De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Evenementen Organisator

  • Uw eigen privé-vakdocent.
  • Uw eigen ondernemerscoach!
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Maak van uw hobby uw werk!
  • Leer om succesvol klanten te werven.

ALGEMEEN

Vindt u het leuk om feestjes of evenementen te organiseren? Vindt u het leuk om met ideeën voor een origineel evenement te komen? Heeft u oog voor detail? Ja? Word dan evenementen organisator!

U zult een mooie carrière tegemoet gaan, want er is veel vraag naar mensen die evenementen kunnen organiseren. Zowel evenementen in de thuissfeer als bruiloften, surprise party's, kinderfeestjes en verjaardagsfeestjes alsook commerciële evenementen. Denk bijvoorbeeld aan product-introducties bij bedrijven, bedrijfsfeesten, jubileumfeesten, buurtfeesten, openingen etc. Verder kunt u ook denken aan politieke evenementen en liefdadigheidsevenementen. Kortom, er worden meer evenementen georganiseerd dan u zich kunt voorstellen. Dit betekent enorme kansen voor een zelfstandig evenementen organisator!

Waarom mensen een Evenementen Organisator inschakelen
Mensen vinden het vaak fantastisch om een feestje te geven maar zijn zelf te druk om zich met de organisatie bezig te houden. Wie schakelen ze dan in? Een evenementen organisator.

1. Mensen hebben geen tijd om zelf evenementen te organiseren.
In veel gezinnen werken beide partners. In het bedrijfsleven is iedereen vaak ontzettend druk met z'n werk en zijn er weinig mogelijkheden voor iemand om naast z'n eigen werkzaamheden ook nog eens een feest te organiseren.

2. Mensen hebben vaak geen ervaring in het organiseren van evenementen.
Je viert je veertigste verjaardag bijvoorbeeld maar één keer. Het is dus zeker de moeite waard om de organisatie van het feest over te laten aan een professional, aan iemand die met niets anders bezig is!

3. Een evenementen planner kan geld besparen voor zijn klanten.
Een groot feest kost tegenwoordig toch al snel € 10.000. Een goede evenementen organisator kan geld besparen omdat hij de leveranciers kent, een relatie met hen opbouwt en weet hoe hij moet onderhandelen. Door uw kennis en onderhandelingsvaardigheden bent u in staat om voor uw klanten meer te besparen dan zij aan u hoeven te betalen. Een klant bespaart dus geld door het inschakelen van een evenementen organisator.

4. De organisator neemt een klant alle zorgen uit handen.
De klant kan genieten van zijn eigen feest, zoals het hoort!

5. De klant gaat voor zekerheid!
De evenementen organisator bouwt ervaring op in het organiseren van evenementen. Hij ontwikkelt een zesde zintuig waarmee hij ervoor zorgt dat problemen worden voorkomen. En als er onverhoopt toch iets gebeurt, dan zorgt een evenementen organisator ervoor dat de dag wordt gered!

Lijkt het u niet fantastisch om als evenementen organisator aan de slag te gaan?
Stelt u zich eens voor: u komt een chique restaurant binnen. De manager weet dat u de belangen behartigt van vier of vijf klanten. Gegarandeerd dat u in de watten wordt gelegd! Denk aan de bandjes die u boekt, de artiesten die u inhuurt en het vuurwerk dat u verzorgt!

Als u 's avonds op bed neervalt na weer een fantastische dag, weet u dat u voor uw klanten weer een evenement hebt georganiseerd dat ze zich de rest van hun leven zullen herinneren. EN u wordt betaald voor iets wat u leuk vindt. Naar feestjes gaan! Zou dat niet een fantastische manier van leven zijn?

Hoe is het om een evenementen organisator te zijn?
Als evenementen organisator dient u vaak hard te werken. Het neemt tijd in beslag om nieuwe klanten te vinden en te leren kennen. Maar als u overtuigd bent van uw succes, zullen er alleen maar voordelen zijn!

U werkt alleen de uren die nodig zijn. Zeker niet van 9 tot 5! U kunt uw werk inplannen rondom uw andere bezigheden. Zo kunt u uw kinderen van school ophalen, lekker tijd met hen doorbrengen of u bezighouden met andere dingen die u leuk vindt.

Een complete cursus
We leren u alle kneepjes van het vak, alle technieken die u nodig heeft. De cursus staat vol activiteiten, suggesties, tips en ideeën die u direct kunt gebruiken.

We leggen u uit hoe u uw eigen zaak kunt opzetten, hoe uw zaak opstart en onder de aandacht brengt en hoe u klanten kunt winnen. Veel andere cursussen op dit gebied besteden hier nauwelijks aandacht aan.

Evenementenorganisatie is heel flexibel. In tegenstelling tot andere activiteiten, zult u te maken krijgen met lage opstartkosten. Alles wat u nodig heeft is een telefoon, eventueel een computer, een lijst met contactpersonen plus de kennis die u opdoet in deze fantastische cursus.

Hoe druk wilt u zijn?
Sommige evenementen organisatoren organiseren maar 1 of 2 evenementen per jaar. Anderen vinden hun werk zo leuk dat ze bij wijze van spreken 24 uur per dag willen werken. Als evenementen organisatoren kunt u een prachtig inkomen hebben!

Over de cursus
De cursus is zorgvuldig samengesteld en leert u hoe u een professionele evenementen organisator wordt. Het lesmateriaal is zeer gestructureerd opgesteld zodat u alle informatie later ook gemakkelijk kunt terugvinden. Alles is in begrijpelijke taal geschreven en ontwikkeld door echte specialisten.

