen die negatief tegenover uw plannen staan.

4. U dient een "allrounder" te zijn. U dient oog te houden voor de financiën, u dient in staat te zijn om uzelf te verkopen, en u dient in staat te zijn om uw werk te doen. Misschien gaat u met iemand anders samen een zaak starten, iemand die zich bezig gaat houden met dingen die u niet beheerst. Een andere mogelijkheid is om iemand in te huren die de werkzaamheden gaat doen die u niet beheerst of niet leuk vindt. Doe alleen de dingen waar u goed in bent!

Wij helpen u op weg, zowel tijdens als na de cursus
Ten slotte: als u bang bent om de eerste stap te nemen: u staat niet alleen en bent in goed gezelschap! Veel mensen die een cursus bij ons hebben gevolgd, waren onzeker over het feit of ze in staat zouden zijn om voor zichzelf te werken. U staat er echter niet alleen voor. Wij helpen u waar we maar kunnen.

Tijdens de cursus kunt u altijd de hulp inroepen van uw persoonlijke docent. Na afronding van de cursus stonden de meeste mensen versteld van het zelfvertrouwen dat ze hadden opgebouwd. U zult tijdens de cursus een ongekende groei doormaken en stap-voor-stap dichter bij uw droom komen!

Waarom studeren bij NHA?

De NHA is de specialist in ondernemerscursussen!
De NHA heeft al tienduizenden mensen op weg geholpen naar een eigen zaak.

De specialistische cursussen van de NHA zijn uniek:
1. We vergroten uw vakkennis.
2. Wij helpen u bij het opzetten van een eigen zaak.
3. We leren u hoe u met verbazingwekkend weinig geld klanten binnenhaalt en succes hebt.
4. We coachen u: niet alleen tijdens de cursus maar ook erna.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van
Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
heeft  NHA als opleider erkend op grond van de
WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig  zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.


ISO 9001: Een ijzersterke kwaliteitsgarantie
Het kwaliteitsmanagementsysteem van de NHA afdeling onderwijs is ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat heeft o.a. betrekking op: het ontwikkelen en actualiseren van opleidingen, het didactisch begeleiden van studenten en het examineren van studenten. Een ijzersterke kwaliteitsgarantie!

Het begon 80 jaar geleden
De basis voor de NHA werd 80 jaar geleden gelegd door een onderwijzer die mensen wilde helpen die vooruit wilden komen en daarvoor schriftelijk onderwijs kozen! Dat helpen is altijd gebleven en daarom volgden meer dan één miljoen cursisten met succes en veel plezier de moderne thuiscursussen van de NHA.

Onderzoek wijst uit: Studenten zeer tevreden over de NHA.
Onafhankelijk onderzoek onder studenten van de NHA wijst uit dat men bijzonder tevreden is over de cursussen en opleidingen, de begeleiding, de service en de prijsstelling.
Bron: Onderzoek uitgevoerd door Newcom Research en Consultancy.

Uw levensstijl kunt u handhaven
Uw werk kan doorgaan. U hoeft uw baan voor een
NHA-thuisstudie niet op te zeggen. Ook uw vereniging hoeft u
niet op te zeggen. Het is belangrijk dat u op vaste tijden oefent.
Maar u kunt gemakkelijk vooruit leren of een avondje
opschuiven. Zo hoeft u niet op een familiefeestje te ontbreken
of een les te missen.

Een thuiscursus is super efficiënt

U bent geen tijd kwijt met reizen. U oefent waar u wilt en wanneer u wilt. Verloren uurtjes kunt u nu aan uw cursus besteden. Met vaste lesuren of lesdagen heeft u niets te maken. Leert u gemakkelijk in de avonduren? Of leert u liever 's morgens? Drinkt u graag tussendoor een kopje koffie of heeft u behoefte aan wat afwisseling? Met een thuiscursus van de NHA kunt u zelf bepalen hoe, waar en wanneer u studeert. U bent baas over uw eigen tijd. Zo wordt leren plezierig.

Iedereen kan een thuiscursus van de NHA volgen
Om bij de NHA een cursus te kunnen volgen hoeft u beslist niet extra begaafd te zijn. Waarom niet? Omdat de NHA bij de samenstelling van de cursussen ervan uitgaat dat niet iedereen tot de "besten" van de klas behoorde. De lessen zijn helder en duidelijk. Voor deze cursussen is geen speciale vooropleiding nodig.

