De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

cursus Tekenen en Schilderen

Tekenen en Schilderen

 • Ontdek uw eigen talent!
 • Nu met gratis uitgebreid starterspakket.
 • Begeleiding door ervaren leraar.
 • Elke maand nieuwe lessen in huis.
 • Contact met medecursisten via plaza.

ALGEMEEN

Ontdek uw eigen talent

Misschien beschikte u vroeger op school al over een uitgesproken talent of kon u gewoon "leuk" tekenen. Feit is dat iedereen talent heeft. Misschien is dat talent enigszins verborgen. De interesse die u toont voor Tekenen en Schilderen geeft al aan dat ook u aanleg heeft.

Met het prachtige lespakket dat de NHA u biedt en de vakkundige begeleiding gaat u dat talent snel ontdekken en ontwikkelen. U zult merken dat u tot veel meer in staat bent dan u ooit had gedacht. Iedereen kan leren tekenen en schilderen.

Leren tekenen is leren kijken

U maakt tijdens de eerste les van de cursus Tekenen en Schilderen kennis met verschillende manieren van kijken. Achtergrondinformatie over dat wat u ziet bepaalt namelijk de manier waarop u iets ziet. En dat is belangrijk om straks uw eigen stijl te kunnen ontwikkelen. U leert kijken met een "schildersoog". Met goed leren kijken, wordt de basis van uw teken- en schilderkunst gelegd. Al snel zult u mensen, dieren en voorwerpen kunnen herleiden tot hun basisvorm en deze op schetsmatige wijze op papier zetten.

U ontwikkelt uw teken- en schildertalent in uw eigen tempo. Potlood en penseel neemt u alleen ter hand als u daar zin in heeft. Tekenen en Schilderen is tenslotte een hobby die u voor uw plezier doet, en die u veel voldoening en ontspanning zal geven. U vergeet alles om u heen.

PROGRAMMA TEKENEN EN SCHILDEREN

Verschillende technieken

Ieder materiaal vergt een speciale teken- of schildertechniek.
Wij leren u daarom hoe u toon- of schaduweffecten verkrijgt en hoe u een vloeiend kleurverloop bereikt. Ook leert u perspectief tekenen waardoor voorwerpen "diepte" krijgen. Licht en schaduw, compositie, toon, contrast en vlakvulling, al deze technieken komen aan de orde.

Bestuderen van moeilijke theoretische lessen is niet noodzakelijk. In de cursus Tekenen en Schilderen leert u met behulp van voorbeelden en oefenopgaven. U ontwikkelt gaandeweg een eigen stijl. De cursus Tekenen en Schilderen beschrijft in duidelijke taalgebruik hoe u het best te werk gaat en op welke manier u de verschillende technieken combineert met de verschillende materialen. Uw persoonlijke lerares Tekenen en Schilderen helpt u graag hierbij.

Kleuren mengen

Primaire, secundaire en tertiaire kleuren: u leert ze mengen. U leert hun gevoelswaarde kennen, hoe ze elkaar kunnen versterken en waarom ze soms "vloeken". 

Portrettekenen

Aan het tekenen van portretten van het menselijk lichaam; de anatomie en de verschillende houdingen wordt veel aandacht besteed. Beleef de voldoening wanneer het u lukt om een gezicht een goed gelijkende uitdrukking te geven. 

Wenskaarten en logo's

In de cursus Tekenen en Schilderen besteden we aandacht aan het ontwerpen en tekenen van wenskaarten, uitnodigingen, geboortekaartjes en stofjes. Maar ook het ontwerpen en tekenen van logo's wordt behandeld. Wij leren u hoe u logo's kunt gebruiken voor visitekaartjes en briefpapier van uw eigen tekenbureau. Of misschien heeft één van uw vrienden of kennissen wel een eigen bedrijfje. U kunt ook voor hen een logo ontwerpen, dat zij bijvoorbeeld in advertenties kunnen gebruiken.

Landschappen schilderen

Het tekenen van landschappen is een ervaring apart. U kunt natuurlijk vanuit uw huiskamer werken, maar u kunt natuurlijk ook met een schetsblok de vrije natuur in trekken.

Stillevens versus "levend" model

Het tekenen van een stilleven vergt een heel andere benadering dan het tekenen van een "levend" model. U leert de achtergrond, de manier en de voldoening!

