De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Paramedisch ondernemer

 • Uw eigen privé vakdocent
 • Uw eigen ondernemerscoach
 • Tips en trucs van specialisten
 • Leer om succesvol klanten te werven
 • Stap-voor-stap naar een eigen zaak

ALGEMEEN

Wil je starten als zelfstandig ondernemer in de gezondheidszorg of wil je jouw bedrijf uitbreiden? Dan is deze cursus geschikt voor jou! Deze cursus sluit aan bij de praktische dagelijkse gang van zaken rond een paramedische praktijk. Elke paramedische behandeling begint met een plan. Hetzelfde geldt ook voor het starten als zelfstandig ondernemer! Een goede voorbereiding en goede planning zijn al het halve werk. Deze cursus zal je helpen bij het opzetten of verbeteren van jouw paramedische praktijk.

De voordelen van het zelfstandig ondernemerschap
Als zelfstandig paramedisch ondernemer zul je hard moeten werken. je zult jouw specialisme moeten combineren met slimme zakelijkheid. Maar daar krijg je ook veel voor terug:

 • als eigen baas bepaal je je eigen bedrijfsvoering
 • je krijgt de vrijheid om je specialismen op onderscheidende wijze te gebruiken
 • je bent flexibel: kies je eigen werktijden en bepaal hoe druk jij het wilt hebben

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''.

PROGRAMMA

Programma
De cursus Paramedisch ondernemen is opgebouwd uit vier essentiële onderdelen voor het succesvol opzetten van een eigen paramedische praktijk:

 • Het ondernemingsplan
  Beschrijf je droom -een eigen paramedisch bedrijf- en wij helpen jou in de ontwikkeling daar naar toe.
 • Relaties en cliënten
  Meestal werk je samen met andere specialisten bij de behandeling van een patiënt. Deze cursus helpt je bij het bouwen van een netwerk van specialisten en toeleveranciers. Maar ook het werven en behouden van een grote cliëntenkring leren wij jou tijdens deze cursus.
 • Geldzaken
  Ook in de paramedische wereld ontkom je niet aan begrotingen en calculaties. Wij laten je zien welke calculaties noodzakelijk zijn om uiteindelijk een concurrerend tarief te voeren.
 • Wetten en regels
  Het is van belang goed op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving. Wij leren je de Nederlandse wetgeving in jouw voordeel te gebruiken: van BIG-wet en huisvesting tot Arbowetgeving.

De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen zaak.

Wat kunt u na deze cursus?
Als je deze populaire NHA-cursus hebt afgerond, ben je in staat om een succesvolle paramedische onderneming te starten of te voeren. Alle facetten van het starten van deze onderneming komen uitgebreid aan bod. Je hebt daarmee alle gereedschap in handen om eigen baas te worden.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
Ondernemers, feelancers, zzp' ers in de paramedische sector zullen met deze cursus succesvol worden met de financiële, juridische, en zakelijke kanten van het paramedisch ondernemerschap.

Deze cursus paramedisch ondernemen is bedoeld voor:
mondhygiënisten; radiotherapeuten; pedicuren; diëtisten; orthoptisten; logopedisten; foniatristen; huidtherapeuten; podotherapeuten; ergotherapeuten; oefentherapeuten; optometristen; audiologen; fysiotherapeuten; masseurs; therapeuten; farmacologen; verloskundigen; specialistisch verpleegkundigen; medisch technici; orthopedisch technici en al die andere beroepen die rechtstreeks of zijdelings met de geneeskunde samenhangen.

Kortom, deze fantastische cursus is geschikt voor iedereen die succesvol wil ondernemen binnen de brede paramedische wereld!

DIPLOMA

Aan het einde van de cursus kunt u de trotse bezitter worden van het waardevolle diploma Paramedisch ondernemer. U bent klaar om uw eigen zaak te starten! Het diploma hangt straks in uw eigen praktijk. En dat geeft vertrouwen bij uw klanten.

Samen met uw docent werkt u naar uw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van uw kant kunt u met een gerust hart de uitreiking van uw diploma tegemoet zien.

Na afloop van de cursus kunt u het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kunt u voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer u de cursus heeft gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus bent u dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

 

 

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Paramedisch Ondernemer in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

 

STUDIEDUUR

Studieduur:
9 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt je eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vooropleiding:
Voor de cursus Paramedisch ondernemer is geen specifieke vooropleiding nodig

Leerboeken:
Voor de cursus Paramedisch ondernemer heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband:
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons 077-3067000 of stuur ons een e-mail.

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door uw privédocent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen.
Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. B. Meppelink

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opzetten van uw zaak, kunt u bij uw gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opzetten van een eigen zaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen met betrekking tot de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van uw bedrijf.

Ook kunt u een door uzelf opgesteld ondernemersplan naar uw coach ter beoordeling insturen. Al onze coaches zijn mensen met ruime ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of mensen die gewerkt hebben voor banken of KvK en gespecialiseerd zijn in het begeleiden van startende ondernemers. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Paramedisch ondernemer €878 €439
of 12 x €40.00
of 4 x €115.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belastingschaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.