Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 540 klanten

MBA-module Operations Management

 • Opleiding op master-niveau (7,5 studiepunten)
 • 3 maanden studie... Geen vooropleidingseis.
 • Laagste lesgeld van Nederland!
 • Begeleiding door eigen vakdocent.
 • Contact met medestudenten via plaza.

ALGEMEEN

Als slimme en adequate operations manager zoek je voortdurend naar verbetering van de dagelijkse uitvoering en besturing van jouw bedrijf. Je hebt inzicht in de logistieke processen binnen jouw organisatie en werkt samen met leveranciers. Door strategische keuzes ga je voor operationele kwaliteit, continuïteit en winst. Je doet er alles aan om jouw organisatieprocessen zo effectief en efficiënt mogelijk te structureren. De MBA-module Operations Management is uitermate geschikt als je meer informatie over technologie en productielogistiek wilt vergaren. Ook als je niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen is deze MBA-module een goede keuze. Je kunt deze module in 3 maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding General Management.

Leerdoelen
Na het volgen van deze module ben je onder andere in staat om:

 • voor operationele problemen oplossingen te ontwikkelen en te implementeren in de organisatie
 • vanuit operationeel niveau een vertaling te maken naar strategische keuzes die de bedrijfsprocessen ten goede komen
 • operationele processen te evalueren en onderdeel te laten vormen van het kwaliteitsmanagementsysteem


Voor wie is deze module bestemd?
Heb je interesse in technologie en de effectieve productie van goederen en diensten? Dan is de module Operations Management uiterst geschikt voor jou. Ook kun je deze module volgen als je meer kennis wilt vergaren in logistiek en supply chain management. Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je versneld de volledige Masteropleiding doorlopen.

PROGRAMMA

In de module Operations Management studeer je aan de hand van zorgvuldig geselecteerde academische artikelen en specifiek ontwikkelde casestudies. De volgende  praktijkgerichte onderwerpen komen aan bod:

 • Strategieën van Operations Management
  Je leert de algemene doelstellingen van operations management. Zo draagt een efficiënte organisatiestructuur bijvoorbeeld bij aan een effectieve goederenstroom.  Je leert het belang om een organisatiestructuur te kiezen die goed bij jouw bedrijf past. Ook onderzoek je de procesontwikkeling en procestechnologie.
 • Levering en planning van producten en voorraden
  Door middel van planning en controle leer je hoe je kosteneffectief werkt. De componenten  van Supply Chain Management worden behandeld, waarmee je in staat bent om relevante informatie binnen productie, logistiek, distributie, kosten en kwaliteit te beoordelen en vervolgens te optimaliseren. 
 • Manieren om een proces te verbeteren
  Je bestudeert de verbetering van de dagelijkse besturing op operationeel niveau. Je kunt aan het einde van de module maatschappelijk verantwoord ondernemen en je weet de risico's van een proces te omzeilen.


De module is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent en oefenopgaven. In korte tijd doe je op hoog niveau kennis op. Doordat je zelf actief en analyserend aan de slag gaat, heb je de productielogistiek gemakkelijk en snel onder de knie.

DIPLOMA

De module Operations Management wordt afgesloten met een toetscase. Je betaalt geen examenkosten. Na positieve afronding ontvang je het NHA certificaat van de MBA-module Operations Management.

Studiepunten:
7,5 EC

ZO STUDEER JE

Studeer in jouw eigen tempo
Je ontvangt de complete MBA-module in één zending thuis.
Hierdoor kunt je altijd jouw eigen tempo bepalen.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt jouw huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, via internet naar jouw vakdocent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die jou graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
M. Masson

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

3 maanden bedraagt de studieduur van de MBA-module Operations Management bij een gemiddeld studietempo. Je mag jouw eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding goed te combineren met een drukke baan of jouw hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, uitstekende service en een ontspannen opleiding door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktijkgerichte lesmateriaal.

Je kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kun je bij ons met jouw opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kun je direct van start.

Leerboeken
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde literatuur, lesstof, toegang tot het NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor deze MBA-module Operations Management is geen specifieke vooropleiding vereist. De literatuur en de docentcontacten zijn in het Engels, dus je dient wel de Engelse taal te beheersen. De studiewijzers zijn in zowel Nederlands als Engels beschikbaar.

Vervolg
Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je er dus voor kiezen om in te stromen in de volledige Masteropleiding en kun je deze sneller doorlopen.

LESGELD

50% Korting Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
MBA-module Operations Management €1328 €664
of 6 x €120.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Belastingteruggaaf voor NHA opleiding
Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt jouw studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt jouw werkgever mee?
Aarzel niet om jouw werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de opleiding die jij volgt. Je ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in jouw eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met jouw leidinggevende of personeelsfunctionaris.


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.