Bel met onze studieadviseurs

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 663 klanten

Veelgestelde vragen

Onderstaand treft u de antwoorden aan op de meest gestelde vragen. Wanneer het gezochte antwoord er niet bij staat kunt u ons bellen of de vraag naar ons toemailen middels het formulier op de pagina contact.

Waarom kiezen voor de NHA?
De NHA bestaat al 80 jaar en leidt op voor dezelfde officieel ERKENDE diploma's als andere opleiders. Onafhankelijk onderzoek door Universiteit Twentes Newcom heeft onlangs uitgewezen dat onze studenten bovengemiddeld tevreden zijn over de kwaliteit van onze opleidingen, de service en de begeleiding. En dankzij onze hoge slagingspercentages kunnen wij als enige in Nederland een niet geslaagd, lesgeld terug garantie geven. Dit durft geen enkele andere onderwijsinstelling. U studeert bij de NHA dus met hetzelfde diploma als eindresultaat, voor veel lager lesgeld!

Waarom is de NHA zoveel voordeliger dan andere opleiders?
Doelstelling van de NHA is: onderwijs voor iedereen betaalbaar te maken! Het belang van onze cursisten staat bij ons altijd voorop. Omdat NHA een beproefde onderwijsmethode veel voordeliger kan aanbieden dan anderen, besluiten veel mensen een cursus of opleiding bij NHA te volgen. Juist daardoor kan het lesgeld zo voordelig zijn. Resultaat: hoge kwaliteit tegen lage lesgelden.
Onze complete lesstof sluit aan op de eindtermen die gelden voor de examens. Al onze docenten beschikken over de officiële onderwijsbevoegdheid en zijn specialisten binnen hun vakgebied. Tevens kunt u gebruik maken van de modernste onderwijsfaciliteiten via het NHA studentenplaza.

Is de cursus niet te moeilijk voor mij?
Onze opleidingen zijn prima te volgen. Ook indien u weinig ervaring heeft met studeren of al een tijd niet meer gestudeerd heeft. De studiestof is helder geschreven en voorzien van duidelijke illustraties. Voor veel opleidingen geldt dan ook geen vooropleidingseis. En als u tegen een probleem aanloopt, is uw docent er om u verder te helpen.

Waar vind ik de studievoorwaarden?
Deze worden getoond in het inschrijfformulier, maar kunt u ook vinden via deze link: studievoorwaarden.

Mag ik tijdens de proefperiode de plastic verpakking van de lessen verwijderen?
Ja, dat mag en heeft geen gevolgen voor het retourrecht.

Waar vind ik mijn relatie- en inschrijfnummer?
Deze nummers vindt u in het studiepakket en staan linksboven op het inhoudsdocument vermeld.

Wanneer ontvang ik de acceptgirokaart?
Wanneer u heeft gekozen voor betalen via acceptgiro, ontvangt u deze in de meeste gevallen zo'n 20 dagen nadat u het pakket heeft ontvangen. Hij wordt dus na de proefperiode toegezonden. 

Wanneer wordt het lesgeld automatisch afgeschreven?
Wanneer u heeft gekozen voor automatisch betalen, wordt het lesgeld op de 1e of de 15e van de maand afgeschreven. U heeft zelf gekozen voor de 1e of de 15e. Dit wordt gerekend na afloop van de proeftijd (dus twee weken na de startdatum).

Waarom schriftelijk studeren?
Het grote voordeel van schriftelijk studeren bij de NHA is dat u thuis, in uw eigen omgeving én uw eigen tempo aan de slag kunt. U hoeft niet naar een bepaalde locatie om uw lessen te volgen. U kunt zelf bepalen hoelang u over uw opleiding doet en hoeveel tijd u per week aan uw studie besteedt. De NHA-opleidingen zijn prima met een baan of met andere werkzaamheden te combineren.

Hoe ontvang ik een getuigschrift aan het einde van de cursus?
Na afloop van iedere cursus kunt u een officieel NHA-Getuigschrift krijgen (als u b.v. geen examen wilt doen). U ontvangt het getuigschrift indien u de cursus heeft gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie naar uw docent heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer behaalde (5,5 of hoger). De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen €19. Dit getuigschrift kunt u schriftelijk of via het studentenplaza bij ons aanvragen, nadat u de cursus hebt afgerond.

Is examen doen verplicht?
Het afleggen van een examen is nooit verplicht.

Is het insturen van huiswerk verplicht?
U kunt bij veel cursussen kiezen uit "zelfstudie" of  "met hulp". Indien u kiest voor een cursus-met-hulp heeft u de mogelijkheid huiswerk in te sturen en /of  vragen te stellen aan uw persoonlijke leraar. Zo komt u nooit vast te zitten! U beslist echter zelf of, en zo ja wanneer u gebruik wilt maken van deze dienst. U heeft gedurende een periode van zes jaar (!) de mogelijkheid huiswerk in te sturen.

Wat is het verschil tussen "zelfstudie" en "met hulp"?
Bij veel NHA-cursussen bieden wij u de keuze tussen "zelfstudie" én  "met hulp" aan.
Met hulp wil zeggen dat u de mogelijkheid heeft om huiswerk ter controle in te sturen naar uw eigen leraar. Ook kunt u vragen aan uw leraar stellen. Hij/zij is uw steun en toeverlaat. Zo komt u nooit vast te zitten en is de kans op een succesvolle afronding van uw cursus extra groot. Tevens heeft u dan examen-garantie!
Zelfstudie betekent dat u volledig zelfstandig aan de slag gaat met het duidelijke en complete studiemateriaal.

Kan ik de cursus tussentijds onderbreken?
U heeft de mogelijkheid uw cursus eenmalig voor een periode van maximaal vier maanden te onderbreken.

Waar betaal ik inschrijfgeld voor?
NHA brengt éénmalig inschrijfgeld in rekening voor o.a. de verzendkosten, de administratiekosten, het inrichten van de digitale leeromgeving en dossiervorming. 

Waar kan ik een gewaarmerkte kopie laten maken van mijn diploma?
Dat kan bij de meeste gemeentehuizen, notarissen, advocaten en bij de opleider waar u het betreffende diploma heeft behaald. U dient in dat geval het originele diploma  aan te bieden (op te sturen). 

Voor eventuele andere vragen, die niet in deze lijst voorkomen, kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

 

 Cursussen

 

Ondernemen

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.