De mening van...
Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Sieraden Maken

  • Ontwerp en maak uw eigen sieraden.
  • Inclusief GRATIS materialenpakket.
  • Begeleiding door ervaren lerares.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Leer in uw eigen tempo.

Een juweel van een cursus

Ontdek hoe creatief u bent
Bent u graag creatief bezig en houdt u van mooie sieraden? U wilt ook kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van leuke kettinkjes, mooie oorbellen of een gave armband? Dan hebben wij goed nieuws; ook u kunt de gelukkige bezitter worden van een juweeltje van een sieraad. Met onze cursus Sieraden Maken heeft u namelijk helemaal in eigen hand hoe uw nieuwe ketting, armband, broche of oorbellen er uit gaan zien!

De cursus is bij uitstek geschikt voor iedereen die interesse heeft om zijn eigen sieraden te gaan ontwerpen en maken. Omdat u geen sieraden kunt vinden bij dat specifieke kledingstuk, omdat de sieraden in de winkels niet naar uw smaak zijn, omdat het een uitdaging is om zelf een ontwerp te maken volgens de trends van dat moment, of gewoon omdat het leuk is om creatief bezig te zijn.
Het ontwerpen begint met het opdoen van inspiratie. Dit gebeurt vaak aan de hand van voorbeelden van andere sieraden of juist compleet andere voorwerpen die u buitenshuis, op tv, of op het internet
tegenkomt. Kortom: inspiratie kunt u overal opdoen!

GRATIS starterspakket
Er zijn verschillende materialen waarmee u aan het werk gaat. De NHA heeft voor u een GRATIS starterspakket samengesteld! Zo kunt u direct aan de slag.

PROGRAMMA

In deze zeer uitgebreide cursus Sieraden Maken worden talrijke onderwerpen behandeld. Zo vereist het werken met metaal een heel andere benadering dan bijvoorbeeld het werken met papier. U leert tijdens deze interessante cursus stap voor stap hoe u met verschillende technieken en materialen aan de slag gaat. Aan de hand van duidelijke stappenplannen in foto's en tekst gaat u met deze materialen en technieken experimenteren. De lessen behandelen telkens een materiaal of een bepaald aspect daarvan. U gaat onder andere werken met de volgende materialen:

- (edel)Metaal
- Textiel
- Polymeer
- Papier
- Kunststof
- Hout
- Tin

Verschillende technieken
Er is in de opbouw van de lessen rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad van de technieken. De cursus begint met vrij simpele technieken, maar deze worden wel zodanig uitgewerkt dat aan het einde van de les een professioneel ogend sieraad kan worden gemaakt. Zo gaat u les voor les verder met deze fantastische hobby.

Naarmate de lessen vorderen zullen ook de meer traditionele technieken van het werken met de diverse materialen worden behandeld, maar wederom zal hierin een opbouw in de moeilijkheidsgraad te ontdekken zijn.
Natuurlijk zal er in de loop van de cursus een voorkeur gaan ontstaan voor bepaalde materialen of technieken en kan er na de cursus besloten worden om deze misschien wel simpele technieken verder uit te diepen in gecompliceerde sieraden. Of er kan juist besloten worden om lekker divers te blijven werken en de ontwerpen simpeler te houden!

OFFICIEEL GETUIGSCHRIFT

Tegen betaling van € 19 kunt u het Officieel Instituuts Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

U kunt aan het eind van de cursus Sieraden Maken kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

 

ZO LEERT U

Leer in uw eigen tempo
Elke maand ontvangt u nieuwe hobbylessen in huis, waardoor u telkens weer geprikkeld wordt om lekker met uw hobbycursus Sieraden Maken bezig te zijn. In uw eigen tempo! Zo is de cursus perfect te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding
Bij elke les hoort een aantal opdrachten die u thuis op uw gemak kunt maken. U stuurt uw werk naar uw lerares Sieraden Maken. Zij geeft u op een vakbekwame en vriendelijke manier aanwijzingen zodat u uw vaardigheden nog verder kunt ontplooïen en perfectioneren. U zult veel plezier beleven aan deze cursus.

Cursusleiding
Mevr. S. van Beurden.

Direct contact met studiegenoten
Alle cursisten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die ook de cursus Sieraden Maken volgen. U kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze cursus extra leuk.

CURSUSDUUR

Cursusduur
6 maanden bij een lestempo van 4 lessen per maand. De cursus Sieraden Maken bestaat uit 24 lessen. U kunt elke dag van het jaar starten met deze hobbycursus.

Vooropleiding
Voor deze cursus Sieraden Maken heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-3067000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

50% korting Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Sieraden Maken 6 €394 €197
of 6 x €36.50

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.