Leeftijd is niet belangrijk
De NHA heeft cursisten van elke leeftijd. Van jong tot oud. Studie houdt hen geestelijk fit en
geeft enorm veel voldoening. Wetenschappelijk (en in de praktijk) is aangetoond, dat ouderen niet slechter leren. Studie kan eenmooie vrijetijdsbesteding en een perfecte training van de hersenen zijn.

Een NHA-cursus is stukken goedkoper
Dat kan vele euro's schelen. Dat is mogelijk door de grote eigen drukkerij. Maar ook doordat u bij de NHA alleen de veelgevraagde cursussen vindt. En tenslotte zijn de kosten ook lager door het grote aantal cursisten. Door de lage lesgelden kan iedereen van het schriftelijk NHA-onderwijs profiteren! En u kunt betalen in gemakkelijke termijnen.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstig beroep, als aftrekpost indienen bij  uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van je belasting-schaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!

NHA-studentenplaza: contact met medestudenten via internet
Alle NHA-studenten kunnen via het NHA-studentplaza direct in contact komen met medestudenten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen of misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Al het materiaal blijft uw eigendom
Wanneer u cursist bent bij de NHA worden de lessen die u ontvangt uw eigendom. Dat stelt u in de gelegenheid om later nog eens terug te grijpen naar dit lesmateriaal, en zo uw kennis op te frissen of bepaalde zaken nog eens na te kijken. Ook is de lessenserie op zich een fijn bezit. In de fraaie verzamelmappen vormt zij een waardevol naslagwerk, dat op uw boekenplank niet zal misstaan.

Studeren in uw eigen tempo: U mag tot 6 jaar lang huiswerk insturen!
Ook dat is uniek in Nederland. Heeft u alle lessen van de cursus al ontvangen, maar bent u niet helemaal 'bij' met uw cursus? Ga dan gerust in uw eigen tempo verder. Blijf de lessen in uw eigen tempo ter correctie inzenden. U kunt er zo lang over doen als u wilt, of zo lang u het nodig vindt. Uw persoonlijke docent blijft u helpen en begeleiden. Daar zijn voor u geen extra kosten aan verbonden.

Altijd een vriendelijk advies
Bel 077-30 67 000. De hartelijke adviseurs en adviseuses van de NHA staan u graag te woord. Bel gerust. Het maakt niet uit of u al heeft ingeschreven of dat u nog geen cursist bent.
Wij nemen de tijd voor al uw studie- of algemene vragen.

Docenten, ondernemerscoaches en kwaliteitslessen

Uw eigen vakdocent
Alleen bekwame vakdocenten komen in aanmerking voor een aanstelling bij de NHA. Heel belangrijk is dat ze een jarenlange praktijkervaring hebben. Ze zijn specialisten binnen hun vakgebied. Maar de NHA vindt het zeker zo belangrijk dat het menselijke docenten zijn. Uw docent heeft maar één doel voor ogen: u helpen, steunen en adviseren.

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Bij veel van onze ondernemerscursussen kunt u gebruik maken van uw persoonlijke ondernemerscoach. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opzetten van een eigen zaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen met betrekking tot de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van uw bedrijf.
Ook kunt u een door uzelf opgesteld ondernemersplan naar uw coach ter beoordeling insturen. Al onze coaches zijn mensen met ruime ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of mensen die gewerkt hebben voor banken of KvK en gespecialiseerd zijn in het begeleiden van startende ondernermers. U staat er dus nooit alleen voor!

De hoge kwaliteit van de lessen
De lessen van de NHA worden met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Daarbij staat voorop dat de lessen vooral helder en goed te begrijpen moeten zijn.
U moet er geen woordenboek bij nodig hebben. Alleen de stof die echt nodig is leert u. Elke les vormt een afgerond geheel en geeft u het gevoel weer een bouwsteen aangebracht te hebben. Als de stof verandert, wordt de betreffende les meteen vervangen. De NHA kan dankzij haar moderne drukkerij de lessen
per dag opnieuw drukken. Een beter systeem bestaat niet. In de fraaie opbergmap(pen) die u bij de lessen krijgt meegezonden, kunt u de lessen heel gemakkelijk opbergen. U vormt zo, ook voor de toekomst, een prachtig naslagwerk.  

Helemaal compleet zonder extra kosten
U hoeft niets na te bestellen of naar de winkel te gaan. Alles wat bij de cursus hoort, krijgt u thuisgezonden door de NHA (tenzij anders aangegeven), ook de fraaie opbergmappen voor uw lessen. U betaalt geen cent extra.

