De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Eigen kapsalon starten

  • Uw eigen privé vakdocent.
  • Uw eigen ondernemerscoach.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Leer om succesvol klanten te werven.
  • Stap-voor-stap naar een eigen zaak.

ALGEMEEN

Bent u een liefhebber van het kappersvak en wilt u graag een eigen zaak starten? Dan is deze cursus geknipt voor u! Maak uw droom waar en start uw eigen salon of word ambulant kapper!
Met deze opleiding bent u in staat om snel en met minder risico uw eigen salon te beginnen.

De hoeveelheid geld die jaarlijks aan haarverzorging wordt uitgegeven, neemt alsmaar toe. Dit biedt voor u, als toekomstig ondernemer binnen deze branche, veel kansen. De concurrentie is niet gering, maar creativiteit, originaliteit en zakelijkheid bieden de sleutel tot succes!

Succesvol ondernemer worden.
De cursus "Eigen kapsalon starten" staat model als een praktische handleiding om een succesvolle ondernemer te worden. Na deze cursus beheerst u het ondernemerschap binnen de kappersbranche tot in de puntjes. De cursus is zowel starters als ervaren kappers op het lijf geschreven. Alle informatie die nodig is om een goed bedrijf te voeren of op te zetten wordt aangereikt.

De voordelen van het zelfstandig ondernemerschap.
Als zelfstandig ondernemer met een eigen kapsalon zult u hard moeten werken. Het vraagt creativiteit en originaliteit, gecombineerd met slimme zakelijkheid. Wanneer u hier aan voldoet, ligt succes binnen handbereik.

- U wordt eigen baas en bepaalt zelf hoe uw bedrijfsvoering gedaan wordt;
- U heeft dus de vrijheid om uw eigen "kapper-skills" te gebruiken op de manier zoals u dat wilt;
- U kunt flexibel gaan werken. U kunt uw eigen werktijden kiezen en bepalen hoe druk u het wilt hebben, indien u personeel in dienst neemt;
- U kunt uw werkzaamheden plannen rondom andere bezigheden en bijvoorbeeld meer tijd vrijmaken voor uw kinderen of hobby's;
- Meer klanten in uw zaak betekent direct meer geld verdienen.

Een eigen kapsalon starten is dus ideaal voor de liefhebber van het kappersvak die ook zelfstandig ondernemer wil zijn. De kennis, methoden en structuren leren wij u met deze cursus! 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar je eigen zaak".

 

PROGRAMMA

De cursus bevat de volgende onderdelen:
- De voorbereiding: inleiding succesvolle ondernemers;
- Bedrijfsformule en wet- en regelgeving;
- Het maken van een goede marktanalyse;
- Het maken van een interne analyse;
- Kwaliteitsbeheer en investeringen;
- Personeelsbeleid;
- Uw eigen administratie bijhouden en zelf uw boekhouding doen;
- Belastingen en verzekeringen.

Cursusinhoud.
De cursus bevat alle informatie die u nodig heeft om meer kans te hebben op het starten van een succesvolle eigen kapsalon. Tijdens de cursus gaat u langzaam het plaatje van uw bedrijf vormgeven. Het ondernemingsplan is het fundament waarmee u uw bedrijf gaat opzetten. Dit wordt tijdens de cursus uitgebreid behandeld.

Hoeveel geld gaat u uitgeven om uw bedrijf op te zetten?
Deze vraag zal ook tijdens de cursus worden beantwoord. De benodigde kennis, geld en materialen voor een kapsalon zullen uitgebreid aan bod komen. Daarnaast zal de cursus u helpen bij het zoeken en behouden van goede klanten en zakenrelaties. Een goede relatie met uw klanten is de basis voor een succesvolle kapsalon. Veel succesvolle kapsalons profiteren van een loyale klantenkring die door positieve mond-tot-mondreclame leidt tot nieuwe klanten. Uw naamsbekendheid is vaak sterk regionaal gebonden en is hierdoor afhankelijk van die mond-tot-mondreclame.