Uw huiswerkopdrachten worden nagekeken door ervaren docenten die ruime ervaring hebben in het plannen en organiseren van evenementen. Dit betekent dat uw werk wordt nagekeken in een vriendelijke, vertrouwde sfeer.

De cursus is een compleet studiepakket vol nuttige informatie, tips en oefeningen. Alles is overzichtelijk weergegeven zodat u beschikt over een prachtig, permanent beschikbaar naslagwerk waar u ook na het afronden van uw cursus nog veel aan zult hebben.

Uw toekomst als evenementen organisator
Wat een fantastisch leven! U zult wellicht beroemde mensen gaan ontmoeten (als zij gaan optreden op feestjes of aanwezig zijn bij openingen). U ziet de opwinding bij mensen die gaan trouwen. U geniet van de meest fantastische feesten op geweldige locaties, die u zelf heeft georganiseerd!

U organiseert verschillende evenementen, van intiem- bijvoorbeeld een romantisch weekend in Italië voor een verliefd koppel- tot druk, zoals product-introducties met honderden gasten!
Zenuwslopend? Zeker! Fantastisch om mee te maken? Absoluut!

Uw persoonlijke cursus
De cursus is persoonlijk. We kijken uw opgaven zorgvuldig na en schaven uw kennis voortdurend bij. U krijgt van ons professioneel advies en we geven u het vertrouwen dat u nodig heeft om te slagen!

De cursus is gebaseerd op de praktijk. Na afronding van de cursus bent u alle problemen tegengekomen die een evenementen organisator kan tegenkomen. U zult dus niet voor verrassingen komen te staan tijdens de ontmoeting met uw eerste klant!

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''.

PROGRAMMA

De cursus geeft u een volledig inzicht in de wereld van de evenementenorganisatie. Zoveel trucs en vakgeheimen vindt u nergens. De cursus is gebaseerd op de actualiteit en geeft u antwoord op zaken als:

· Welke personen en organisaties laten evenementen organiseren?
· Waar vind ik mijn klanten?
· Welke prijzen breng ik in rekening?
· Welke formaliteiten komen er bij kijken?
· Hoe start ik mijn eigen bureau?
· Hoe werf ik klanten voor mijn bureau?
· Hoe stel ik contracten op?

Verder leert u alles over o.a.:

· Het kiezen van locaties.
· Catering.
· Decoratie.
· Muziek en entertainment.
· Het organiseren van bedrijfsevenementen.
· Het organiseren van feesten (voor volwassenen, kinderen etc).
· Het organiseren van bruiloften.
· Het schrijven van evenementenplannen.

De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen zaak.

De voordelen van de cursus
Wij behandelen het complete werkterrein van de evenementen organisatie en verlenen een volledige service, iets wat u bij andere instituten niet snel zult vinden.

In de cursus vindt u opdrachten die u ter correctie naar uw persoonlijke docent kunt insturen. Verder kunt u vragen stellen aan uw ondernemerscoach als u start met het opzetten van een eigen zaak.

Wie schrijven er in voor deze cursus?
Er schrijven verschillende mensen in voor deze cursus, waaronder:

1) Mensen die graag dingen organiseren. Deze mensen hebben vaak al ervaring in het organiseren van evenementen of vinden het gewoon ontzettend leuk om te doen.

2) Mensen die een aanvullend inkomen willen hebben door van thuis uit te werken. Deze mensen passen hun werktijden aan andere verplichtingen aan.

Wat leert u in de cursus?
• Kennis en vaardigheden die een professionele evenementen organisator nodig heeft.

• Kennis die u nodig heeft voor het opzetten van een eigen evenementen bureau.

• Kennis en vaardigheden die u nodig heeft bij het werven van klanten.

Als u de cursus heeft afgerond?
Als u de cursus heeft afgerond kunt u uw diploma aanvragen. Dit is een formele bevestiging van uw kennis en vaardigheden.

DIPLOMA

Aan het einde van de cursus kunt u de trotse bezitter worden van het waardevolle diploma Evenementen Organisator. U bent klaar om uw eigen zaak te starten! Het diploma hangt straks op uw eigen kantoorkamer. En dat geeft vertrouwen bij uw klanten. Familie en vrienden zullen u bewonderen om uw fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met uw docent werkt u naar uw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van uw kant kunt u met een gerust hart de uitreiking van uw diploma tegemoet zien.

Na afloop van de cursus kunt u het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kunt u voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer u de cursus heeft gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus bent u dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Evenementen Organisator in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.


 

STUDIEDUUR

Studieduur:
9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! U bepaalt uw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vooropleiding:
Voor de cursus Evenementen Organisator is geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken:
Voor de cursus Evenementen Organisator heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband:
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door uw privé-docent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. P. van Gerven van Herwijnen

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opzetten van uw zaak, kunt u bij uw gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opzetten van een eigen zaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen met betrekking tot de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van uw bedrijf.

Ook kunt u een door uzelf opgesteld ondernemersplan naar uw coach ter beoordeling insturen. Al onze coaches zijn mensen met ruime ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of mensen die gewerkt hebben voor banken of KvK en gespecialiseerd zijn in het begeleiden van startende ondernemers. U staat er dus nooit alleen voor!


 

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Evenementen Organisator €1098 €549
of 12 x €49.50
of 4 x €144.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten (boven het drempelbedrag van 250 euro) voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belasting-schaal) van uw studiekosten. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.