Talrijke onderwerpen

De cursus Tekenen en Schilderen behandelt nog veel meer onderwerpen. Laat u verleiden en leer alles over:
 • Natuurgetrouw tekenen
 • Figuurtekenen
 • Mode-tekenen
 • Striptekenen


Aan het eind van de cursus tekenen en schilderen besteden we natuurlijk ook de nodige aandacht aan de geschiedenis van de kunst. De klassieke oudheid, de Middeleeuwen, de Renaissance, Barok en Rococo. Aan de hand van fraaie kleurenafbeeldingen wordt u het werk van grootmeesters in de schilderkunst getoond. U leert tot welke stromingen deze werken behoren.
 

OFFICIEEL GETUIGSCHRIFT

Tegen betaling van €19,- kunt het Officieel Instituuts Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

U kunt aan het eind van de cursus Tekenen en Schilderen kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

ZO LEERT U

Leer in uw eigen tempo

Elke maand ontvangt u nieuwe hobbylessen in huis, waardoor u telkens weer geprikkeld wordt om lekker met uw hobby Tekenen en Schilderen bezig te zijn. In uw eigen tempo! Zo is de cursus Tekenen en Schilderen perfect te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met de hobbycursus Tekenen en Schilderen of Tekenen en Schilderen EXTRA UITGEBREID kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding

Bij elke les hoort een aantal opdrachten die u thuis op uw gemak kunt maken. U stuurt uw werk naar uw lerares Tekenen en Schilderen die u op een vakbekwame en vriendelijke manier aanwijzingen geeft zodat u uw vaardigheden nog verder kunt ontplooien en perfectioneren. U zult veel plezier beleven aan deze cursus Tekenen en Schilderen. Ook al uw vrienden en familie zullen volop genieten van uw nieuwe fascinerende hobby Tekenen en Schilderen.

Direct contact met studiegenoten

Alle cursisten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die ook de hobbycursus Tekenen en Schilderen volgen. U kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt de hobbycursus Tekenen en Schilderen extra leuk!

CURSUSDUUR

Cursusduur

18 maanden bij een lestempo van 3 lessen per maand. De cursus Tekenen en Schilderen bestaat uit 56 lessen. U kunt elke dag van het jaar starten met deze creatieve hobbycursus.

Cursusduur EXTRA UITGEBREID

Kiest u voor de cursus Tekenen en Schilderen EXTRA UITGEBREID, dan is de cursusduur 24 maanden bij een lestempo van 4 lessen per maand.
U begint op het zelfde niveau als de cursus Tekenen en Schilderen, maar de cursus duurt 6 maanden langer én is uitgebreider! Zo leert u de verschillende technieken nog verrassender toepassen.
Na afloop van deze uitgebreide cursus ontvangt u 45 euro retour!


Vooropleiding

Voor de hobbycursus Tekenen en Schilderen heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Ringband

Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 077-3067000 of stuur ons een e-mail.

EXTRA UITGEBREID!Cursus Tekenen en Schilderen EXTRA UITGEBREID

Wij bieden u de mogelijkheid om u extra te verdiepen in de kunst van het Tekenen en Schilderen. Met de uigebreide cursus Tekenen en Schilderen begint u op hetzelfde niveau en leert stap-voor-stap de fijne kneepjes van het vak.

In de extra uitgebreide cursus Tekenen en Schilderen ontvangt u maar liefst 40 lessen extra. U begint op het zelfde niveau als de cursus Tekenen en Schilderen, maar de cursusduur is maar liefst 6 maanden langer. U leert de behandelde technieken nog verrassender toe te passen. Wanneer u kiest voor de extra uitgebreide cursus krijgt u aan het einde van de cursus 45 euro retour:

GRATIS STARTERSPAKKET

Gratis tekenen en schilderen starterspakket

In de cursus Tekenen en Schilderen leert u basisvormen op papier te zetten. U doet dit in eerste instantie met het potlood.

Materialenpakket Tekenen en SchilderenLater gaat u werken met inkt, aquarelverf, plakkaatverf, krijt en houtskool. Zo gaat u stap-voor-stap verder met de fantastische hobbycursus Tekenen en Schilderen.

Wij vinden het belangrijk dat u alles voor uw cursus Tekenen en Schilderen in huis heeft. Daarom ontvangt u bij de cursus Tekenen en Schilderen GRATIS een uitgebreid starterspakket!

In dit pakket vindt u onder andere:
 • Potloden
 • Penselen
 • Schetsblok
 • Houtskool
 • Gouache
 • Professionele ledenpop

 

LESGELD

50% korting Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Tekenen en Schilderen 18 €504 €252
of 18 x €15.50
Tekenen en Schilderen extra uitgebreid 24 €658 €329
of 24 x €15.50

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.