Financiën.
De financiën rondom uw op te richten kapsalon worden tijdens deze cursus ook behandeld. Voor de start van uw bedrijf moet u goed calculeren. Hoeveel geld gaat u uitgeven, maar nog veel leuker: wat gaat u verdienen? In Nederland komt u als ondernemer veel regels en partijen tegen, waarmee u te maken krijgt. Hoe u zich aan deze regels moet houden komt ook aan bod. Van Arbo wetgeving tot verzekeringen: als u exact weet waarop u moet letten, heeft u er ook weinig last van.

Wanneer u van plan bent om een keten op te starten, nu of later, dan kunt u de mogelijke vormen zoals franchising ook ruimschoots bestuderen tijdens deze cursus.

De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen zaak.

Wat kunt u na deze cursus?
Als u deze populaire NHA-cursus heeft afgerond, bent u in staat om een succesvolle kapperszaak te starten. Alle facetten van het starten van deze onderneming komen uitgebreid aan bod, waardoor u eigen baas kunt worden van een:
- Kapsalon;
- Keten van kapsalons (bijvoorbeeld middels franchising);
- Ambulant kapsalon/ZZP-er.

Maak uw droom nu waar en start uw eigen bedrijf als kapper of kapster!

Voor wie is deze cursus bedoeld?
De cursus Eigen kapsalon starten is geschikt voor:
- Startende kapsalon ondernemers;
- Ervaren kapsalon ondernemers die meer succes met ondernemen willen halen;
- Ervaren kappers die voor zichzelf willen beginnen;
- Ondernemers die een keten van kapsalons willen starten.

Kortom, deze fantastische cursus is geschikt voor iedereen met interesse in het kappersvak en bevat bovendien alles wat u nodig heeft om straks als professioneel kapsalon ondernemer aan de slag te gaan!

DIPLOMA

Aan het einde van de cursus kunt u de trotse bezitter worden van het waardevolle diploma Eigen kapsalon Starten. U bent klaar om uw eigen zaak te starten! Het diploma hangt straks in uw eigen kapsalon. En dat geeft vertrouwen bij uw klanten. Familie en vrienden zullen u bewonderen om uw fantastische prestatie. Een feestje is dan zeker op zijn plaats.

Samen met uw docent werkt u naar uw diploma toe. Met de bekwame hulp van de NHA en een stuk inzet van uw kant kunt u met een gerust hart de uitreiking van uw diploma tegemoet zien.

Na afloop van de cursus kunt u het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kunt u voor 19 euro aanvragen. Dat kan wanneer u de cursus heeft gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus bent u dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Over NHA en de Erkenning door het ministerie van onderwijs
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek). De hoge kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist, wordt ook toegepast op alle (beroeps)cursussen.

ZO STUDEERT U

Studeer in uw eigen tempo:
U ontvangt de complete cursus in één zending thuis. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur:
9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! U bepaalt uw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vooropleiding:
Voor de cursus Eigen Kapsalon Starten is geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken:
Voor de cursus Eigen kapsalon Starten heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband:
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door uw privé-docent.
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen.
Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
Dhr. F. Kalsbeek

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opzetten van uw zaak, kunt u bij uw gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opzetten van een eigen zaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen met betrekking tot de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van een administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van uw bedrijf.

Ook kunt u een door uzelf opgesteld ondernemersplan naar uw coach ter beoordeling insturen. Al onze coaches zijn mensen met ruime ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of mensen die gewerkt hebben voor banken of KvK en gespecialiseerd zijn in het begeleiden van startende ondernemers. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Eigen kapsalon starten €878 €439
of 12 x €40.00
of 4 x €115.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belasting-teruggaaf voor NHA studie.
U kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op uw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij uw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belastingschaal) van uw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt uw studie bij de NHA nog voordeliger!


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.