Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 531 klanten

MBA-module Business Economics

 • Opleiding op master-niveau (7,5 studiepunten)
 • 3 maanden studie... Geen vooropleidingseis.
 • Laagste lesgeld van Nederland!
 • Begeleiding door eigen vakdocent.
 • Contact met medestudenten via plaza.

ALGEMEEN

Als ambitieuze (toekomstig) manager heb je interesse in het toekomstbeeld van de economie. En niet zonder reden! je hebt namelijk een duidelijk doel voor ogen, waarvoor inzicht in de meest actuele economische en technologische veranderingen noodzakelijk is. In de module Business Economics krijgen mensen met aspiraties op bedrijfseconomisch gebied de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden verder uit te diepen. Deze module sluit aan op het hedendaagse economische debat en is daardoor zeer actueel en relevant.
De MBA-module Business Economics is uitermate geschikt wanneer je meer kennis over dit vakgebied wilt vergaren. Ook als je niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te gaan volgen. Je kunt deze module al in drie maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige opleiding General Management.

Leerdoelen
Na het volgen van deze module ben je in staat om:

 • de principes van de moderne internationale business te doorgronden
 • de (globale) macro-omgeving en de specifieke industriële omgeving te begrijpen


Voor wie is deze module bestemd?
De module Business Economics is uitermate geschikt voor mensen die hun economische deskundigheid binnen het bedrijfsleven verder willen ontwikkelen. Doordat de inhoud bedrijfskundig en strategisch is, komen veel personen in aanmerking. Zowel managers, controllers als medewerkers binnen een economische instelling halen hiermee hun voordeel. De module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je de volledige Masteropleiding versneld doorlopen.

PROGRAMMA

In de module Business Economics studeer je aan de hand van zorgvuldig geselecteerde academische artikelen en specifiek ontwikkelde casestudies. De volgende praktijkgerichte onderwerpen komen aan bod:

 • Processen van globalisering
  Globalisering opent nieuwe markten voor Nederlandse bedrijven en dit heeft een impact op onze samenleving. In deze module bestudeer je hoe de hedendaagse wereldeconomie werkt en staan we stil bij de geschiedenis van globalisering. Hierbij staat de Think Global-gedachte van econoom Theodore Levitt centraal.
 • Kernsectoren van de economie
  Je bestudeert verschillende sectoren van de economie, waaronder de logistieke sector en de distributiesector. Het cruciale belang van globalisatie binnen de logistiek, de ontwikkeling van e-commerce en recente trends in distributienetwerken worden uitvoerig behandeld.
 • Toekomstbeelden van de globale economie
  De toekomstbeelden van de internationalisatie, in termen van globale bestuurssystemen, worden in kaart gebracht. Kansen voor de toekomst en de voor- en nadelen van opkomende trends zijn voor jou aan het einde van deze module eenvoudig te benoemen.
  De module is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met jouw vakdocent en oefenopgaven. In korte tijd doe je op hoog niveau kennis op. Doordat je zelf actief en analyserend aan de slag gaat, heb je de verschillende economische trends en strategische inzichten eenvoudig en snel onder de knie.

OFFICIEEL DIPLOMA

De module Business Economics wordt afgesloten met een toetscase. Je betaalt geen examenkosten. Na positieve afronding ontvang je het NHA certificaat van de MBA-module Business Economics.

Studiepunten:
7,5 EC

ZO STUDEER JE

Studeer in eigen tempo
Je ontvangt de complete MBA-module in één zending thuis.
Hierdoor kun je altijd je eigen studietempo bepalen.

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je stuurt jouw huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, via internet naar je vakdocent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is je steun en toeverlaat die je graag begeleidt. Je mag tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studieleiding
P. Yang

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Drie maanden bedraagt de studieduur van de MBA-module Business Economics bij een gemiddeld studietempo. Je mag je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding goed te combineren met een drukke baan of je hobby's.

Studeren bij de NHA betekent veel vrijheid, uitstekende service en een ontspannen opleiding door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktijkgerichte lesmateriaal.

Je kan op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kan je bij ons met je opleiding beginnen. Je hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verlies je geen tijd en kan je direct van start.

Leerboeken
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde literatuur, lesstof, toegang tot het NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

Scherp geprijsde lesgelden!
Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. Je hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen. Je hoeft alleen maar rekening te houden met examengeld en eenmalig inschrijfgeld. Als je het lesgeld vergelijkt met dat van andere opleidingsinstituten, dan zie je dat je elk jaar vele honderden euro's bespaart.

VOOROPLEIDING

Voor deze MBA-module Business Economics is geen specifieke vooropleiding vereist. De literatuur en de docentcontacten zijn in het Engels, dus je dient wel de Engelse taal te beheersen. De studiewijzers zijn zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar.

Vervolg
Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kun je er dus voor kiezen om in te stromen in de volledige Masteropleiding en kun je deze sneller doorlopen.

LESGELD

Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
MBA-module Business Economics €1328 €664
of 6 x €120.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op je beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij je belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst tussen de 37% en 52% (afhankelijk van uw belastingschaal) van je studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij de NHA nog voordeliger!

Betaalt je werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Je werkgever heeft namelijk ook profijt van de opleiding die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien studeer je in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je leidinggevende of personeelsfunctionaris.

 


Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.