Huiswerk en correctie
Huiswerk maken en inzenden naar uw coach is niet verplicht, maar wel verstandig voor het succesvol afronden van uw studie. Aan het einde van iedere les vindt u de vragen of opgaven. De stof vindt u terug in de les die u net bestudeerd heeft. U kunt gebruik maken van het handige uitwerkpapier dat u bij de cursus ontvangt. U stuurt het huiswerk rechtstreeks naar uw docent (per post of via internet) die het dan snel weer naar u terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg en antwoord op uw eventuele vragen.

Meer unieke voordelen bij de NHA

U kunt elke dag starten
U kunt met de cursus starten wanneer u wilt. Het is niet nodig om tot het begin van een nieuw studiejaar te wachten. Wanneer u plannen heeft om een cursus te beginnen is het verstandig om de aanvang van deze cursus niet uit te stellen. U weet het immers: "van uitstel komt afstel".

Kies uw eigen tempo
Al onze cursussen zijn gebaseerd op het tempo dat het beste past bij de gemiddelde cursist. Heeft u minder tijd vrij of wilt u sneller leren? Dat kan. U bepaalt steeds uw eigen tempo.

U leest alles zo vaak u wilt
Wie droomde er vroeger in de klas niet eens even weg? Dan had u de stof gemist. Dat bestaat niet meer bij een NHA-thuiscursus, want alles wat u moet weten staat in de lessen. Heeft u iets in de lessen niet begrepen, dan kunt u het heel eenvoudig opnieuw lezen. Het tempo van een leraar voor de klas kan soms te hoog zijn. Dat is het nooit bij uw NHA-cursus, want u volgt uw eigen tempo en leest de stof zo vaak als u wilt. Zijn er dan nog vragen, dan is er uw geduldige leraar om u te helpen.

Geen concurrentiestrijd in de klas
Geen overdreven of te weinig aandacht voor de één of de ander.
U heeft niets te maken met het tempo van anderen. U wordt niet afgeremd of opgejaagd. U werkt rustig in uw eigen tempo. U heeft als het ware uw eigen privé-klasje.

Diploma's

Aan het einde van de cursus kunt u de trotse bezitter worden van een waardevol diploma. U bent klaar om uw eigen zaak te starten! Het diploma hangt straks op uw eigen kantoorkamer. En dat geeft vertrouwen bij uw klanten. Familie en vrienden zullen u bewonderen om uw fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met uw docent werkt u naar uw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van uw kant kunt u met een gerust hart de uitreiking
van uw diploma tegemoet zien.
De NHA biedt de volgende mogelijkheden:

A. NHA Instituutsdiploma.
B. Branchediploma.

A. NHA-Instituutsdiploma (Je doet geen examen!)
Na afloop van onze cursussen Beroepsfotograaf, Bloemist, Budgetcoach, Cateraar, Eigen kapsalon starten, Eigenaar Schoonmaakbedrijf, Evenementen Organisator, Imago Stylist(e), Kindercoach. Life Coach, Loopbaancoach, Management Consultent, Mode Ontwerper, Paramedisch Ondernemer, Relatie $ Dating Coach, Scenario Schrijver, Uitvaartverzorger en Wedding Planner kunt u het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kunt u voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer u de cursus heeft gevolgd, van alle lessen het huiswerk (overwegend cases) ter correctie heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus bent u dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft. De cursussen Copywriter, Hovenier en Eigen Hondentrimsalon Starten kunnen worden afgesloten met een NHA-examen à 125 euro ter verkrijging van het NHA diploma.

B. Branchediploma.
De NHA leidt ook op voor branchediploma's zoals Pedicure, Makelaar, Sociale Hygiëne enz. Zie de informatie op de cursuspagina. Wanneer u het vereiste niveau aan kennis en vaardigheden heeft verworven, kunt u aan de landelijke examens deelnemen. Deze examens worden door veel kandidaten (ook van andere onderwijsinstituten) afgelegd. De data, aanmeldgegevens en adressen van deze examens zijn ruim van te voren bekend en worden door de NHA doorgegeven. U dient wel zelf de aanmelding voor deze examens te verzorgen. De examenkosten verschillen per examen.

U weet het....
Van uitstel komt afstel. Zet daarom nú door en profiteer de rest van uw leven van deze beslissing.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.