De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Eigen Kledingzaak Starten

  • Uw eigen privé vakdocent.
  • Uw eigen ondernemerscoach.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Leer om succesvol klanten te werven.
  • Stap-voor-stap naar een eigen zaak.

ALGEMEEN

In Nederland werken meer dan 100.000 mensen in de modebranche. Om een eigen kledingzaak te starten, heeft u gedegen kennis nodig. Meer kennis van zaken betekent automatisch ook meer plezier in het werk. Wilt u klanten met uw gevoel voor mode van het beste advies voorzien?

In deze cursus leert u hoe u een kledingzaak kunt starten en runnen. Productkennis wordt uitvoerig behandeld, maar ook de advisering van de klant (verkooptechniek) komt uitgebreid aan bod. Deze cursus is ontwikkeld aan de hand van adviezen van deskundigen uit de branche. De cursus zit vol nuttige informatie, praktische tips en leerzame oefeningen. De grote assortimentskennis en de commerciële vaardigheden die u gaat opdoen vormen de basis voor uw eigen modewinkel.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak".

PROGRAMMA

In deze cursus leert u de fijne kneepjes van het vak om een eigen kledingzaak te starten. De cursus bestaat uit de modules Modeadviseur en Eigen zaak starten.

1. Modeadviseur
Verkopen in de detailhandel is een vak apart. In deze module leert u alles over de verschillende kanten van verkoop, helemaal gericht op modedetailhandel. Het ontstaan en de geschiedenis van de detailhandel, de consument en zijn wensen komen hierbij aan bod. Ook gaan we in op het belang van goede marketing, waarbij het draait om de 6 P's: plaats, presentatie, promotie, personeel, product en prijs. U leert de verkooptechnieken en alles over eigenschappen van kleding en hoe u die kunt gebruiken in het voordeel van de klant.

Onderwerpen die hier aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:
• Pasvormen en maten
• Textiel: natuurlijke materialen, kunstmatige materialen, leer en bont
• Garens, weven, breien
• Veredelen, decoraties en onderhoud
• Etikettering
• Kleur, kleurencirkel en kleurenpaspoort
• Kleding voor de vrouw
• Kleding voor de man
• Kleding voor kinderen
• Kleding die gebreid is
• Jeans

2. Eigen zaak starten
In 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan. Maar ook wanneer u geen eigen zaak wilt starten, zijn dit onderwerpen die uw kennis, inzicht en visie met betrekking tot ondernemen vergroten.

Als u deze cursus hebt afgerond kan uw droom worden verwezenlijkt: een gefundeerde start van het zelfstandige ondernemerschap. Succes!

DIPLOMA

Aan het einde van de cursus kunt u de trotse bezitter worden van het waardevolle diploma Eigen Kledingzaak Starten. U bent klaar om uw eigen zaak te starten! Het diploma hangt straks op uw eigen kantoorkamer. En dat geeft vertrouwen bij uw klanten. Familie en vrienden zullen u bewonderen om uw fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met uw docent werkt u naar uw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van uw kant kunt u met een gerust hart de uitreiking van uw diploma tegemoet zien.

Wanneer u met goed gevolg heeft deelgenomen aan het NHA-examen 'Modeadviseur' en alle lessen 'Eigen zaak starten' met gemiddeld een voldoende cijfer heeft behaald (5,5 of hoger), kunt u het instituutsdiploma aanvragen.
Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

U ontvangt de complete cursus Eigen Kledingzaak Starten in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons "studentenplaza" en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur:
9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! U bepaalt uw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vooropleiding:
Voor de cursus Eigen Kledingzaak Starten is geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken:
Voor de cursus Eigen Kledingzaak Starten heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband:
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

DOCENT

Persoonlijke begeleiding via internet door uw privé-docent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Mevr. H. de Jong-Hendriks
Dhr. L. van Heesch

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opzetten van uw zaak, kunt u bij uw gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opzetten van een eigen zaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen met betrekking tot de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van uw bedrijf.

Ook kunt u een door uzelf opgesteld ondernemersplan naar uw coach ter beoordeling insturen. Al onze coaches zijn mensen met ruime ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of mensen die gewerkt hebben voor banken of KvK en gespecialiseerd zijn in het begeleiden van startende ondernemers. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Eigen Kledingzaak Starten €878 €439
of 12 x €40.00
of 4 x €115.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.