De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Kalligraferen

Kalligrafie

 • De kunst van het schoonschrijven.
 • Nu met gratis starterspakket!
 • Begeleiding door ervaren lerares.
 • Elke maand nieuwe lessen in huis.
 • Contact met medecursisten via plaza.

Cursus Kalligrafie

De kunst van het schoonschrijven

Kalligrafie is één van de populairste hobby's van dit moment. Kalligraferen is ontspannend en geeft alle ruimte voor uw creativiteit. Uw handen maken woorden tot kunst! Een hobby die velerlei wijzen van pas komt. Feesten, jubilea, verjaardagen en feestdagen zijn gelegenheden waarvoor iedereen wel eens iets speciaals wil doen. Verras uw vrienden en familie daarom eens met een eigengemaakte, handgeschreven kaart of felicitatie. De warmte en persoonlijkheid die deze kunststukjes uitstralen, wordt door veel mensen enorm gewaardeerd.

De Kalligrafie cursus van de NHA zal ervoor zorgen dat iedereen met de feestdagen ongeduldig op uw kaartje zit te wachten. Kalligrafie, de edele kunst van het schoonschrijven, biedt u vele plezierige en ontspannende uurtjes. De cursus kalligrafie is bedoeld voor zowel de echte liefhebber als voor professionals of toekomstige professionals.

Gratis starterspakket

De NHA heeft voor u een uniek en GRATIS starterspakket samengesteld. In dit pakket zijn o.a. hoogwaardige kalligrafeerpennen, kalligrafie-inkt, schriften en potloden opgenomen. Er is zowel een pakket voor rechts- als voor linkshandigen.
 NHA Kalligrafie starterspakket

Cursusprogramma

Een echte doe-cursus!

Het schrijven verheffen tot een ware kunstvorm, dat is wat u leert tijdens de cursus Kalligrafie.De middeleeuwse monniken hielden zich er al mee bezig. U leert alles over de rijke historie van het schoonschrijven. De geschiedenis van de lettertypes die u leert schrijven, wordt in de cursus kalligrafie op een boeiende manier belicht. Dat geeft een extra dimensie aan deze fantastische schoonschrijfkunst. In de cursus kalligrafie wordt aandacht geschonken aan eeuwenoude lettertypes die al door de Romeinen en de Grieken werden gebruikt.

Daarnaast wordt ook ruim aandacht besteed aan de meest moderne en experimentele vormen van het schoonschrift. U leert stap-voor-stap de meest uiteenlopende stijlen schrijven en weet straks als geen ander wat allemaal met kalligrafie mogelijk is. De cursus is vooral een doe-cursus. U gaat meteen aan de slag: de eerste les al.

Van hanepoot tot schoonschrift

Zelfs diegenen van wie het handschrift wordt ontsierd door de beruchte hanenpoten kunnen in zeer korte tijd worden opgeleid tot een ware schoonschriftkunstenaar. Ook is het absoluut niet nodig om te kunnen tekenen. De cursus kalligrafie is zowel geschikt voor links- als rechtshandigen.

Samen met uw hartelijke leraar of lerares raakt u thuis in de wereld van de kalligrafie. Op een heldere manier komen aan bod:
 • schrijven en tekenen van letters
 • schriftgeschiedenis
 • materiaalkennis
 • heraldiek
 • kleurenleer
 • reclameschrift, enzovoort

OFFICIEEL CERTIFICAAT

Als uw wilt kunt u de cursus Kalligrafie afsluiten met een examen. Het examen wordt eenmaal per jaar in oktober afgenomen door de Vereniging van Leraren in het Schoonschrijven (VLSM).
Informatie over het kalligrafie-examen kunt u inwinnen bij:
Mevr. E. Gorree-Albers, telefoon: 06-51017284, C.E.Gorree@kpnplanet.nl

Tegen betaling van €19,- kunt het Officieel Instituuts Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

U kunt aan het eind van de cursus kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

ZO LEERT U

Leer in uw eigen tempo

Elke maand ontvangt u nieuwe hobbylessen in huis, waardoor u telkens weer geprikkeld wordt om lekker met uw hobbycursus Kalligrafie bezig te zijn. In uw eigen tempo! Zo is deze cursus in de schoonschrijfkunst perfect te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met de hobbycursus Kalligrafie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding

Bij elke les hoort een aantal opdrachten die u thuis op uw gemak kunt maken. U stuurt uw werk naar uw lerares die u op een vakbekwame en vriendelijke manier aanwijzingen geeft zodat u uw vaardigheden nog verder kunt ontplooien en perfectioneren. Onder leiding van deze beroepskalligraaf worden uw niveau en stijl geperfectioneerd. Elke les weer wordt uw werk fraaier en kunstiger. U zult merken dat deze prachtige hobby zowel privé als beroepsmatig vele deuren opent!

Cursusleiding

Mevr. S. Ramselaar

Direct contact met studiegenoten

Alle aanstande kalligraffeerders mogen inloggen op ons studentenplaza om direct in contact te komen met andere cursisten die ook de cursus Kalligrafie volgen. U kunt dan samen aan deze schoonschrijfcursus werken, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze cursus Kalligrafie extra leuk.

CURSUSDUUR

Cursusduur

16 maanden bij een lestempo van 3 lessen per maand. De cursus Kalligrafie bestaat uit 48 lessen. U kunt elke dag van het jaar starten met deze hobbycursus Kalligrafie.

Vooropleiding

Voor de cursus Kalligrafie heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Ringband

Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om je lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 077-3067000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% korting Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Kalligrafie voor rechtshandigen 16 €350 €175
of 16 x €12.50
Kalligrafie voor linkshandigen 16 €350 €175
of 16 x €12.50

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.